Selamlar Öncelikle 2.40 teleskobik ve hafif bir makinam var sahte yemle atçek yapmak için. Yeterince deneyim kazanıp bütçemi de ayarladığımdan sizden gölde turna,denizde levrek ve sarıkanat lüfer avında kullanabileceğim takım tavsiyeleri bekliyorum. Parçalı olabilir,2.70-3.0-3.3 olabilir. İstanbul çevresinde ve hatta boğazda da kullanma imkanı olan birşey tavsiye ederseniz sevinirim. Kullanacağım sahteler en fazla 28 gr lık Yo zuri,Daiwa,Rapala sahteleridir. Çok mecbur kalmadıkça ağırlık eklemeyi düşünmüyorum. Not : Bütçenin ucu açıktır, Shimanoya yoğunlaşmayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler
Sayın forum sakinleri; vermediğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim. Birkaç gün önce iyi bir bayiye gidip 2 parça Shimano 3.00 metre max 40 gr atar kamış ve Shimano Exace 4000 aldım. İyi bir pazarlık da yapınca kafamda olta için ayırdığım bütçenin yarısına işi bitirmiş oldum. İşe yaradı mı derseniz hastasonu 61 cm levreği kıyılarken ne makinadan ne de kamıştan hiçbir gıcırtı duymadım. Teşekkür ederim.
kardeş ben mesajını yeni gördüm..böyle durumlarda olan varsa..gözüne kestirdiği kişilere özel mesaj atıp hızlı cevap alabilirler..birde ortama ısınmak istiyorsanız biraz daha konulara iştirak ederseniz,forum içersinde yabancı gibi durmazsınız.. 2009 üye kaydınız var,toplamda 13 mesaj atmışsın bunca zaman kardeş.biraz daha ortamın içine girerek kaynaşmalıyız bence siz yine iyisiniz diyeceğim 2006 üye kaydı var halen bir tek mesaj atmamış insanlar var aramızdahihi takımınız hayırlı olsun güle güle kullanın..gayet güzel seçim yapmışsınız benim tek düşündüren 3mt lik kamış..su üstü sahte kullanımında biraz zorlanırsın gibime geliyor,malum esnek bir kamış....ama gagalı sahteyi kullanmada son derece zevkli bir kamış ..
Teşekkürler Kadir bey. İlk size özel mesaj attım ama yeteri sayıda foruma mesaj yazmadığımdan özel mesaj iznim yokmuş.Yoksa biliyordum kim deneyimli,kime sorulur Genelde Türk insanının aksine 100 tane okuyup 1 tane yazma alışkanlığına sahip olunca böyle ufak tefek aksilikler oluyor ne yazık ki. Yoksa ben de her başlığın altına "tebrik ederim", "evet bence de" "hoşgeldiniz" "rastgele" yazıp mesaj sayımı 4 basamaklı rakamlara çıkarabilirdim 3 metrede ısrar etmemin sebebi ; 1. 2,40 lık teleskobik bir setimin zaten var olmasıydı 2. Gölde uzun mesafeli atışlarda 2,70 den daha uzun bir kamışa ihtiyacım olduğu içindi. Ha bu arada Shimanoyla atış yapmanın el alışkanlığıyla 2.40 teleskobik kamışa yüklenince kamışı parçaladık o ayrı. Muhtemelen onun yerini 2,40 veya 2,70 gene 2 parça Shimanoyla dolduracağım.
su üstü sahtelere ağırlık vermese idim, benim elimden 3mt spin kamış düşmezdihihi geçen yıl eylül ayında almıştım,,3mt olupda bu kadar hafif bir kamış ben daha görmedim.. birde okuma v sistem var 3mt oda oldukca güzel bir kamış.. http://www.avmarketi.com/asp/product/132766/ProCatch-Carbospin-Pro-300-20-40gr-Spin-Kamis
Bende yeni gördüm, yoksa yardımcı olabileceğim konularda her zaman yazarım ama forumda cevap yazma olayına bende çok bozulmuştum. İlk raporumda ilk günden tebrikler akıp gitmişti. İki hafta sonra bende kamış tavsiyesi istemiştim toplam bir kişi cevap yazmıştı. Bunun biraz forumda aktif olmaylada alakalı olduğunu düşünüyorum. Neyse tavsiye veremedik hayırlı olsun diyelim. Güzel avlarınızda kullanın... Shimano'dan fazla sayıda setim var, sevdiğim bir marka. Exage 4000'lik makine kullanıyorum çok memnunum. Kamışıda mı exage aldınız? İkisi ne kadara mal oldu?
kadir abi bilmiyorum dikkatini çekti mi ama kamış 20-40 atarlı yanında hediye ettikleri sahte 15 gr ne büyük çelişki yarabbim :laughing:
Teşekkür ederim. Etiket fiyatlarıyla; Kamış 3.00 40 gr ata Catana (123 TL) + yedek kafalı Shimano Exage (158 TL ) + İsmini hatırlayamadığım 0.15 örgü misina(50 TL civarı ) toplamda 330 Tl tutmuştu,280 TL. verdim. Pazarlık hakkımı kullanmadığımı belirttim, bir dahaki alış verişimde sağlam bir indirim kullanırım. Gene de 500 TL bütçe ayırdığım kalitede malzemeyi neredeyse yarısına almak sevindirdi.
