GOKCEADA KALEKOY ACIKLARI 9KG MAHI-MAHI

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında DREAM FISHER tarafından paylaşıldı.

1. DREAM FISHER

DREAM FISHER salim cagri oztoksoy

Favori Makine:
    Daiwa, Tanabull 1000
    En İyi Avı:
    Wahoo, 15KG
    Selam dostlar,
    hayatımda bir foruma ilk defa yazıyorum. Onun için bir kusurum olursa afola ! )

Gecen ay verdiğim elektrikli olta siparişi gelince solugu gokceadada aldım. Amacım derin sularda elektrikli oltanın marifetlerini test etmekti. Ama gelin gorun ki neye niyet neye kısmet ))..

Kalekoyun yaklasık 2 mil acıklarında oltayı atmak için hazırlanıyordum ki suya sardalya dusurdum. Derken yanımızda 2 tane oldukca buyuk Lambuka, benim bildiğim adıyla MAHI-MAHI balıgı, yada diger adıyla DOLPHIN balıgı gezinmeye basladı. Olta ayni zamanda cıkrıktı. Bende hemen dip takımını cıkardım ve yerine buyuk kancalı sinarit oltası taktım. Teknedeki arkadasıma da balıgı yemlemesini soyledim. Balıkların 2 side yem attıkca alıyordu.
    Suya oltayı attım ve gelip kapmasını bekledim. Balık sakin bir sekilde geldi ve sardalyayı aldı. O anda inanılmaz bir suratle oltayı cekmeye basladı yalnız sevincimiz kursagımızda kaldı cunku oltayı yaklasık 5 saniye içinde kopardı.
    Agzımız acık kaldı. Allahtan ana bedenim braided ipti. Hemen ipe direk bir orkinos kancası taktım ve yemi ona gecirdim.

Ondan sonrası bizim için inanılmaz heyecanlı gecti. Balık geldi...yemi tekrar aldı ve deniz ustunde sıcramaya basladı... Yemi alan dişi balık idi. Teknede boyle bir balık yakalayacagımızı dusunmedigimiz için herhangi bir aparat da yoktu içeri almak için.... O yuzden balıgı yormayı dusunduk. yaklasık 20 dakika sonra balık teslim oldu ve zincir eldivenini elime takıp balıgı yukarı aldım.

Erkek balık ise aradan 5 dakika gecmeden geri geldi ve onun avlanması ise dişiye gore en az 3 kat daha heyecanlı geçti. Kafalarında enteresan bir horguc olan erkek Mahi - Mahi ( Lambuka, gokceadada balıkcılar cok renkli olmasından dolayı Natasha diyorlar ! ))) bizi tam 1 saat oyaladı. Hic bu kadar atletik ve agresif bir balık gormedim.

2. Balıgı cekerken bir yandan da google dan balık hakkında bilgi alıyordum.
    Bu sayede yakalandıgında hem hemen kanının akıtılması gerektiğini ogrendim,
    hemde yemek tariflerini...))

Ben bu turu balıgı sadece orta amerika, karaip adaları ve meksika civarında oldugunu dusunurken.... balık beni gokceadada buldu.

inanılmaz sanslı bir gunumdu sanırım. ))

sonradan tarttık ve erkek 9KG, Disi ise 8 KG olmak uzere toplam 17 KG ile istanbul'a donduk.

Balıklar bize tam 1 ay yetti. ( zaten buzluktada 1 aydan fazla kalması tavsiye edilmiyor )
    Elifde inanılmaz guzel ve cesit cesit yemegini yaptı.

Cok tavsiye ederim size de. Eger buyukse ve tekne cevresine geliyorsa hic kacırmayın. Amerika'da restaurantların degerli balıklarından biridir kendisi..

sevgi ve saygılarımla..

2. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Lambukalar,karı koca tekneyi süslemişler(bu arada bir aile de telef olmuş ya o konuya girmeyelim:( ).Ayağa gelen kısmet dedikleri bu olsa gerek:) ,sizde bu kısmeti layıkıyle almışsınız,tebrikler:)
    Yalnız konuya girerken bahsettiğiniz,elektrikli olta nedir,marifeti nedir,test edecekken tutulması düşünülen balıklar nedir gibi sorular kafamı kurcaladı durdu.
    Birazda bu konuları açıklasanız,çok memnun olacam:) :) :)

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Eminim birçok kişi de benim gibi "dur bakalım hele kim bu babayiğit?" modunda karşılamıştır seni. 2009 üyelik sonrası ikinci selamında 2 muhteşem balıkla ce'e edişinin gizemli bir sürpriz olması yanında merak ve hayret uyandırması da gayet doğal olsa gerek.

