Arkadaşlar merhaba canlı yemli dip oltası atıyorum klasik 3 kancalı yem olarak vahşi lepistes takıyorum levrek ve sudak için ama pek verim alamıyorum gibi geliyor sizin önerileriniz varmı ?
Vahşi lepistes nedir?? Gambussia olmasın hani şu derelerde kımıl kımıl çogalan balıklar.. onu bir tarihte akçay tarafında zarganaya yem olarak takmışlardı yıllar önce..görmüştüm.. ama bu balıkları saga sola taşımak transfer etmak yasaktır.. tehlikelidir.. o bahsettiğin balıkları sahte balık ve kaşıkla tutmayı denesene..
Serkan göl için demişsin. Levrek ve Sudaktan bahsediyosun. tatlısu Levrek türlerinden bizim ülkemiz sadece perch adlı türe sahip. Perch adi silikonlarla bile rahatlıkla yakalanabilen bir balık. Sen Muvaffak abimizi dinle sahte yem kullan. Sende memnun kalırsın. Tabiatta
Vahşi lepistes bizim bölgede böyle deniyor bir ara akvaryumda beslemiştim normal lepistesten tek farkları erkeğinin kuyruğu daha küçük .Yakaladığım yer zaten avlanma yarimin yanında taşımıyorum .. Peki sahte yem atmak için nasıl bir set önerirsiniz ?
Sevgili Serkan hedef avın eger levrek iseki predatör balıktır bu canlı yaşadıgı yerde birtakım balık veya başka canlıları yiyerek yaşar bu durumda o sularda bu balıga yem olabilecek hangi türler var ? mesela,,dediğin gambusia lardan var ise buna benzer silikon yaldızlı beyaz -şefaf.. eger tatlısu kefali varsa sarılı turunculu yeşilli yalancı balık ve dahi kendi yavrusunu anımsatacak yalancı yemler.. deneyeceksin..
yazık günah lepisteslere zaten ufacık iğneyi takınca ölüyor solucan kullan çok güzel gelir yada küçük sasilerle atçek yap diple falan uğraşmazsın hem