Gökova Yardım

Konu, 'Bölgeler' kısmında pride75 tarafından paylaşıldı.

1. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Merhabalar,

Bu akşam Gökova'ya doğru yola çıkıyoruz:) İnşallah güzel bir av olur ve Pazartesi resimleri paylaşırım.

Sorum şu, beraber gideceğim arkadaşım daha önce orada 2 kere avlandı ama ö bölgede yaşayan veya avlanan arkadaşlarımız mutlaka vardır. Şu sıralarda nerelerde avlanabiliriz? Tekne ile çıkacağız hatta terslik ihtimaline karşı bildiğiniz teknecilerin numaralarınıda alabilirim.

teşekkürler,

Onur

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Şimdiden rast gelsin, güzel bir av olur umarım;)

3. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...

Selam Namık, açıkçası uykusuz 2 gün geçireceğiz ama C.tesi tam randımanlı olur:) Sırtı, Uzun olta ve canlı bırakma yapmayı düşünüyorum. Arada Mercanlarıda yoklayacağım:)

Nasip kısmet işi bu Pazartesi inşallah güzel resimler eklerim:)

4. r.oktay

r.oktay

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kılıç 7 kg, Lahoz 8,5 kg
    arkadaşlar...ben marmaristeyim,ama gökova'da avlanıyorum...mesajların tarihini bilmiyorum..mesela namık kardeşim şu anda buradamı yoksa bu eski bir mesajmı anlıyamıyorum..her türlü yardıma elimden geldiğince hazırım.saygılar.....

5. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Oktay abi merhaba,

Ben bu akşam Gökova'ya bir arkadaşım ile hareket ediyorum. Ne tavsiye edersin bize?

Son düzenleme: 7 Mart 2008
  6. oktopus

oktopus

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Levrek 4300 gram

7. r.oktay

r.oktay

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kılıç 7 kg, Lahoz 8,5 kg
    onur kardeşim..anladığım kadarı akyaka'da konaklıyacaksınız,ve herhalde tekne kiralıyacaksınız..şayet kıyı balıkcılığı derseniz pek bilgim yok.ben sırtıcıyım.
    akyaka-ören arası şu sıralarda çok güzel sinarit yapıyor...lahos da başladı..mercan zaten banko..yeterki 45-50 m.yi bul..sedir adası cıvarı lambuka başladı.tek tük ama var..baraküda gökovaya küstü.çok nadir,1-2 tane.

bu hafta gökova'da hava hemen hemen her gün aynı.saat 2 civarı batıdan 8-9 knot esecek .günün diğer saatleri 4-5..bu gün hava kapalı ve fırtına var.ama yarından itibaren düzeliyor...

kıyı avcılığı konusunda ,gördüğüm kadarıya gökova sahilinde (ki orası uzun,içinde bir sürü azmak bulunan yarı bataklık bir yer)amatörler kefal ve levrek tutuyorlar...hele koyun sonlarına doğru içinden balıkçı motorları geçen ve bir dalgakıran olan bir dere var.akçapınar deresi..dalgakıranın üzerinde her zaman balık tutan birilerini görüyorum..bunun haricinde akyaka'nın ören tarafında 6-7km.sonra denizi camgöbeği bir koy var..orası park gibi bir yer.denizi cakıl..orası da rabet edilen bir yer.ama tekrar söylüyorum ben kıyıdan hiç avlanmıyorum.sadece bunlar gördüklerim..ama balık mı tutuyorlar balıkmı besliyorlar orasını bilemem.

tekne varsa sinarit dene aynı derinliklerde lahos bulmanda mümkün..
    bildiklerim bu kadar.gene de bir şey olursa yardıma hazırım.rastlar gelsin,buralardan keyiflerle dönmeni dilerim.....

8. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Abi merhaba,

Kıyı balıkçılığı konusunda ben hiç iyi sayılamam zira kamışı 40mt'den ileriye atamıyorum:)

Ben tekne balıkçısıyım ve sırtıcıyımdır:)

Sinarit için bırakma düşündük ama uzun olta canlı yem ile deneyeceğim. Tekneyi ayarladık, o yüzden sana danışmak istedim yer konusunda.

