30 11 2012 çarşanba akşamüstü.. Yem sülünez. 3lü sinek olta.. Hava rüzgarlı yemlerim bitmek üzereydiki bir agırlık hissettim oltamda takıldı sandım son sürat sarmaya başladım ve balık oldugunu gördüm-)))).. Balık temizlenip izgaraya yollandı, çok taze oldug için ızgarada pişerken kuyrugunu 90 derece havaya dikti-)) Ve mutlu son resimde görüldügü gibi güzel bir salata eşliginde son yolculuguna ugurandı yakışıklı..
teşekkür ederim orhan abi.. sizin gibi bir ustadan tebrik almak onur benim için saygılar.. unutmadan bu balıgın cinsini biliyormusunuz??
Valla bilmiyorum nedenini sorarsan ben bu balığı hiç tutmadım karagöz familyasından ama adı nedir onu Yakup hocamız söyleyecektir sevgiler hoşçakal.
Bu balığın adı ŞUNA, biz bu balığın 1.5 kg gelenini yine uğurlu iskelesinden tutmuştuk. Yakaladığımızda hiç bir balığa benzetemedik, daha doğrusu biraz karagöze, biraz sargoza, biraz ıskadroza benziyordu. O bölgenin balıkçılarından adının şuna olduğunu ve karagözle bir başka balığın karışımı olduğunu söylediler.
Tebrik ederim, Sözkonusu balık sparidae familyasından Spondyliosoma cantharus balığıdır. Ege'de iskatarya ve iskataroz olarak adlandırılıyor ve yakalaması çok zevklidir. Bereketli avlar,
sabit kardeşim teşekkür ederim bende araşdırdım genelde kıyıda degilde batık gemiler ve çevresinde yaşayan bir balık türüymüş ıskataroz.
teşekkürler.. amaç burda bişeleri paylaşmak , sayemde yeni bir bilgi balık türü paylaşıldıysa bu bana mutluluk veriri...
slm bülent bey.. ugurlu limanındada sordum balıkçılara ve yöredeki halka çok çeşitli yorumlar geldi .. kimi karagöz kimi deniz çuprası dedi-)) 350 gr geldi bu balık okadar buyudugunu bilsem salıverirdim..
Doğrudur Tayfun Bey, açıkçası ben de kıyıdan hiç yakalayamadım. Ben çoğunlukla Çeşme(Ildırı) ve Cunda açıklarında genellikle 30-50 mtlerdeki topuklarda rastladım, gündüz saatlerinde 250.gr dan büyüğü rastgelmedi fakat gece saatlerinde de 1kg altında hiç rastlamadım. Gece avcılığı daha verimli oluyor sanırım bu anlamda davranışları karagöze benziyor. Bu arada Foça ve Ayvalık tarafında bu balığa 'Fırtına' diyorlar. Afiyet olsun, ızagarası lezzetli olmuştur.