Merhaba, Kısmetse bayram tatilinde Gökçe adada kalıcam. Kıyıdan balık avlamak istiyorum. Uğurlu köyünd kıyıdan yni iskkeleden avlanılıyormuş. Yanımda spin, sörf takımlarımı götüreceğim. Akya (KIYIDAN geçtiği oluyormuş) ve lüfer avlanabiliyormuş. Paylaşacak bilgisi olan varsa çok memnun olurum. Teşekkürler...
Yine merhaba, Herkezin bayramı kutlu olsun. Gökçe ada da kaldığım bademli köyüne yakın koylarda ve en çok metedilen uğurlu köyündeki avlakları az da olsa bildireyim. Yıldız koyu. Hamurla; İri sarpalar, ispariler ve adını bilmediğim ama halkın keklik mi kekik mi dediğini anlamadığım bir balık Karidesle de mırmır ve karagöz. Kale köy. Limanın içi mırmır, orta boy kefal ve ispari yapıyor, Limanın içinden ve hemen karşı kumlukta azmak tarafında levrek. Levrek için silikon rouglu ama içinde simli olanlaı tercih edin. Uğurlu köyü. Kumsalın yanındaki kayalıklardan Çupra da dahil olmak üzere birçok balık mevcut ama huzur yok. Tekneler, dalanlar, bağrışıp duran insanlar.... Yem: Merkezde arabalı vapurdan geldiğinizde sağa kale köye doğru döndüğünüzde 100 metre kadar ileride solda balık ve askeri malzeme satan arkadaşta mevcut. Boru kurdu, sülünez, mamun, madya ve karides. Tuzlanmış ve dondurulmuş halde mevcut. Bir başka dükkan daha var ama orası inanılmaz pahalı. O dükkanda vapurdan gelince meydandan karşıya geçtiğinizde 30 - 40 metre kadar ileride solda. Ancak eğer Levrek avlayacağım diyorsanız bence ne yapıp edip sardalya götürün. YADA gelirken farkettimki ECEABAT vapur iskelesinin tam karşısında brkaç balıkçı var ve orada sardalya satılıyor Malzeme: Malzemeler ilk yazdığım dükkanda daha makul ama yinede pahalı. Herşey yok. Ama zoraki durumlarda işinizi görecek kadar var. Gelelim av raporuna. Bir adet kiloluk levrek. rouglu ile. Onlarca ispari ve sarpa. Birde koskoca rougludan sadece iğnenin ucunu bırakıp kalan herşeyi alan azman bi balık. Sanırım akay dedikleri nden olsa gerek. Çünkü sadece anlık bi gerginlik hissettim. sadece bir an o kadar. Gökçe ada ile ilgili söyleyeceklerimse şunlar; Adada yemek içmek gayet makul fiyatta. Gezip tozmadım ama bizim tayfa sürekli adayı dolaştı. Denize girmek için gidecek olanların Laz koyuna yakın biryerde oda tutmalrınıöneririm. Genelde rüzgarlı olduğu için en güzel koy o imiş Adada gece hayatı yada kordon denilecek tek yer Kale köymüş. Merkeze 4 km. Hediyelik eşyalar restoranlar bir bar o kadar. Bir tekne de tur düzenliyor. Öğrenebildiklerim ve yaşadıklarım bunlar. Sizlere kolay gelsin....
serkan güzel bilgi vermişsin teşekkürler. bu arada 1993 de küçük kardaşim askerliğini orada yaptı ziyaretine gittim ve 2 gün orada kaldım hakikaten güzel bir adamız umarım tekrar görmek nasip olur... hoşçakal.
Bende teşekkür ederim Alparslan07. Bölge hakkında sorular sorup sonrada unutanlardan olmak istemedim. Madem bölge hakkında bilgi yok bilgiyi ben vereyim dedim Hani şu söz vardır ya çaresizseniz çare SİZ siniz