Sinarit ve Lahos tam bunlar lazım bana:)

teşekkür ederim Oktay abi,

9. r.oktay

r.oktay

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kılıç 7 kg, Lahoz 8,5 kg
    harika....söylemeyi unuttuğum bir kaç şey var.amatör balıkcı belgeni yanına almayı unutma.bir de sedir adası taraflarındaki sığlıklara bak.oralar da çok iyidir.ama aktur-ören tarafları daha bereketli.taze veya canlı kalamar iyi iş görür..gökova koyunda bordo renkli silikon çek.şu sıra levrek o rengi seviyor.ama sabah çok erken....

güzel resimlerini merakla bekliyorum...rastlargele....

10. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Hayırlı Yolculuklar

Çok Sevdiğim Dostum Onur...

Az öncede telefonda görüştük ama genede yazmak istedim.

Hayırlı Yolculuklar,

Oradan Beni aramayı unutma.
    Heyecanlı bir ses tonuyla
    "Tarkaaaannn !!! Tuttuk bu sefer...Raporda resimlere bakarsın"
    demeni bekliyorum.

Allah Rızkını bol etsin.
    Şansın Rast Gitsin...

Not : Yanında Fotoğraf makinesi ve şerit metre götürmeyi unutma.
    Ne olur ne olmaz...

11. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    süper bilgiler:) teşekkür ederim...:)

İnşallah güzel resimleri Pazartesi yayınlayacağım:)

12. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...

Tarkan'cım

İlk arayacağım kişi sensin emin ol:) valla içimde güzel hisler var:)

Teşekkür ederim dostum:)

13. avantgarde

avantgarde onur

Hadi bakalım. Güzel bir rapor bekliyoruz dört gözle...

14. r.oktay

r.oktay

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kılıç 7 kg, Lahoz 8,5 kg
    onur...işallah mesajlara bakıyorsun...gökovada sedir adası civarında kılıç görüldü...dikkatli olun.finini mutlaka görürsünüz..ayrıca havanın kötü olmasına rağmen arkadaşlarım sinarit yakalıyorlar.bol şanslar........

15. r.oktay

r.oktay

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kılıç 7 kg, Lahoz 8,5 kg
    fin, kopekbalığı kılıç gibi balıkların yelken şeklindeki üst yüzgeçlerine verilen adtır .aynı ad yelkenciliktede kullanılır..

16. r.oktay

r.oktay

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kılıç 7 kg, Lahoz 8,5 kg
    finfini aslında fino cinsi bir köpekbalığıdır.kapı çalsa,çocuk sesi duysa tiz bir sesle havlar.yağmurlu ve gökgürültülü havalarda 7.9 şiddetinde titrer...:D :D :D üstadım şaka bir yana fin'in türkçe meali nedir?bilmiyorum...yazarsan sevinirim.

17. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Boş Döndük

merhabalar,

Oktay abi biz sinaritleri yakalayamadık ama muhteşem bir hafta sonu geçirdim...

Neler yaptık kısaca anlatayım. Hayatımda gördüğüm en güzel doğal koylar ve muhteşem misafirperverlik...