Salim hoşgeldin.:)

4. DREAM FISHER

DREAM FISHER salim cagri oztoksoy

Favori Makine:
    Daiwa, Tanabull 1000
    En İyi Avı:
    Wahoo, 15KG
    :) selam tekrar,

bu forumu fırsat buldukca takip ediyorum okuyucu olarak. ama ilk defa paylasımda bulundum. O yuzden hayretini anlıyorum sevgili balli.

bazı diger avlarımı da buraya fırsat buldukca eklerim insallah.

svg

5. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Tebrikler Abi

6. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah alaçatıdaki açık deniz avında bile bukadar büyükleri gelmedi bildiğim kadarı ile nasibiniz kısmetiniz herzaman açık olsun daha iyileri rast gelsin

7. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler ben bu balığı belgesellerde görmüştüm.. yanlış hatırlamıyorsam ellerinde mızrak ile hızlı ve manevra kabiliyeti yüksek bir takne ile kovalayıp vuruyorlardı.. o balıksa gerçekten büyük şans.. Rastgele..

8. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler.... çok zevkli, çok yorucu bir o kadar da heyecanlı bir av olmuş, buda olta ile avlanan Lambukaların en büyüğü olsa gerek, bu bir Türkiye rekoru olabilir.
    Senden diğer avlarını da bekliyoruz senin yöntemlerini ve kullandığın takımlarını bize anlat Salim kardeşim, hoşça kal.:):):)

9. Çim adam

Çim adam Aydın

Tebrik ediyorum, o boyutlarda lambuka oldukça mücadeleci olur. İyi iş çıkarmışsın.

10. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Tebrikler balıklar oldukça hoş görünüyor...

11. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Tebrikler çok güzel bir balık afiyet olsun..

12. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    abi naptın sen bir aileyi yok ettin :(

gerçekten güzel bir av olmuş :) bizim sularımızda bu kadar büyük balığın olması sevindirici ama verdiğin koordinatlar sonucu sanırım söylediğin bölgede bu balıkların peşine düşecek çok kişi olacak

güzel avlarınız daim olsun

13. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Shimano Aerocast, Okuma Cedros
    Favori Makine:
    Cormoran,Cormoran,Cormoran
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    2 kiloluğu bile insanı bezdirirken 8,9 kiloluk balıkla geçen mücadelenizi ancak hayal edebiliriz. Tebrikler.

14. dartagnan

dartagnan Serhan Kocaman

Favori Kamış:
    Daiwa-Promarine 270-Lineaffe Sea Master
    Favori Makine:
    shakespeare firebird 70,Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    2.5 kg Kırlangıç
    O nedir abiciğim öyle ya vallahi şaştım kaldım.Tebrikler ne diyeyim...

15. ahaka

ahaka Arif

Balıklar süper,avın heyecanını tahmin edebiliyorum kesin çok zevkli geçmiştir tebrikler.

16. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Hoşgeldiniz aramıza, maşallah balıklarınıza, tebrikler sizlere :)

17. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    çok muhteşem balıklar yakalamışsınız, bu balıkların avını, mücadelesini çok merak ediyorum. bundan bir buçuk ay kadar önce bir taşın üzerine oturmuş su üstü sahte ile at çek yaparken ikinci resimdeki gibi altın sarısı, yaklaşık 70 cm boyunda bir balık sahtenin arkasından oturduğum taşın önüne kadar geldi. 3 metre kadar önümde beni farkedip döndü ve deniz cam gibi olduğundan balığın lambuka olduğunu net olarak görüp çok heyecanlandım. sonrasında uzun süre atıp çektiysem de olmadı. zaten yakalasam bile takım o balığı kaldıracak bir takım değildi :)

18. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Süper bir av, iyi balık iyi takımla avlanır tezini ispatlıyor.

19. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Müthiş bir av, harika bir balık, bu tür farklı avları her zaman forumumuzda görmek isteriz.:)
    Tebrikler ve paylaşım için teşekkürler...

20. erdem73

erdem73 Erdem

En İyi Avı:
    Levrek, 2 kg
    ancak belgesellerde izleyip "vayy bee" dediğim türde süper bir av olmuş, tebrikler..