merhaba ben dün kefal avlamak (Etraftakilerin tavsiyesiyle) için 20 tl ye bir göl oltası aldım ve 4 birleşik iğne taktırdım bayat ekmeği hamur haline getirip taktım yanımdakiler en az 2 kefal alırken ben sadece vuruş aldım bunun nedeni ekmek takışımmı lütfen yardım edin şimdiden teşekürler
takımla alakası olduğunu sanmıyorum sonuçta balık aaa bu göl kamışı atlamayalım demiyor yem bayat olduğundan ne kadar hamur haline gelse bile işlevini yitiriyor ve dağılıyor yada balığı cezbetmiyor ayrıca 4 iğneli takımınızıda doğru yaptığınaza emin olun göl kamışı ile bir alakası olduğunu sanmam iyi avlar ..
göl kamışı ile daha hasas tasma atarsın balığa, uygun takımın varsa..zamandı tasma ile.. kefal için hasas kalem türü şamandıra kullanmalısın..sazan şamandırası olmaz.. 1 2 3 4 5 6g şamandıra.. şamandırayı batırmıyacak düzenekde kıstırma kurşun takmalısın.. köstek.. 2 kısa saplı çapraz ucu hasas iğne kullanmalısın.. 2 tane köstek yapıp biri 17cm se bağlı,, diğeri 20 cm olsun bağlanmış hali..bunu 2 kösteği klipse bapla.. kefale hamur kullanma..sen henüz o aşamada deyilsin..ileride tecrube kazanınca uygularsın.. taze ekmek içinden minik bir parça kopar..2 parmağıyın arasında ezmeden yuvarlar.. beyaz kurt misali olsun..bunu iğneye tak.. öncesinde..meranın derinliğini ölçkmek için..iğnenin ucuna ağırlık tak.her hangi gibi birşey.suya gönder..şamandıran ne kadar batıyor.. 50cmm.. sen 75cm şamandıranı yukarı kaldıracaksın.. buda tamam ekmeği takdın şamandırayı suya indirdin...misinanın boşluğunu al..kamışı yukarıda tut...gözün şamandırada olsun..balık her zaman şamandıranı suya gömmez..kefal bu şamandıran minik minik batıp çıktığı anda 1 2 en geç 3de tasmayı vur..bu oranı kaçırırsan ekmeği yenile... ekmeği fındık gibi top şeklinde takıp atma..tarif ettiğim gibi. bu tarifime göre bir takım yap iğnelere ekmeği tak..resmini çek buraya ekle bakalım
Hiç uğraşma tak koca bi şamandıra yaklaşıl 1 kulaç kadar misina bırak tak ucuna kıbrıs oltasını, ekmeğin kabuğu içe gelecek şekilde sar. Eee ne kaldı gereyi sadece beklemek.
Sevgili Kutlay öncelikle etrafında tuanların nasıl bir düzenek ve sistem kullanıklarını tam detaylı açıkla - avlandıgın mekan hakkında detaylı bilgi ver(derinlik-kıyışekli-özellikleri) daha sonra oraya uygun takım düzeneği sana sunulur böylesi daha saglıklı olur.. ama unutma bayat ekmekten yem olmaz.. nekadar taze ise o kadar verimli yem olur..
15 tane iğneli takım ile balık yakalamak mağrifet deyildir.. balık yemi yerken ağzına iyneyi oturtmak tecrube ister.. bu hobinin zevki burda başlar.. kıbrıs oltası kullanılmadanda, kefal yakalanır benzer düzeneğe ilave ile..daha az ekmek harcıyarak daha zevkini çıkararak balık tutmak gibisi yoktur http://www.youtube.com/watch?v=RqTjVnjA0LY
Hımm güzel yazmışsınız fakat bir kaç hata var gibi geldi bana. İlk ve en önemlisi sanırım şu olmuş: Ben sizin yazmış olduğunuz cevap hakkında yorumda bulunmadım sadece arkadaşa kolay yoldan kefal nasıl yakalanır onu anlatmaya çalıştım. ( Sanırım yazdıklarım sizin açınızdan yorumunuza yapılan itiraz şeklinde algılanmış ve alıntı yaparak cevap verme isteği oluşturmuş sizde. ) 2. si zevk kavramı kişiden kişiye değişen izafi bir kavramdır. Herkes tek iğneyle balık yakalayınca zevk alacak diye bir durum söz konusu değil. Bazılarımız tek iğneyle tutmayı sever, bazılarımız çok iğneyle, bazılarımız çok balık, bazılarımız büyük balık tutmayı sever. 3. sü 15 iğneli kıbrıs takımına hiç rastlamadım. Siz söylediğinize göre demek ki rastlamışsınız. Güzel oldu ben de öğrenmiş oldum. 4. sü kıbrıs oltası ile balık yakalamanın marifet olduğundan kesinlikle hiç söz etmedim. Sanırım yazdıklarımı, yazdığım gibi değil, anlamak istediğiniz gibi anlayıp kendi kafanızdan böyle bir yorumda bulunmuşsunuz. Cevap yazmak için acele edip gözden kaçırdınız sanırım. 5. si kıbrıs oltası olmadan kefal yakalanmaz diye bir ibare de geçmiyor yazdıklarımda. Lütfen bu yazdıklarımı bir sataşma olarak algılamayın. Herkes her zaman herkesten bir şeyler öğrenebilir. Balık tutma yöntemleri hakkında yazmaya devam ederseniz bizi de aydınlatmaya devam etmiş olursunuz.
yeni yetişen bir nesile örnek avlanma yöntemlerini,.anlatmakdan onur duyarımhihi kıbrıs takımı tehlikeli bir olta yapısına sahip..minik balıklar ekmeği miciklerken gözlerine batabiliyor malesef..yani alıkoymuyacağımız bir balığa zarar vermiş oluyoruz.. örnek bir görüntü sunayım..takımını kopartan bir balıkçının..takımına kefal takılıyor..kıbrıs takımı balığın olmadık yerlerine batmış dolaşmış..muhtemelen bu balık akşam hava kararmadan bu takıma dolanmış...sabah suyunda ben tesadüf gördüm..şamandıranın hareket ettiğini..sahte balıklı takımım ile takımı yakalayıp dışarı aldım balığı..kancalardan kurtardıkdan sonra suya bıraktım balığı.. kısacası kıbrıs takımı bu işte ALLAH dan avcı bir balığa denk gelmemiş.. Uploaded with ImageShack.us
Evet çok güzel bir örnek olmuş kıbrıs oltasının zararlarını anlatmak için. Kıbrıs oltası kullanırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında derinliğini bilmediğimiz suya bu oltası sallamamak ve gözümüzü kıbrıs oltası olan kamışımızdan ayırmamak olmalı sanırım. Aksi halde Kadir Bey in yolladığı örnekteki gibi sonuçlarla karşılaşmamamız zor bir ihtimal olacaktır. Ayrıca iğneleri sıkı bir şekilde ekmeğe batırarak dolarsak ve gözümüzü oltadan ayırmazsak yukarıda bulunan örnekteki durumunda biraz önüne geçmiş oluruz.