Gökyüzü balığa gitmemizi söylüyordu!

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ihtiyarBalıkçı tarafından paylaşıldı.

1. ihtiyarBalıkçı

ihtiyarBalıkçı

Favori Kamış:
    1.80m kamış,3 lü dip oltası
    En İyi Avı:
    Kırlangıç , 1.3kg
    Öncelikle tum balikavi ahalisine merhaba demek istiyorum.

bir iki aydir forumu takip ediyorum ancak anlatmaya degecek bi av hikayesiyle giris yapmak icin bekledim.

degerli mallaca (barış ) siteyi tavsiye ettikten sonra bu keyifli ortama ben de katılmalıyım dedim ve mallaca ile gerceklestirdigimiz kucuk capli ama cok keyifli mırmır avini soyle bir derledim...

tarih 29 eylül 2007 ctesi...ogleden sonra...gokyuzune bakiyorum...ve iste beklenen isaret karsimda

artik durmak imkansiz...gokyuzunu dinlemek gerek...hemen mallaca ile organizasyonu yapiyoruz. mallaca iftar ve sahur icin nevaleleri aliyor...ve basireti baglanarak 4 paket boru kurdu aliyor(daha sonra yine deginicegim bu konuya)...narli'da bulusup fistikli'ya devam ediyoruz ,bu arada vehbi arkadasimiz da bize katiliyor...vakit iftara yaklasiyor..hazirlik zamanı...

iftar bittigi gibi iskeledeyiz...artik gozum donmus durumda..."sol taraf eskina,sag taraf mırmır" deyip atiyorum oltayi..

bende 7 numara igne,0.20 kostek 0.35 beden,, mallaca ve vehbide 4 numara beyaz capraz igne var...boru kurtlari hala canli...ve solen basliyor...normalden fazla direnen ilk baligimi cekerken kaciriyorum...bu esnada mallaca arka arkaya 2 tane mırmırla acilisi yapiyor...

ve ardindan keyif artiyor...sol taraftan bir eskina cikartiyorum...ve arkasindan ilk basta kacirdigim balik...yine kurutuluyor...ignesi kopan ikinci takim...artik aramizda ozel bir bag var:)...bu esnada vehbi ilk mırmırını çekerken arkadan mallaca bi mırmırı daha iskeleye cikariyor...curcuna...taşın uzerinde oynayan mırmırlar...eskinalar...tabi bu arada kopan igneler ve takimlar...mallaca yeni takım yapmak zorunda ... deniz bereketli,kacirmamak gerek

bu esnada bi turlu cekemedigim balik buralarda olmali derken kamis yeniden saglam bi bukuluyor...temkinli bi sekilde,denizdenkini zorlamadan getiriyorum iskelenin kenarina...su parliyor...cikariyorum gecenin basrol oyuncusunu iskeleye...mallaca havluyla sarmaliyor arkadasi

keyifime ve keyfimize diyecek yok...bi yarim saat sonrasinda vehbi de neredeyse bu irilikte bi mırmır daha cikariyor...ve saat geceyarisina gelirken tempo düşüyor...hareketli bi 2.5 saat sonrasi dinlenme zamanı...sakinliyoruz...denizle birlikte
    mallaca'nin kucuk balikci (kutay) hala ayakta...yetisiyor harbiden...sabirli...

daha sonra Kadir Baba katiliyor aramiza...saat bir bucuk gibi ...bu esnada kutay uykuya yenik dusmus
    mallaca uykusuz bi mırmırı daha iskeleye cikarmis...
    ve boru kurtlari tukenmek uzere...kadir baba'yla biraz mekanin sag tarafina gidip atiyorum oltayi...bi saat beklemenin sonunda baba-ogul 3 mırmır daha...kadir baba'da siftah yapiyor...gece sakin...ay denizin dibindeki kumlari aydinlatiyor...ve bu guzellikte artik boru kurtlari tukeniyor...saat sahur vaktine gelirken mecburen denizdekileri denizde birakip sahur hazirligi yapıyoruz...
    kadir baba sagda...

sofra guzel,gece guzel,av guzel...ve artik gecenin bereketini yakindan gorme zamani...

sonrasinda biten boru kurtlari yuzunden mekani birakip kursunluya tekne tepesine cikmak zorunda kaldik...sabah saat 6...ama her tarafta ag atan balikcilar pek bisi birakmamis...tekne macerasi cabuk bitti...

sonucta...bizim icin keyifli gecen bir avi paylasmaya calistim...umarim ayni atmosferi aktarabilmisimdir...ve yeniden altini cizmek isterim ki...yem konusunda comert davranin

kalin saglicakla

2. deePblue

deePblue na

hoşgeldiniz aramıza..
    şimdilik sadece hikayeyi okuyabildim..resimleri iş yerinden göremiyorum :(
    çok zevkli bir av yaşadığınız belli..tebrikler

