En basiti deniz kenarında at çek yapacaksan büyük kafalı makinalar,yok gölde turna için yapacaksan küçük kafalı makinaları tercih etmek gerekir.Deniz kenarında at çek yaparken hemen her zaman ağırlık taktığımız için mesafe pek sorun olmuyor fakat tatlı suda ağırlık takmak gibi bir şansımız pek yok çünkü şasi,rapala vs..hemen sazlara,sudaki diğer bitki ve ağaç dallarına takılır.Onun için attığımız şasi,rapala vs.. daha ileri gidebilmesi için misinanın makaradan kolay çıkması gerekli bunun içinde küçük kafalı makinalar tercih edilir.Diğer oltalardada bu genellikle değişmez.Sazan için her kamışı kullansakda sazan için üretilen kamışlar ve makinalar değişikdir.Sazanlar genelde iri balıklar olduğu için kamış ve makina ona göre dizayn edilmiştir.
arkadaşım göl veya deniz için atılan olta takımları sadece tutacağın balığa göre değişebilir mesela ben göl takımlarımla avlanabileceğim balığa göre denizdede avlanıyorum mesela 70 lik misinayla barajda veya gölde sazan yakalıyorum fakat aynı takımla sadece iğnesini ve bazı bağlantılarını değiştirdikten sonra lambuka avındada kullanıyorum tabiki eğer üşenmeyeceksen bunları yaparsın ve tekrar göl takımlarına çevirirsin takımlarını ama sana tavsiyem hepsinin ayrı ayrı olması bence daha güzel çünkü devamlı sök tak yapmaktan kurtulursun selamlar kardeşim