3.00 metrelik bugün elime geçti. daha önce zodiac bota binmiştim bundan uzun zaman önce. ona benzemiyor. diğerleriyle kıyaslama yapamıyorum dokunmadım. bilemiyorum. botum için ilk izlenimlerim kafamda canlandırdığım kadar pratik olmayacağı. ağır geldi biraz. arabam astra classic 2005 eski kasa hb. bagajdaki lastiği çıkartırsam anca sığar. (alabilirsek)motoru,botu güç bela sığdırırım gibi. diğer malzemeleri (çadırım,mangalım,semaverim 3 5 olta takımı, takım çantam nereye gider bilmiyorum )genede gün boyunca suratımda kimsenin anlam veremediği bir sırıtmayla dolaştım. aynı zamanda kafamda bir sürü soru kenki kendime sorup, cevaplayıp, kendimi inandırmaya çalışıyorum. 1. soru acaba bavullar çocuk arabası bot motor vs. sığarmı? cevap : sığar sığar olmadı port bagaj yaptırırım 2. soru acaba ufak odada şişik dursa hanım birşey dermi? cevap: demez demez. olmadı balkonda şişik durur (8.kat ) veya macbur katlayacağız 3. soru: yahu bunu şişir oraya götür indir eve taşı adamı yorar mı? cevap: neden yorsun ki hem av bu az meşakatli olacak 4. soru 5. soru vs... bunları niye yazdım, eğer benim gibi bu iş çok kolaydır diyen varsa bilsin diye yazdım bunlar hiç aklıma gelmedimi? hepsi geldi. ya hayalleri erteleyecektik yada bir yerden başlayacaktık. ben başlamayı seçtim. bakalım sabit memleketimiz olursa tekneye geçeriz. not: 2.el 25- 30 kg aralığında 2 veya 4 zamanlı taksitli motor kampanyası yapan olursa buralardayım.
hayırlı olsun motorda temiz çift silindir 6hp 2t bulabilirsen harika takım olur. 1200-1500 arası düşüyor. bunun gibi http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...-evinrude-bakmadan-gecmeyinnnn-84477666/detay
teşekkürler. 8 hp 2 zamalı yamaha 2007 2bin küsura buldum alamadım taksit yapmadı, bugün parsunla 5 hp 4 zamanlnın sıfırını 12 taksit 2.250 ye pazarlık yaptım. bastırmadım sadece fiyat aldım. bakalım muğlaya çanakkaleye haber saldım. trabzona servisleri ziyaret edeceğim belki uygun taksitli birşey buluruz. bulamazsak parsuna kayacağım gibi. çünkü bu bot motorsuz olmaz. bendeki ilk izlenim bu yönde. hayırlısı
bnde glen sun 3,60 aleminyum taban bot ve 5hp 2 zamanlı mercury var. cok memnunum.ilk basta olayı çözene kadar şişir indir bindir felan dert oluyor.ama işi bilen iki kişi olunca kurulumu maksimum 5 dakika alıyo.bot cok iyi bnce diğer isim yapmıs botlardan farkı yok.pompa ile şişirmiyoruz biz botu.pomba cok sıkıntılı.araba egzozuna 1 aparat yaptık.2dkk'da koca bot hazır oluyor
Bot dışardan gözüktüğü gibi pratik değil.Sizin yaşadıklarınızı bende yaşadım.İlk heves çok güzel de gerisi işkenceye dönüyor.Bot için kesinlikle römork olacak.Botu fiber tekne gibi sahilde bırakıp gidemezsiniz.Zarar vermek isteyenler çok kolayca zarar verebilir.Biz yöntemi bulduk.Botu şişik vaziyette(tabiki sahil kesiminde)arabanın üstünde taşıyoruz.
egzoz ile içine kurum pislik falan gider diye duymuştum zazı yoksa tavsiye ederseniz bende düşünebilirim?????
bana göre şişirme işi en kolay kısım pompa ile şişirin 5 değil 15 dakika sürsün. botun içine sıcak hava yolluyorsun birde güneş görecek, pislik gidecek, içten deforme olacak, hiç mantıklı değil. ayrıca botunuzun ömrünü kısaltırsınız diye düşünüyorum. not:26 sında BİM e pompa geliyor alıp deneyeceğim 10tl isterseniz sizde deneyin araba çakmaklığına takılabiliyor.
inanın bn uzun süredir araba egzozu ile şişiriyorum.hatta bot tamiri yapan bir abimiz hiçbir zararı yok aksine yararı var diyip duruyordu.pislik konusundada havasını salarken elimi devamlı hava cıkıs deliğinin önüne koyarım acaba pislik gelecek mi diye.o basıncla gelmesi lazım ama gelmiyor. ayrıca 10 liraya satılan pompayı alıpta paranızı sokaga atmayın.onlarla en fazla deniz yatagı şişirilir.bnde almıstım ama inanın yarım saate şişirmiyor botu.
Botun içini nitrojen, su buharı, karbondioksit, karbonmonoksit, hidrokarbonlar, kısmen yanmamış yakıt ve partiküller gibi istenmeyen zararlı ve zehirli maddelerden oluşan egzost gazıyla doldurmanın yararlı olduğunu söyleyen bot tamircisiyle tanışmak isterdim.
egsoz gazı ben yıllardır botla ava çıkıyorum eskiden ucuz botlarla gölde irmakta egsez gazıyla çok şişirdik ama bu botlara kesinlikle tavsiye etmem birde basılan sıcak hava daha sonra soğuyunca batun havasıda azalmış gibi oluyor. en güzeli pompa 10 dakika bile sürmez orjinal pompasıyla. elektrikli pompa tam hikaye hiç tavsiye etmem normal bir şişirme isterseniz iki saat sürer o sürede arabada çalışacak bende 320 bot var motor 6 bg mercuriy daha düşük bg. gücü tavsiye etmem
Egzoz gazını tavsiye etmiyorum. Araba aküsünden çalışan ucuz bot pompaları var ben kullanıyorum çok pratik. hava akışı çık ama basıncı düşük. Şişirdiken sonra kendi manuel pompasıyla 3-5 kere basmak gerekiyor. Ben bu şekilde kullanıyorum ve oldukça memnunum.
olmasada problem yok. ayakla 15 dkka sürer. benimde amacım mesut beyin yaptığı gibi. son ayarlamayı kendim yaparım. ha işe yaramazsa 10 tl lik pompa onunlada can simidi şişiririz ne diyeyim. siz hangi pompayı kullanıyorsunuz?