Gökkuşağı Alabalığı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında volkan tarafından paylaşıldı.

1. volkan

volkan Volkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    Favori Makine:
    Daıwa
    En İyi Avı:
    Yayın 23.4 Kg Aynalı Sazan18.4 Kg Sabut 37 Kg
    Arkadaşlar Gökkuşağı Alabalığı için hangi rapalayı yada ne tür olta takımları tavsiye edersiniz?:confused: Tatlı su balık avcılığı bölümünü inceledim ama nedense arkadaşlar orda daha gökkuşağı alabalığının hangi balık olduğuna karar vermemişler:D .Bizler balığı tanıyoruz ama rapala konusunda tavsiyelerinize ihtiyacımız var.Saygılarımla..

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    burdaki rappalalar gökkuşağına büyük gelir, genelde bildiğim kadarıyla ağırlıklı olarak meps kullanılıyor genelde karıştırılan balıklar gökkuşağıyla kırmızı benekli olanlar

3. simendifer

simendifer Sennur

Bu arada bir hatırlatma yapmak isterim; şayet Samsun'da orman içi sularda avlanacaksanız, şu anda Gökkuşağı alabalığı kapalı sezonda. Ancak orman içi sularda avlanmayacaksanız, kapalı sezonu yok bilginize...

4. balikci

balikci

Yücel abininde dediği gibi rapala değil de, en verimli Mepps ile yapılıyor avcılığı. Daha önce forumlarımızda paylaşılmıştı bu konu, kırmızı yada sarı benekli 1 numara meppsler bu konuda lider, 4 gr civarındakilerde uygun olduğu söylenmişti.

Tabi mepps'in kullanılacağı takımda önem arz ediyor, kamış en fazla 20 gr atarı geçmemesi gerek ki kamışın isabetli atabilesiniz, zira 4 grlık meppsleri neden kullanıldığı burda belli oluyor.

Misina 0,20mm kalınlığı geçmemeli, onun haricinde aşağıda mepps örnekleri var, kırmızı benekliler en verimli olanı:

[​IMG][​IMG][​IMG]

rast gele.

5. RAUGH

RAUGH Can Özçiçek

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    70 cm turna
    Ala avında spinner yani meps kullanımı tercih edilen bir tekniktir. Ama spinner genelde yanlış kullanılır. Suni yemlerdeki özellikle voblerler gibi aksiyon verilebilen bir yemdir. Ama bu demek değilki alayı vobler ile tutamazsınız. Ben ilk gökkuşağı alamı vobler ile tuttum. Önemli olan aksiyon verebilmek bence.

Aşağıda linklediğim vobler veya benzerleri ile gökala avcılığı yapabilirsiniz.

Son düzenleme: 29 Aralık 2007
  6. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    Sudan suya günden güne değişiyor sanırım balığın yeme olan tepkisi. Döner kaşıklar çok etkili ama iş yapan voblerlarda var ama dediğim gibi sizin avlanacağınız bölgedeki duruma bağlı bu.

Hayvan suda ne bulabiliyor?
    yavru balıkla besleniyormu?
    Veya böcek durumu ne? Bunlar önemli. Ama en önemlisi avcı olmak yani sessiz ve sabırlı. Alabalık avı ne denizde nede tatlı suda eşi benzeri olmayan bir avdır. Sessiz olan avlar, diğeri av olur. Bu arada ben tecrübeli falan değilim, ama türkiyedeki en iyi avcıları izleme imkanım oldu. Bunları gözlemledim.

Can abinin vermiş olduğu yem gerçekten etkili harika aksiyonu var, ama biz o yemi genelde kefalde kullanıyoruz. doğru aksiyon verildiğinde trofe balık alanları gördüm o yemle.

Sennur ablamın dediği gibi orman içi sularda avlanmayı aklınızdan geçiriyorsanız lütfen bizi uğraştırmadan kendinizi jandarmaya ihbar ediniz :)))))))

Son düzenleme: 30 Aralık 2007
  7. salmontraud

salmontraud hasan duman

bence alablıkda en verimli mepps dir fakat aglia olması şart diğer remss gibi markalar su içinde meppsin oluşturduğu vibrasyonu oluşturmuyor ufak rapala şeklindeki yemlere gelince hiç kulanmadım ama gölerde ve alabalığın çok olduğu yerlerde kulanılabilir alabalık ekmekle bile tutulur yeterki balık bol ve aç olsun hareketli gördüğü herşeye saldıracaktır meppse büyük küçük bölgede avlanan balık varsa kesin oalrak saldıracaktır ben 1 nuamrayı tavsiye ediyorum 2 de olabilir ama çok büyük balıklar bile 3numaraya salddırmakdan çekiniyor