Günlerden 7 ekim 2009 çarşamba. Bir önceki gün yakalmış olduğumuz sinaritin heyacanı daha geçmemiş. Ne yapsak ne etsek bir daha böyle bir avın tekrarı nasip olurmu diye düşünüyorum. Bizim kaptan bile hadi kardeşim sen gidip hanoslarını yakalasana diye beni rahat bırakmıyor. Eh bizim de içimizde bir hayacan, bir kıpırtı var. Yeni bir koya teknemizi demirledik. Hemen botuma atlayıp oltaları saldım. Bir iki karagöz ve sivri burun ile yemlik hanoslarımı yakaladım ve Tekneye döndüm. Saat 17,00 suları kaptan hadi gidelim, hadi gidelim diye diretiyor. Bizde de heyecan dorukta hadi gidelim diyoruz ve çıkıyoruz yola. Kaldığımız koyun ortalarında küçücük bir ada var. Adanın 35- 40m. derinliklerine geliyoruz. Aynı yöntemle 2 adet oltayı bırakıp teknemize dönüyoruz. Akşam güzel bir yemekten sonra Şener kaptan durmaz Saat 22.00 oldu hadi gidelim şu oltaları kaldıralım dedi. Ya gece vakti ne işimiz var kör karanlıkta otur sabah gidelim desemde nafile. Atladık motora doğru oltalarımıza. Başladım çekmeye fakat nafile olta gelmez. Dön sağa dön sola yok. Neticede o güzelim 240 lık misina koptu. Bizde bir üzüntü sormayın. Geçtik öbür oltanın başına daha oltanın boşluğunu aldım. Olta gelmez. Asıl asıl nafile. Dön sağa, dön sola yok olmuyor. Bir ileri bir geri derken olta kurtuldu ve oltada bir boşluk yuh dedim buda koptu. Hızla asılıyorum fakat o da ne. Birden olta elimden gidecek gibi oluyor. Şener diyorum balık var. Şener hemen oltanın geldiği yöne doğru denize bakıyor. Ve dipten bir yakamoz içerisnde bir şey geliyor ama ne? Şener Kaptan yakomuzu görünce nerde ise denize atlıyacak. Heyecan dorukta birde ne göreyim 3,5-4 kgr lık bir beyaz laos. Beyaz laos ta ne demeyin Kaptan öyle dedi. Ben onun yalancısıyım Daha kıymetli bir laosmuş. Balığı bir çırpıda bota atıyoruz ve doğru tekneye. Ama en önemlisi 5 senedir o denizlerde gezinen ve böyle 2 av yapmamış olan şener kaptanı bir görmeniz lazım. Geçekten çok güzel bir av oldu. İşte o av. Şener kaptan,ben ve oğlumun sevivci. Herkese böyle avlar nasip olur inşallah. Avınız bol neşeniz daim olsun.
Tebrikler,harika bir Balık,unutulmaz bir keyif.. Allah daha güzellerinide nasip etsin,livarlarınız bol balıklı olsun..Rastgele..
çok güzel kareler, insanı içine alıp,şimdi oralarda yelken yapmak vardı dedirtiyor, ayrıca çok güzel bir av olmuş, sizin kaptan balık tutmanın keyfini aldıya artık bırakmaz, siz siz olun hemen tebliğ'lerden bir nüsha kaptana bırakın, sürekli deniz üzerinde olduğu için yasal av limitlerini birçok insana aktarmasını sağlamış olursunuz, paylaşımınız için çok teşekkürler,
Bence kopan misinada da balık vardı girdi kayanın altına tabii ondan sonrası malüm.Ama amacınıza ulaşmışsınız buda güzel tekrar tebrikler.İyi tatiller.
Sedat Amca sen bu işi biliyosunn be Bizim hanoslarada bak onun karnı mor ya onun için ilgi çekiyor olabilir , ama gördüğüm en güzel Lagos diyebilirim Bakın anlamadığım şey bu balık büyük ve bunun yapısına göre ağzı kocaman bu honas balığını yer ama o sinarit nasıl yedi hala anlamış değilim.Birde siz rapala çekin süper balık toplarsınız.
Mümkündür. Daha sonraki avımı da sizle paylaşacağım. Edindiğim tecrübeyi aktaracağım. Bu konuda değişik bir bilgi sahibi oldum. Meğer misinayı koparmadan çıkarmanın bir yolu varmış. Onuda sizler ile paylaşmak isterim. Çizimleri hazırlayayım. Siteye koyarım. İşniz yarayabilir. Hemşerim Doğanbey de kardeşimin yazlığı var. Sığacık dan, Özdere taraflarına Balık çiftliği patlamış deniz levrek kaynıyor dediler haberin olsun
Yok be koçum. İnan biraz şans yardım etti. Nasip oldu. Valla dedim ya onu bende anlamadım. Nasıl yuttu 12 cm lik hanosu bilemedim. Diğer bir oltada Hanosun tam karın kısmında büyük bir ısırık vardı. Jani ekmek dilimini ısırırız, diş yapımız şekil alırya aynen balık öyleydi. İğnenin ucu na 3-4 mm kalmış. Az yukarıdan ısırsa oda gelecekti. Ama ne olduğunu bilmiyorum. Müren midir. Mığrımıdır. veya yine sinarit olabilir. Neys oda kaçtı işte. Yaşın genç sen daha neler tutarsın inşallah.
Buğulamasını bilmem ama, Kaptan bizi Bedri Rahmi koyuna götürdü. Orada restaurantta bir Ali ağabey vardı. Ali ağabey bir ızgara yaptı. Anlatılacak gibi değil. Hakikatten son yıllarda yediğim en leziz balıklardan dı. Keşke çok olsada hep birlikte yesek.
Herşey güzel Göcek koyları güzel,manzara güzel,hava güzel,balık güzel,foto lar güzel,anladığım kadarıyla balığın ızgarasıda güzelmiş,afiyet olsun...
şeytan diyo git bankaya soy orayı al bitane yat git döcek koyuna keyfine bak... sizin kadar usta değilim ama gerçekten insanın nazarının deymemesi için fotolara nazar boncuğu takmak gerek Allah hepimize nasip eder inşAllah... rast gelsin...