Sevgili forum sakinleri Herkese Bol Balıklı Günler İçin Rastgele , Bayram Tatilini Arkadaşlarla Gökçeadada Geçirmeye Karar Verdik Bölgeye Yabancıyım Bilgisi Olan Arkadaşlardan Yemli İle Ne Avlayabilirim ve Yanımda Ne tür Yemler Getirmeliyim Bu Konuda Bana Yardımcı Olursanız Sevinirim. Herkese Şimdiden Teşekkür Ederim.
Gökçe ada kıyıları,geniş bir sığ alanla çevrilidir.(sığ derken 1-2 m değil tabi),bu sığlık alan yavru balıkların bolluğuna yol açtığından,kıyı avcılığında yemli avında sıkıntıya yol açıyor.Avcı balıklar ,bu bollukta sahtelere de nazlı davranıyor.Yani çok fazla bir beklenti içine girmeyin derim. Şu sıralar ,zargana,melanur avına yönelik verim alabilirsiniz.(melanura gece,iri şamandıra,1/2 metre derinlik,5-6 no kısa pala iğneli kıbrıs tipi oltaya sardalyanın kafa hariç bölümüne dolayarak atarsanız balık alabilirsiniz) Lüfer,levrek yokmu vardır mutlaka ama,tekne lazım.(oranın levreği,lolipop çubuğundan yapılmış takıma bayılır,melanur ve zargana da saldırır) Liman çevreleri,iri kefaller barındırır,ona uygun takımda bulundurunuz. İç kısımlarda 5 adet gölettede balık mevcut,ancak yasak durumunu kontrol ediniz.
Gizlikoy yıldızkoy kelekoy de rahatca avlanırsın askerlimi orda yaptım 15 ayım gecti baya avlanma fırsatı buldum tabi komutanlara tuttum bende keyif yaptımyem olarak sana tavsiye ettegim deniz kabukluları ici dolu olan kabuklular hepsi is yapıyor envayi cesit balık tutarsın deniz kubuklalılarının ismi aklıma gelmiyor kayalara yapısık olanlar ve minare gibi olanları iclerini cıkartıp yem yap gerisi kolay iyi avlar not:deniz dalgalı oldugunda daha iyi blık yapıyor