Merhaba arkadaşlar. Sitedeki tebliğler bölümünden baktığım kadarıyla kıyıdan olta ile avcılık yasak deil ( """2 Akyaka’da; (37° 03.041' N - 28° 18.600' E) ile (37° 01.461' N - 28° 18.598' E) koordinat noktalarını birleştiren hattın doğusunda kalan alanda (kıyıdan olta takımları ile yapılanlar hariç),""" ) Ama bazı konularda da 5 yıl yasak falan denmiş... Durum tam olarak nedir... Aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Kadir abi 1 Eylül 2012 de sadece kıyıdan serbest yaptılar benim bildiğim kadarıyla yani o hat boyunca kıyıdan avlanabilirsin.
maalesef... valla; bu durumun lakabınızdaki gibi zıpkıncı kişilerle bi bağlantısı olabilir mi acaba? banghead
zafdem abimin kastedttiğide benim sorunumun aynısı aslında. O da duymuş demekki benim duyduğumu ki (gökovada 5 yıl boyunca avlanmak yasak) "o yasak denileli çok oldu" diyor. teblüğlere bakınca öle bi yasak yok. Bende zaten bu bilinmezliği çözmek için sormuştum.
ok. hemşerim; insanlarımızla uğraşmak yetkililere zor geldiğinden dolayı bu yasağı kaldırdılar. çünkü; oltacı avlanıyor jandarma ceza kesiyor, sona ceza yiyen kişi diyoki kardeşim bana ceza kesiyosun zıpkınla avlananlarıda yakalasana diyor... bu iş arap saçına döndü, bu yüzden yasak oltacılar yüzünden değil zıpkıncılar yüzünden delinmiş oldu... özet: yasak delindi veya yasak yok..
Akyaka da kiyidan oltayla avcilik serbest mi yasak mi? 1-2 hafta once akyakaya gidecektik otelle balik durumunu sorduk yasak dediler ?
Sevgili kardeşim,Amatör avcıları muhatabı 3-2 nolu tebliğde yazılan maddelerdir.SAĞ ÜST KÖŞEDE ANASAYFA-FORUM-FOTO GALERİ-EKİPMANLAR-TEBLİĞ3/2 ŞEKLİNDE SİTEMİZDE YER ALMAKTA. tebliğe göre akyakada kıyıdan olta ile avcılık serbest(tekne ile yasak).Bu türde sorularının cevabını o tebliğde bulabilirsin,tebliğin dışında herhangi bir merci,yasaklama ve yasak kaldırma yetkisine sahip değildir(2017 de yeni tebliğ yayınlanana yada bakanlar kurulu kararı ile değişiklik yapılana kadar).RASTGELSİN...