Dün sabah işe gitmek amacıyla arabama bindim.Gaziosmanpaşa girişinde yolun kenarında gözüme bir kamyonet ilişti.Adam kamyonetin kasasında balık satıyodu.Eminim çogumuzun yapacagı bir reflekse aracı saga çektim ve balıklara bakmaya gittim.Adamlar legenlerin içinde SAZAN YAYIN VE TURNA satıyorlardı.Ben direk konuya girdim ve sordum.Arkadaşlar bunların yasak dönemi daha bitmedi neden tuttunuz diye.Adamlar dik dik baktılar ama cüsseyi görünce ters cevap veremediler Ya işte arkadaş tutmuşta bunlara siz satarmısınız demişte miş de miş PALAVRA O ara küçük bir kova dikkatimi çekti birde baktım içi canlı yavru balık dolu hemde karışık çeşitte.Bunu neyapacaksınız diye sordum cevap tek kelimeyle igrençti.Bunların tadı daha güzel oluyo onu biz yiyecez.Satın bana dedim başta mırın kırın ettiler. Sesimi yükseltince pazarlıga başladık.Paralarını ödedim Kovayı kaptıgım gibi dogru ofisime geldim.Çünkü balıklar öldü ölecek.Hemen akvaryuma attım.4 Tanesini kurtaramadım ama diyerleri kefeni yırttı 8 adet kızılkanat 5 adet kadife 1 adet yayın Gaziosmanpaşaya yolu düşen veya buralarda oturan siteden arkadaşlar varsa ofise gelip balıkları görebilirler. (Yanında çayda ısmarlayabilirim )
engin bey sizi tebrik ederim çok doğru birşey yapmışsınız. keşke bende yanınızda olsam benimde cüssemi görseler balıları bedavaya alırdık . çok yazık ya ...
Gerçekten çok yazık.. Avlağa gidip tek vuruş bile alamamımızın sorumnluları bu insanlar... Tırıvırı satan av bayilerinde polislerin ayrılmadığı adeta kanka olduğu ilimde bu tip vakalarda kime başvuracağım kime güveneceğim bilemiyorum.!!!
Engin abi meraba bende istanbul gaziosmanpaşada oturuyorum.tam olarak dükkanınız nerede fırsatım olursa yanınaza ugrayıp hep balıkları görmek hemde sizinle sohbet etmek isterim.. Bu arada örnek bir davranış sevgilemişsiniz. Tebrik ederim..
Arkadaşlar tebrik edecek bişey yapmadım.Eminim bu siteden benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı.Balıkları görmek isteyen arkadaşlar Gaziosmanpaşa meydan Emiraga iş merkezi A blok kat 5 no 53 adresine gelebilirler.
Sizi alkışlıyorum engin bey. Keşke bende sizin kadar cesur olabilsem. Maalesef ikamet ettiğim yer buna müsait değil. Tebrikler.
Örnek davranışınızdan dolayı sizi kutlarım. Yanlız merak ettim akvaryumunuzun resminide yayınlarmısınız...
Güzel bir davranış sergilemişsiniz Akvaryum da fazla durmaz ölebilirler ne yapmayı düşünüyorsunuz göl yada baraja salmayı düşünüyorsanız kızıl kanat dediğiniz tatlı su levreği ise bunu herhangi bir gölete bırakmayın yoksa başka balık bırakmaz kadife yayın dan zarar gelmez yinede yetkililer daha iyisinibilir
Çok iyi yapmışsın abi hem de en iyisini yapmışdın. Benim arkadasta tuttugu limit altı balıkları akvaryumda büyütürdü c(o:
Konuya kendi özelimizde gösterdiğimiz hassasiyet güzel ancak bir yere kadar. Bu ve benzeri durumlar yine başka bir zaman ve mekanda devam ediyor malesef. Koruma ve kontrolle sorumlu merciye "alo" denilebilir. Daha etkili yol ise, belgeleyerek ilgili görevlilere iletmek olsa gerek.
Yaptığınız güzel bir davranış, aslında toplum olarak herkes aynı tepkiyi gösterirse bu gibi insanlar kurallara uymayı ve insanca yaşamayı öğrenmek zorunda kalacaklardır.
tebrikler MUSTAFA KEMAL in bursa nutkun da söylediği gibi baktın jandarmadan polisten kimseden hayır yok kendi işini kendin göreceksin balli kardeş valla 100 defa tırıvırı satanları emniyete atanları jandarmaya bildirdim ya hiç gelmediler yada bakıp gittiler uzaktan... bazen kendi yaptığın hareket iyidir. bir seferinde barajda ağ atanlar vardı gittim atman tutman olmadı dinlemediler aradım arkadaşları 10 kişi olunca adamlar kusura bakmayın abi biz atmasını bile bilmeyiz öyle bi heves aldık geldik bak saten ağ da ağ değil vs vs vs........ bizde cüsse yok
Estağfirullah hocam bu linkler size yardımcı olur Buyurun: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=32359&highlight=resim http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=30876&highlight=resim