Açtığın konu kaynamış araya galiba neyse Takımın hayırlı uğurlu olsun zaten siftahını da yapmış şimdiden. Umarım daha büyük balıklar yakalar raporlarını da paylaşırsın bizlerle.
Aynı makineyi 200 liraya aldığımı düşünürsek pazarlık hakkı kullanılmamış olsada güzel fiyata, güzel bir set olmuş. Tekrardan hayırlı olsun...
merhaba ben ankarada 4 yıldır turna ve tatlısu levreği avını at-çekle yapıyorum size tatlısu için kendi tecrübelerimi aktarayım; 1. kamış iki parçalı karbon ve boyu 240 ı geçmesin, çünkü avlanacak balıklar hep kev-narlarda ben 240 dan gayet memnunum taşıması kolay olsun diye teleskopik olabilir belki? 2. kesinlikle göl için iyi markalardan 0.20 lik ip misina alın turna için , hem çekeri yüksek hemde sahtenin önüne çelik tel takmadan kullanabilirsiniz. 3. sahtelere gelince ankarada 8-10 cm. lik beyaz kırmızı vb. renkli sasiler müthiş iş yapıyor( sasilerde jig iğne ve altında 3 lü iğneli ) http://www.avmarketi.com/asp/product/134686/MEPPS-AGLIA-LONG-REDBOW-No-1 ( en az 3 numarası) http://www.avmarketi.com/asp/product/134516/602-ALBA-TOBY-KASIK-NO-3 http://www.avmarketi.com/asp/product/5276/STRIKE-PRO-EG-063F-SUNI-BALIK-8-5CM (010 beyazı) http://www.avmarketi.com/asp/product/136389/STRIKE-PRO-JG-005C-SUNI-BALIK-4-5-CM sarısı http://www.avmarketi.com/asp/product/135937/TOBIMARU-F4-105MM ve değişik sert maket balıklar iş yapıyor. Turna çok seçici bir balık değil hareket eden herşeye saldırıyor o yüzden sahte olayını bence abartmayın. Göllerin dibinde çok fazla dal, kaya var pahalı sahtelere yazık olur sıksık sahteler suda kalıyor.
Makinayı cuk diye oturtmuşsun. Kamış da cuk diye oturmuş. Lakin tek kamışla olmaz bu iş. 210,240 ve değişik aksiyonlarda 3-5 kamışa daha ihtiyaç duyacaksın; ilerleyen dönemlerde. Elinde ki ekipmanın kalite ve performansı, yeni yöneleceğiniz malzemelere ışık tutacaktır kesinlikle. Sitem konunuz ise maalesef cuk diye oturmamış. Malum Ramazan. Oruçdu, sıcaklardı, iftardı, teravihdi derken, inan insan sesem tavuk gibi oluyor ve bazı şeyleri gözardı edebiliyor. Sizin konunuzda böyle bir dönem içerisinde kalmış.Hoş görülü olmanızı bekleriz. Takımlarınız hayırlı, avları ve sizlere verdiği zevki bol olsun. Güle güle kullanın.
İlginiz ve tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler. Dediğim gibi 2.40 bir emektar teleskobik vardı zaten kıyıdan spin için,bundan başka 3.00 mt 40 gr atarlı 2 parça Shimanoda karar kılmıştım. Ama Tevfik bey aynen dediğiniz gibi ben bir başka spin kamış daha düşünürken 2.40 eski kamışı birkaç gün önce kuzenim kırdı. Her halükarda 2. spin kamışı almak farz oldu bu durumda hihi Şimdi kafamdaki 2.40 mı,2.70 mi; 2 parça mı teleskobik mi? Marka %90 gene Shimano. Bu arada sitemim günde birkaç defa açtığım başlığa cevap yazılayıp,benden sonra açılan başlıklarda verilen kamış tavsiyelerineydi. Aslında dikkatli inceleyince kendi başlığımda Shimano gibi ağır marka model vs bilgileri verdiğimden insanların tavsiye vermeye cesaret etmediklerini düşündüm. Marka model vermeden daha genel bir tavsiye isteseydim mutlaka daha fazla yardımcı olmak isteyen çıkacaktı. Tekrar teşekkürler.
Bende aynı konu üzerinden tavsiyelerinize ihtiyaç duyuyorum. Kıyıdan at-çek yapacağım. Uzak atışlar olacak. Turnayada Alabalığada atçek yapabileyim istiyorum. Tatlısu ve tuzlusuda iş görsün istiyorum. Fiyatı yukarlarda olmasın istiyorum.Bilmem çok mu şey istiyorum Olta ve makina için ne tavsiye edersiniz? Selamlar...