Cuma akşamı yola çıktık. Yaklaşık 8 saat içinde Akyaka'ya arkadaşımın yazlığına vardık ve uyuduk. Sabah 6 gibi uyanıp Karacasöğüt'e doğru hareket ettik. Saat 7'de Karacasöğütten tekne ile açıldık. Teken fiber 4m 9.9 HP. Bizi balığa çıkaran kişi tamamen zevk için götürüyor. Ticari amaçlı değil. Saat 8 gibi yaklaşık 30 dk'lık bir yoldan sonra sinarit için bırakma yaptık ve canlı yem aramaya gittik. Öğlen'e doğru geri geldik ve canlı yemler ile değiştirdik. Lokum balığı diyorlar Trakonya'ya çok benzeyen bir kum balığı. Biz bunları yaparken bir abktık saat 3 civarı olmuş. Bizi balığa çıkaran arkadaş, akşam Levrek için olta atalım dedi. Kıyıa yanaşığ önce Migros'a sonra Balık haline tekrar koya geri döndük. Bu sefer 2 tekne olup tam yüklü olarak çok ilginç bir yere gittik. Oranın yerlileri buranın adını LÖNGÖZ koymuşlar. Yaklaşık 1 saatlik tekne yeolculuğundan sonra bir koya giriyorsunuz. Bu koy tamamen doğal 3 tane akarsu tarafından besleniyor. İçeriye doğru yaklaşık 150-200mt belki daha fazla. Buraının en sonunda 2-3 tane balıkçı teknesi ve kendilerine kurmuş oldukları bir baraka var. Mangal, sandalyeler, mqasa, tabak ne ararsanız var:)
    Vardığımızda ateş yanıyordu. Doğanın güzelliğini anlatamam. Çadırımızıda kurduk ve aldıkalrımızı attık mangala...:) Balıkçılar gidip ağ attılar... Yemelik balık yakalamak için. Kalabalık olduk yetmez diye:) 1,5 kg Kupes ile geri geldiler:)..Bizde suya Levrek oltalarını bıraktık. Malesef canlı yemimiz yoktu açıkçası bende pas geçtim. Balığı unutup ortamın güzelliği beni çok etkiledi. Sabaha kadar sonuş sıfır:) Ama olsun önemli değil cidden...Sabah 7 gibi kalkıp hareket ettik.. O sırada suda yüzen dev gibi Levrek'le resmen bizimle dalga geçmeye başladılar. Silikon, Princess ufak yeşil yapay denemelerimiz boşa çıktı:) Ben bir ara suya girmeyi düşünemdim değil ama sonuç nafile.. 1 saat sonra 1 tane Turna ve Kum balığı geldi ve aynen suya iade ettim. Oradan ayrıldık ve tekrar Sinarite devam. Bu sefer uzun olta yaptım ve canlı yem taktım. 2 saatboyunca tüm koyu taramamıza rağmen sonuç gene nafile... Yemli dip oltası, Çapari aklınıza ne gelir ise denedim ama kısmetimizde 1 tane bile balık yoktu:) Bırakmalardan 1 tane kocaman Müren çıktı ve oda suya iade edildi:) öğlen gibi geri dönmeye karar verdik ve yola çıktık...

Sonuç olarak, oranın yerli halkı ile geçirdiğim çok güzel bir hafta sonu... Gerçekten balığı yakalayamam bana üzüntü vermedi zira bu hafta sonu gene oarada olacağım. Halk kurallara çok riayet ediyor. Tüplü dalış yapan zıpkıncıları yakalatmışlar geçen haftalarda ve son derece doğaya saygılılar:) Eğer bu tip yerlere gidilecek ise mutlaka orada yaşayan yöreyi iyi bilen insanlar ile dostluk kurmak, muhteşem anlar yaşamınıza imkan veriyor...

sevgiyle kalın,

Onur

18. Aramis

Aramis

Baba sizin balık tutmaya vaktiniz olmamışki :):) Güzel bir gezi olmuş Tebrikler.

19. r.oktay

r.oktay

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kılıç 7 kg, Lahoz 8,5 kg
    onur kardeşim..löngöz'de levrek yakalamadığın için üzülme.orası benim balık kap yerim.her sene 1-2 hafta kalırım.neler denedim olmadı.
    genede güzel bir haftasonu yaşamış yeni yüzlerle tanışmışsın..ne güzel
    bir dahaki sefere daha erken yazışalım.daha çok yardımcı olmak isterim.
    mesajın için teşekkür ederim..ilerde tanışmak ümidi ile sağlıcakla kal...

20. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Oktay abi,

Gelmeden önce seni haberdar edeceğim:) Yardımalrın için ben çok teşekkür ederim:):):)