Not: Öncelikle şöyle bir bilgi vereyim tam kaynağından alınmış bir bilgi değildir babamın Gökovadan bir arkadaşı söylemiştir tam olarak bilgisi olan varsa lütfen bizide bilgilendirsin. Evet , duyduğunuz gibi tam yer olarak Gökovada azmaktan çınar bölgesine kadar balık tutma yasağı gelmiştir. Ağ atmak , olta atmak kesinlikle yasaktır. Duyduğum haber budur eğer bu haber gerçekten doğru ise ( ben doğru olduğunu düşünüyorum) azmak ta benim gibi balık tutmayı sevenleri çok üzmüştür. Not:Tam olarak bilgisi olan lütfen bizle paylaşsın.
Bu konudan Turgay Abi (modena) bahsetmişti sanırım daha önce. Bence bir süre o bölgede genel bir yasak iyi olur....
evet yasak var...karşı sahil kıyısından maden iskelesine kadar olan alan her türlü ticari amatör balık avcılığına kapanmıştır...700 tl cezası var...maden iskelesinden akbük koyuna kadar serbest ama akbük koy içi yasak...löngöz koyu-karacasöğüt-ince kum-boncuk koyu tamamen yasak...buralar balık üreme alanları olarak belirlendi...bence de iyi oldu...şimdi tek sorun geceleri tüple dalıp balığı katledenler...
Hocam kusura bakmayın gerçekten tüple zıpkın yapanlar da varmı ? Var ise herhalde ilgili birimler bildiriyorsunuz değilmi ?
valla oradayken evet... ama şimdilerde orada olmaya gerek yok...balıkçı kardeşlerimiz gerekeni fazlası ile yapıyorlar geceleri yakaladılar mı...
2002 de oyuncak bir kamışla 33 cm lik bi levrek aldım azmaktan. Balayında idik ve bodrumda sıkılmış öyle geçmiştik akyakaya. Çok güzel bir yerdir. Ama av yasağı olduğunu bilmem iyi oldu....
çok teşekkürler. yarın körfeze gidiyorum bir iki haftalığına ve emin olmak icin ihtiyacım olan şey buydu.neyse ki bu alanların bayağı bir dışında kalıyor kamplayacağım yer.oyuzden rahatladım.
Öğrencilik yıllarım aklıma geldi. Muğlada okurken azmakta az mı balık tuttuk. 4-5 metreden dip gözükürdü göre göre balık tutardık.
Sadece azmaktan mı az ileride kıyı şeridinde yüzen rengarenk balık çeşitlrini seyretmeye doyamazdım. Laosları kayaları arasında görüp oltayı dibine atıp kaya balığı avlar gibi avlarlardı. Palamut sürülerine kimse kaşık bile atmazdı. O zamanlar tüm denizleri Gökova gibi zannederdim. Ne güzel günlermiş.
Merhaba arkadaşlar; yasak gerçekten yer bakımından tam isabetli.Küçük ve derince bir körfez haritadan anladığım kadarıyla.Tam balıkların keyifle yüzüp kıpraşıp üreyebilecekleri biryer.Tam yuva yerine benziyor.Duyarlı vatandaşlarımızın tüpçülere mani olması da işin başka güzel mutlu edici tarafı rastgele ,saygılar Antalya'dan Barbaros