3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Evet dostum mesajı baya bi geç attın ama şimdi anladım ki bu denli akıcı ve sürükleyici bir anlatım gerçekten emek ister.Sana ve babana (Kadir Baba) gerçekten teşekkür ederim. Kadir babanın tecrübelerinden gerçekten öğreneceğimiz çok ama çok şey var.Sen ve baban gibi tecrübeli balıkçılar dostum olduktan sonra balık konusunda daha çok org.lar paylaşacağız gibime geliyor. Ayrı ayır seni (Güvenç), Babanı (Kadir ) ,Vehbi arkadaşımı tebrik ederim.İnşallah haftaya daha da mükemmel bir org.yaparız. Bu arada kimse sölemeden ben söleyim.İmza ayarlarından yaşını ve ismini yazarsan hitap ta sitedeki dostlarım kusur etmemiş olurlar.Birde baban gibi aramızda olamasada dedenin de balıkçı olduğunu site deki arkadaşlarıma bildireyim. :)

4. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    Şimdi ilk olarak aramıza hoş geldiniz. profil bölümündeki imza ayarlarını yapınız ki insanlar hitapta kusur etmesinler. Şahane bir av şahane bir org. gelmek için çok ugraştım hatta saat 22,30 sıraları kadir babayı tekrar tekrar arayıp ne olmuş ne almışlar diye hep haberlerinizi aldım ama bu kadar lgüzel geçecegi hiç aklıma gelmemişti.
    gecen hafta aynı curcuna bizde de mevcuttu ama malesef çok erken biten tüp ve yanımızda hiç ışk olmaması avı yarıda kesti. Neyse sağlık olsun elinize dilinize oltanıza ve takımınıza sağlık çok güzel bir av olmuş. umarım bu hafta sonu daha iyi kopartırıs....

Tebrikler

5. izzetbey

izzetbey

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3,5kg Mığrı -700gr Somon-145gr Barbun-380gr Kötek-400gr Çupra
    Öncelikle aramıza hoşgediniz.Keyifli paylaşımlar dilerim.Yapmış olduğunuz ava gelince tebrikler,elinize kolunuza sağlık güzel bir gece geçirmişsiniz....

6. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Elinize sağlık ne güzel deniz kimine göz açtırmıyor kiminin de uykusunu getiriyor benim gibi. Sohbetiniz bol avınız bereketli olsun tebrikler.

7. ihtiyarBalıkçı

ihtiyarBalıkçı

Favori Kamış:
    1.80m kamış,3 lü dip oltası
    En İyi Avı:
    Kırlangıç , 1.3kg
    kusura bakmayin arkadaslar...baris saolsun fotolari sitede gormek icin iki ayagimi bi pabuca soktugu icin hem uye olup hem konuyu yazarken bazi seyleri atlamisim...uyarilar icin tesekkurler...bu arada baris kardesin guzel yorumlari gonlumuzu hos yapti...kendisi de ileride bizden usta bi balikci olacak...bu sabir ve azimle bundan suphem yok...

daha keyifli hikayeleri paylasmak temennisiyle

8. simendifer

simendifer Sennur

Tebrikler güzel zaman geçirmişsiniz ve güzel bir av olmuş. :) Gökyüzü size çok güzel bir işaret vermiş. :)

Bir de imzanıza isminizi eklerseniz çok seviniriz. :)

Daha da bereketli avlar dilerim, rast gelsin. :)

9. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Tebrikler aramıza hoş geldiniz

10. deepex

deepex R. Nafiz

Favori Kamış:
    diawa sweepfire3550a makina, remikson prestige 2.70
    En İyi Avı:
    henuz tutamadigim balik ;)
    fevkalade bir av olmuş tebrik ederim hepinizi.

güzel paylaşım için teşekkürler.

rastgele...

11. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Bende o işareti devamlı alıyorum ama aldığımla kalıyorum :D :D

Arkadaşlar elinize sağlık güzel bir av ve anlatım olmuş teşekürler:)

12. bassiptar

bassiptar taner

Favori Kamış:
    sportex 3,60
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    mırmır1,250 kg.Eşkine 2 kg
    nefes almadan okudum bitirdim..

balık tutmak ayrı birde bu kadar güzel anlatmak ayrı..

başroldekilerin hepsi jön maşaallah.. iftar ve sahur derken tam bir organizasyon olmuş.. gelenlerde renk katmış gecenize.. her geceniz böyle bereketli olsun inş.

13. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    tebrikler hoşgeldiniz:)

14. OrhanCinoglu

OrhanCinoglu

Favori Kamış:
    kamış
    En İyi Avı:
    57 cm kefal 1,5-2kg arası
    tebrikker süper olmuş

15. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    herşey çok güzel gerçekten böyle balık tutmayı özledim :) paylaşım için teşekkürler ah o işaret yokmu ne güzelde çıkmış :)

16. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    4 kilo Palamut, Birde bir zamanlar 2 kiloluk sazan
    Off offf bu ne böyle. Çok güzel bir av ama ben Buluta bayıldımmm.:) :)

17. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Aramıza hosgeldiniz..

Tebrikler..:)

Yemin fazlasını av bittikten sonra denize atarım ,yıne de yemsiz kalmam.

Cunku :

Bilirim balık yaparken yemsiz kalmanın caresizligini.

18. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Sevgili Güvenç arkadaşım seni ve ekibi kutlamak gerek, güzel av olmuş, yaşananları bize aktarışın da oldukça etkileyici :) Teşekkür ederiz, şansınız bol olsun...

Bu arada gökyüzünde ki işaret harika...Çupra kanatlanmış gibi :)

19. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan. 4'5 kg-levrek yaklaşık1 kilo
    iyi av olmuş zevkinize diyecek yok. hoşgeldiniz.....!

20. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    aramıza hoşgeldin balklarda güzel