Gökova'da Wahoo Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Bahadır ATLI tarafından paylaşıldı.

1. Bahadır ATLI

Bahadır ATLI Bahadır Atlı

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3.6Kg Wahoo
    Arkadaşlar merhaba,

8 eylül sabahı erken saatlerde çalıştığım otelden av arkadaşım ve müşterimiz olan Terry BOYLAND ile kaptanımız Turhan Hoca'yı da alarak yola çıktık. Saat 07:30 civarı "KUTAN" adlı teknemizle Gökova'nın muazzam davetkarlığına karşı koyamayarak avımıza başladık. Terry ile ilk kez geçen yıl avlanmıştık ve 5 Lambuka ile günümüzü bereketli bir şekilde tamamlamıştık. Elli yaşının üzerinde olmasına rağmen ilk kez balığa çıktığı için bayağı heyecanlıydı o zamanlar. Bu yıl Mayıs ayındaki avımızda boş geçmesi, Eylül ayı avındaki heyecanını ve hırsını daha da ateşlemişti. Bu yüzden olsa gerek ki ilk balığı yakaladığında şakayla karışık " Durum 1-0 iken dönelim" dedi. Neyse ki avımıza devam ettik ve ben de fotoğraflarını göreceğiniz wahoo'yu yakalayabildim. Tek fark 3,3 lük wahoo ya karşılık 3,6 lük wahoo yakalayıp kendi karasularımızda bayrağı kaptırmamış olmamızdır :)) Terry'nin takımı oldukça başarılı bir Sheakspear kamış ve markasını bilmediğim iyi bir çıkrık makineden oluşuyordu. Rahatça çekti avını ve benim tarafımdan kepçeyle teknemize alındı koç gibi wahoomuz :)) Tabi hafif bir stresle beraber benim de heyecanım artmıştı. Ve yaklaşık bir süre sonra benim kamışta titremeyle beraber misinanın boşalması bir oldu. Tekneyi durdurup, balığın olduğu yöne doğru sürmeye başladık ve böylece misinanın daha fazla boşalmasını engelledik. Zira oltama güvenmediğim için bir yerden sonra elimle çekmeye başladım. Balık teknenin yanına yaklaştığında gördüm ki rapala ( X-rap renk P ) balığın gansamasının yanından deriye tutunuyor. Her an kopması ya da kurtulması muhtemel olduğu için çok dikkatli ve yaklaşık yarım saat süren bir süreçten sonra Turhan Hoca'mın da kepçeli yardımıyla balığımızı teknemize aldık ve fotoğraf çekme merasimimize orada devam ettik. Bu bölgede olan, avlanmaya gelen ya da düşünenlerle görüşmek isterim.

Hepinize Rasgele

Not : Bana balıkçılığı sevdiren Oktay Abi'me ve Turhan Hoca'ma saygılar...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 28 Eylül 2008
  2. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Resimler daha sonra gelecek sanırım.

Wahoo isminide ilk defa duyduğum için, internetten yaptığım araştırmada, Bu türün Okyanuslarda yaşayan bir balık olduğu bilgisine ulaştım. Yani şimdi siz Gökovada Wahoo yakaladınız öylemi:eek: Tebrik eder, daha güzel ve bereketli avlar dilerim ;)

3. Belkide Ceylan balığı yakalanmıştır..Fotolar gelince anlarız...:rolleyes:

4. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Sanırım haklısınız. Bazı yörelerde Ceylan balığına Wahoo dendiği bilgisine ulaştım. Dediğiniz gibi resimler gelince ve konuyu açan arkadaşımızda daha detaylı bilgi verirse olay daha iyi anlaşılacaktır.

5. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Wahoo imkansiz dostum...;)

O kesinlikle spanish mackeral ulkemizdekia adiyla Ceylandir.(bakiniz Akdeniz Mizrak baligini da acaba wahooyla karistiriyor olabilirmiyiz diye dusunmeden edemiyorum)

Ama o kadar isterim ki Ulkemiz sularinda yakalanmis bir wahoo gosterebilmeni bana...

Gene de ne olursa olsun essiz bir av oldugundan eminim. Fotograflar gelince tebrik etmek istiyorum...

Saglicakla kaliniz.

6. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    av bitmiş 20 gün olmuş rapor geldi eh resimlerde bi ara gelir:D :D

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Resimleri facebook gurubumuzdan buraya aktardım. :p

Son düzenleme: 28 Eylül 2008
  8. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    güzel av olmuş rasgele

9. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Merhaba bahadır.Yanlış bilmiyorsam bu balığa baraküda yada ceylan diyorlar bu bölgede.Ama baraküdanın ülkemiz sularında yaşamadığını duymuştum.
    Sonuç;Ceylan balığın hayırlı olsun.Son derece güzel ve sıradanlığın üstünde balıklar.Tebrikler.

10. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Balik kesinlikle wahoo degil.Wahoo (acanthocybium solandri)budur...

