Yakın zamanda ailemle tatil amaçlı Gökçeada'ya gideceğim. Siz değerli üstadlardan bilgi ve görüş almak istediğim iki husus var. 1) Giderken yanıma hangi malzemeleri almalıyım (sahte yem, iğne v.b.)? 2) Gökçeada'nın en verimli avlakları nerededir? Görüş belirten üstadlara şimdiden teşekkürler.
ben orada avlandım. kıyıdan mı tekneden mi avlanacaksın ufuk? kıyıdan: gece kuzulimanından (iskeleden ve mendirek dışından) yemli dip oltası ile karagöz, sargoz, bir ihtimal mercan ve canlı karidesli tek iğneli takımla levrek alma şansın var. dediklerim kaleköy mendirek dışından da geçerli, oltayı bir 80 metre falan atabiliyorsan çok güzel eşkina da alabilirsin. ayrıca aydıncık-kefaloz sahilden kayalıklarla kumlukların birleştiği burun kısımlara da gece takılabilirsin, levrek ve mığrı yapabilir bu mevsim. tekne işi ise oralarda sarı kağıt olmadan çok zor, balıkçılar parayla dahi tekneye almak istemiyor, kaleköy civarında biraz soruşturabilirsin, ayarlayabilirsen ayrıca görüşürüz...
abi teşekkür ederim. Özel mesaj ile ceavp vermek istedim ama olmadı. Ben uzakyol güverte zabitiyim. Amatör denizcilik ehliyetimde var ama yeterli olurmu bilmiyorum. O 20 metrelik yere surf olta sallasam olmaz mı?
olmaz çünkü uçurum gibi. şimdi olur derim, çıkarsın oralara düşüp kafanı yararsın, mesul olmak istemem kamış avına uygun bir yer değil, dip oltası atmalısın ve kamış ile çekerken kesinlikle dip oltası orada takılır. tekne için ise profesyonel balıkçı belgen olması gerekir. çünkü oradaki tüm tekneler neredeyse profesyonel balıkçı tekneleri ve sahil güvenlik işi sıkı tutuyor (semadirek gibi yunan adalarına kaçak olmasın diye)
Abi bir ara günlük sarı kağıt falan alınıyordu. Gökçeada'da yokmu o iş? Birde profesyönel balıkçı belgem yok ama Dünyanın tüm deniz ve kanallarında her ebat tekneyi idare etme yetkim var. Balıkçı gibi takılmasakta teknecei gibi takılsak yemezmi ))) Eğer olmazsa yukarıda yazdığın yer dışında bir yerde avlanamayacağız (( Peki abi kullanmam gereken takımı bir tarif edermisin?
kıyıdan bahsettiğim iskeleden ikili ya da üçlü yemli takım. iğneler 4-5 numara mustad bronz dövme, kısa sap geniş palalı iğne (en etkini budur), dediğim gibi iki ya da üç köstekli... köstekler 20 cm, köstek araları 22-25 cm. en altta da 50 gramlık kurşun (fırdöndülü ve yuvarlak hatlı kurşun olursa çok daha iyi). köstekler 0,18-0,20 sağlam misina. beden 0,25, olta 0,30, yem karides. karides büyük ise kafa ve kuyruk kesilerek ve sonra ikiye üçe bölünerek parça takılabilir. yem kıtlığında sardalya parçaları da iş görür. levrek için ise 0,25 beden, fırdöndü, 0,20 asso ultra (misal diye verdim, mukavim bir şey olsun) 1 kulaç köstek ve 2-3 numara düz, çelik çıplak iğne. yem de taze sardalya bütün. eğer canlı karides kullanabilirsen iğne boyunu 4-5 de yapabilirsin. eğer o gün çok akıntı varsa fırdöndünün önüne 10-20 gram civarı kıstırma kurşun koyabilirsin.
tutarsan fotoğraf çek, şanımız yürüsün heh heh. şaka bir yana, cidden merakla bekleyeceğim, rastgele kardeşim.
Fotoğraf neymiş basını çağırırım oraya )) Gazetelerden okursun )) Abi gün doğsada bakalım başka tavsiyeler gelecek mi?
yapar neden yapmasın. ama ben sahte ile kıyıdan avlanmıyorum, kamış kullanmayı sevmediğim için kıyı balıkçılığında uzak atış-çekiş gibi yöntemlerde zayıfım. başka bir arkadaş yardımcı olabilir. ama balık var orada, bunu söyleyeyim.
ufuk kardeş iyiki bu konuyu açtın nasip olursa bu ay bende oraya gideceğim dilerim ikimiz içinde iyi avlar olur.
hadi altın değerinde bir bilgi daha vereyim, kıyamıyorum reklam gibi olmasın ama; kaleköy yanındaki bademli de melanur pansiyon var, civarın en güzel pansiyonu kesinlikle, 10 lira falan daha pahalıdır diğerlerine göre ama bence değer. mükemmel ev sahipliği yapıyorlar, tertemiz bir yer. ayrıca sahibi ali bey de kışları profesyonel balıkçılık yapıyor kimbilir neler öğrenirsiniz artık orası size kalmış saygılar...
Tekne ile çıkma şansınız olursa sabah akşam balık yersinz.... Teknede el oltası veye çok kısa kamişler kollanın .. çapariler inmesile çekmesi 1 ful ful geliyor çeşit çeşit balık geliyor... iy avlar..