Gökçeada/ Kaleköy-Yeni Bademli

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ilker_a tarafından paylaşıldı.

1. ilker_a

ilker_a İlker

Öncelikle herkese selamlar.

İstanbul'da yaşıyorum ve ağustos ayının ilk haftası ailece Gökçeada'da bir tatil planımız var. Böyle güzel bir yere gitmişken buradaki çoğu insan gibi "nasıl balık tutarım?" sorusu canlanıyor zihnimde.

Gökçeada'da ikamet eden var ise onlarla da tanışıp beraber balık tutmayı isterim. O yörelerde ne tutulur nasıl tutulur ne almalıyım yanıma bilgilerinden yararlanacağım üstadların yardımını bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.

2. lapinavcısı_bursa

lapinavcısı_bursa abdullah

En İyi Avı:
    1,8kg karagöz
    Merhaba İlker;
    gecen haftasonu amcaoğlu oradaydı. limandan karagöz almış ama orada yem bulmak sorun olduğunu söylüyor. yem konusunda hazırlık yap veya orada temin etme yollarına bak...
    Bereketli avlar...

3. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    tekne ile açılabilirsen muhteşem balıklar tutabilirsin ama kıyıdan biraz şans lazım.

4. tcomak

tcomak Tayfun Çomak

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    kefal 2 kg
    slm

ben iş geregi 15 gunde bir gokceadadayım. tatilimide orada gecirdim.. gökce adada ugurlu limanından başka bir yerde boşa vakit harcama derim cok bol ve çeşitli balık turleri yakalaman mumkun.. yem konusunda merkezdeki balık haline
    ugra cumartesi gunu karides gelmeye başlamışdı. karidesle hertürlü balık alman mumkun ugurlu limanından. rastgelsin.

5. fatihist

fatihist fatih

ben de ordayım

Allah nasip ederse Ağustos'un ilk haftasında ben de oradayım, tatil için gideceğim tabi balık için de sabahları vakit ayıracağım, belki kayık da kiralarız, bu arada orada uygun ve temiz, güzel bir pansiyon tavsiye edecek var mı acaba? iki aile bir hafta kalacağız inş.

6. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Zeydali oteli tavsiye edebilirim, ambiyansı ve dekorasyonu ile çok hoşuma gitmişti.

7. Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Eğer arabanız ile gidecekseniz, vapurla adaya yaklaşırken ilk gördüğünüz köşe burun, iri has kefal yapar, su üstü Kıbrıs oltası ile alabilirsiniz, araba ile diyorum çünkü yerleşime çok uzak, ayrıca dediğim yere ulaşabilmeniz için araç yolu bittikten sonra taşlıkların üzerinden takribi 800-900 metre kadar yürümeniz gerekecek, bunuda başarırsanız, ödülü büyük olacaktır inanın, ancak Kıbrıstaki igneleriniz 1-2 numaradan küçük olmasın, 7-8 defa ileri atıp ekmeği su üstünde parçaladığınızda 9uncuda kefaller gelmeye başlayacaktır. Dalgalı bir gün seçerseniz şansınız artacaktır. Ayrıca yine adanın arka tarafında bir iskelede ( şimdi ismini hatırlamıyorum) sardalyaya kıbrıs sararak(mantarsız ve kurşunsuz) diplediğimde iri melanurlar almıştım.
    Rastgele.

8. fatihist

fatihist fatih

Hakan Bey, tavsiyelerinizi deneyeceğim inş. "900 m'yi gözüm keserse :)" bununla birlikte at çek için aşağıdakileri alıp gökçeada'da kullanmak istiyorum ne dersiniz levrek düşünüyorum ama bahtıma acemi şansı başka birşey de olur.

http://www.avmarketi.com/asp/product/571/RAPALA-RATTLIN-80MM

http://www.avmarketi.com/asp/product/4093/RAPALA-HUSKY-JERK-140MM

http://www.avmarketi.com/asp/product/4090/RAPALA-GLASS-SHAD-RAP-70MM

http://www.avmarketi.com/asp/product/4062/RAPALA-MAGNUM-SINKING-180MM

selcukusta33 bunu beğendi.
  9. Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Neden olmasın olabilir, ama orada hiç Levrek görmemiştim, belki size denk gelir:)

10. fatihist

fatihist fatih

yapmayın, ben sırf onun için olta takımı almıştım, neyse kefalle başlayalım da arada oltayı da arada at çek yaparız.

öyle bir havaya girdim yani sanki balıklar beni bekliyor :) çok heyecanlıyım.

11. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Arkadaşlar şimdiden rastgele. Gökçeadada havanın durumuna bağlı olarak kıyıdan avlanabilirsiniz.Hava derken hafif ve orta kuvvette havada her yerden olabilir.Balık için en uygun yer uğurlu köyü-limanı ve çevresidir.Limanın her yerinden olta atılabilir.Gerçi şimdi ağustos sıcağında gündüz çok zor balık alırsınız.Ancak şansınıza oltanıza denk gelecek hatırı sayılır bir balıktan bahsetmiyorum. Akşam üzerleri, gece ve sabaha karşı şansınız yüksek olur.Eğer uygun yem bulursanız ( göz ) gün batımından itibaren melenur olabilir.Ağustosta dolunayda bu balık bir yem yerse sabahı yaparsınız.En güzel takımda 40 gr şamandıralı takımdır.Üç iğneli dipten kurşunlu olacak.Önemli olan derinliği iyi ayarlamak.Limanın ucundan attığınızı düşünürsek oradak derinlik 7-8 metredir.Ayrıca dip yapıp atarsanız karagöz,sargoz türü balıklarda alırsınız. Yem olarak silünez,kalamar,karides ve göz. tabi gözü para ile bulmanız imkansız.Ancak bu zamanda böcekciler orada olur onlardan istemeniz lazım. Yine gizli liman tarafındaki kayalıklardan olta atın.Gizli limandan ileride ince burun var en iyi yer orasıdır. Ulaşmasıda en zor yerdir. En kolay yöntem bir tekne ayarlamak sabahtan sizi o noktaya bırakırlar akşamda gün batımı gelir alırlar.Cüzi bir paraya bu iş olur.İnce burundan sonra da bazı yerler var mesela marmaros eskiden karakol vardı şimdi yok kaldırıldı.Marmarosun sağ tarafı kayalıktır denenebilir.Ancak marmarosa karadan giriş bu zamanlarda büyük ihtimalle yasaktır.Girişine zincir geriyorlar, ormanlık alan olduğu için.

12. ilker_a

ilker_a İlker

bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler en kısa zamanda eksiklerimi temin etmeye başlayacağım :)