2.5m 90kg kadar yaklasabilir.Ulkemiz sularinda milyonda bir o da Akdenizin Anamur- Hatay hattinda ve Saroz aciklarinda cok sicak aylarda olabilir.

Bu da konudaki Ceylan (spanish mackerel- Scomberomorus commerson. )

Ceylan (spanish mackerel- Scomberomorus commerson. ) Hint Okyanusundan Kizildeniz ve Suveys Kanali vasitasiyla Akdenize yayilmis bir balik. Game fishing en degerli baliklarindan biridir. 240cm 70kg' akadar buyuyebilir. Oldukca hizli uruyen bir baliktir.

Tebrik ederim, muhtesem av.

11. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum

Burdaki(resımde altta görünen) balığın da fotoğraftaki ceylana benzediği pek söylenenemez galiba.Gövdenin alt kısımlarında noktalar var.

12. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish

Valahi Bravo Ufuk. Bu balik bizim sularimizda yakalandiysa super haber.Spanish mackerel dedigimiz ceylan degil. King Mackerel(Scomberomorus guttatus) dedigimiz Hint ve Pasifik okyanusu kokenli baska bir balik.Ceylanla oldukca yakin akraba ama kesinlikle farkli bir tur. Her halde buna leopar ceylan veya benekli ceylan diyecegiz. Spanish Mackerel veya ceylan kadar buyumuyor.Maximum 80cm lere erisiyor boyu.

Bilgi icin tesekkurler. Litaraturde bile Akdenizde gozukmuyor. Hayirli olsun diyelim.Hos gelmis...

Son düzenleme: 29 Eylül 2008
  13. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Hüseyin Abi Teşekkürler bu güzel bilgiler için.Bu balık uzun zamandır yani aşağı yukarı 5 yıldan fazladır doğu akdeniz kıyılarında görülüyor.MUhtemelen küresel ısınmanın etkisi tabi.Yalnız işin ilginç yanı halen ülkemizde deniz araştırmacılığına verilmeyen önemdir bence.Sularımza sıcak denizlerden hergun onlarca yeni canlı geliyor fakat çok azını tespit edebiliyor bilim adamlarımız.Umarım deniz araştırmlarına verilen öenm ülkemizde de artar,nitekim iklim deşikliklerini ve buna karşı alınacak önlemleri saptamada kanımca üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin buna şiddetle ihtitacı var.

14. Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Ben tesekkur ederim Ufuk. Dediklerine elbette katiliyorum. Ancak inan bana fishbase gibi dunyanin en guvenilir bilimsel kaynaklarinda bile bu baligin Akdenizde olduguna dair bir bilgi yok. Ancak ben kesinlikle baligin king mackerel olduguna kanat getirdim.

Yakup Ogretmene soyliyelimde Fishbase bir mesaj gecsin.Ve bu fotoyu gondersin...

Goruyorsun...Biz Bakanligi kurduk bile. Yoksa bakanimiz, biz gene isimize bakariz...:D

Ama elbette gonul isterdi ki olsun...Bilimsel ve ilerici kafalarla...

Saglicakla kal dostum...:)

15. Bahadır ATLI

Bahadır ATLI Bahadır Atlı

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3.6Kg Wahoo
    Fotolar için Yücel arkadaşıma teşekkürler. Detaylı bilgiler için de üstadlara. Rasgele...

16. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Çok haklısın Ufuk yalnız bizimde bu konuda duyarlı olmamız gerekiyor benim kuzenim su ürünlerinde doçent ve onunlada konuşmalarımız oluyor onlarda bu durumdan çok rahatsız ama balıkçılardan veya bizimki gibi amatörlerden devamlı yardım bekliyorlar . Farklı bir balık yakaladıklarını anladıklarında irtibata geçip balığı kesip biçmeden mümkünse buzlu bir şekilde saklamalarını istiyorlar. Eğer denizlerimizde olmayıpta yeni görünen bir tür ise bunun Türkler tarafından keşfedilmesi gerektiğine inanıyorlar. Bu şekilde balığın ulaşım ı ve hatta ücretini bile ödemeye razılarmış . Bizim göz ardı ettiğimiz pek çok farklı balık türü Rodos ve Yunanistan kıyılarında keşfedilip belgeleniyor halbuki çoğu önce bizim kıyılarımıza uğruyor;)

17. tozel

tozel toygan

Wahoo

arkadaslar,
    arkadasin tuttugu balik kesinlikle wahoo. Bundan eminim... Agiz yapisi, rengi, ve deseni sizi aldatsa bile, kuyrugundan wahoo oldugunu rahatlikla anlayabilirsiniz. Mackerel kuyrugu yarim ay seklindedir, ovaldir. Wahoo kuyrugu ise, Mackerel kuyruguna gore cok daha duz bir sekile sahiptir.

Saygilar,

Toygan

18. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Bahadır kardeşim, afiyet olsun.:) :) :)

19. OMMG

OMMG OKAN

Çok güzel av olmuş tebrik ederim...