Selam Balık ve Doğa dostları arkadaşlarım, 2 hafta gölbaşına gitmiştim ve sizinle de paylaşdığım gibi yüzlerce insan ellerinde olta 5 cm 10 cm 15 cm 20 cm yüzlerce balığı yakalayıp alıkoyuyarlardı bende attım oltamı yakalayıp yakalayıp tekrar suya iade ettim insanlar çok şaşırmıştı kimisi geliyor atma bize ver kimisi niçin atıyorsun sonra çevremde bir kaç kişi küçük balıkları atmaya başladı. Sonra balık avını bırakıp insanları izledim gezdim baktım resmen katliam bir kişi en az 20-30 tane minici gümüş balığı kadar yavru sazanları yakalımış pet şişelere koymuş herkes öyle ama hiç kimse bilinçli değil, jandarmayı aradım 3-/4 saat beklememe rağmen gelen giden olmadı parktaki güvenlik görevlilerine söyledim kendilerinden bihaberler göle karışamazlarmış, gölbaşı belediyesini aradım büyükşehir karışıyor büyükşehir mavi masayı aradım tamam ilgilineceğiz, Ankara büyük şehir çevre koruma daire başkanlığını aradım o alana biz değil gölbaşı belediyesi bakıyor, sonuç elde var sıfır ne yapmamız lazım bu katliamı engellemek için ? Saygılarımla
Ayrıca unutmadan geceden ağ atıyorlar göle adamın birisi hergün orada elinde ipe takmış 20-30 tane balık taze balık taze balık diye satıyor en büyüğü 15 cm dün akşam pazardan geçiyorum amcamın biri tezgah açmış 15-20 cm lik Satanları koymuş tezgaha satıyor ya zaten gölbaşının yenmez
murat bey yıllık izinde ankara da olucam inşallah ve programda gölbaşında sazan avı da vardı. şimdi sen bu haberle bütün hayallarimi alt üst ettin. ben duramam ordakilerle kavga ederim yaptıkları sorumsuzluk yüzünden. bende ruhsatlı tabanca da var. valla iş kızışırsa çeker vururum falan. en iyisi hiç gitmemek. şaka bi yana. maalesef kendini insan zanneden çoğu mahlukat (adına siz ne derseniz deyin) güzelim ülkemizde tutulacak balık bırakmadılar. bu mahlukatlar sözden de anlamıyorlar. insan değiller ki. bizler uyarmaya, onlar da mahlukat olmalarının vermiş olduğu bir takım hareketleri yapmaya devam edecekler. yılmak yok. mücadeleye devam.
murat bey işte insanın canını en fazla yakan taraf da burası. avrupa da bırakın usulsüz ve sirküler dışı avlanmayı, ruhsatsız avlanamıyorsunuz. ve denetimlerde çok çok sıkı. cezalar da birhayli caydırıcı. diyelim ruhsatsız yakalandınız ; benim duduğum 1500-2000 euro' ya kadar para cezası veriyorlarmış. düşünün artık sirküler dışı avlananlara verilen cezayı. bizde ise ne ruhsat var ne sirküler dinleyen. bizim yöneticilerimiz maalesef doğamız ve onun karunarak gelecek nesillere bırakılması konusunda son derece duyarsız. eee atalar ne kadar doğru söylemişler : "balık baştan kokar"
bu anlattığınız manzaranı aynısı denizli gökpınar baraj gölünde meydana gelmektedir ama sonuç hüsran.
Biz Ankaralılar elimizden geldiği kadar, dilimizin döndüğü kadar yanlış yapanları uyarmalıyız. 15cm sazan tutanlar büyük ihtimal bilgisizliklerinden dolayı bu hataya düşüyorlardır. Doğruyu söylersek bir daha yapmazlar. İnşallah yapmazlar. İyimser olmaya çalışıyorum. Yoksa EŞEK değiller ya, laftan anlarlar. Anlamazlarsa bir şekilde anlatan olur yani!
yer neresi olursa olsun fotoğraf aynı. boğaz kıyısında çaça dediğimiz ayıklamak için tutamayacağımız küçüklükte balıkları sahilden kepçeyle toplayıp parkta yere döktüklerine şahidim. eğitim seviyemiz bu kadar . bardağın aldığı miktar belli daha fazlasını koyamıyorsunuz maalesef.
öncelikle ben sizler kadar balık avı konusunda bilgili değilim bilgi edinmek için bu siteye üye olmuştum ama oradaki insanlarıda suçlayamıyorum çünkü heribir bizler gibi araştırmacı ve yeni bilgileri öğrenmeye meyilli değiller.bende pazar günü mogandaydım murat bey'in gördüklerinin aynısını harfi harfine gördüm.iyi bir avcı vardı belli hareketlerinden ufakları oda salıyordu.en son bekledi 25-30 cm civarında vardı onu aldı.şimdi siz üstadlara soruyorum ideal olani kaç cm dir ? ayrıca bu gölde avlanmaya gidicem bende tabiki amatör olarak ne tip bir olta seti ucuz yollu önerebilirsiniz?
Her balığın değişiyor sazanın en az minimum 40 mesela turnanında en az 40 tebliğde yazıyor buyrun tebliğ bir göz atınız bence .. http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskil...20080821-6.htm
arkadaşlar. bu bahsettiğiniz insanların katlettiği balıklar israil sazanı olabilirmi? orjinal sazan o kadar yoğunlukta oltaya gelirmi acaba? gerçi sizler israil sazanını ayırt edebilecek kadar ustasınızdır ama o derece normal sazan popülasyonunun yüksek olması düşündürdü beni...
Ahmet Bey israil sazanı olup olmadığını bilmiyorum. Sazan hiç avlamadım gölbaşına gittiğim gün hariç yalnız benim gördüğüm pullu sazanlardı. Diyelimki israil sazanı olsun o tutulan balıklar yalnız bizim insanlarımız o kadar bilinçsiz ki tuttukları balığı normal bildiğimiz pullu sazan olarak alıkoyuyorlar sonuçta sirkülerden kimsenin haberi yok, jandarmayı aradım ilgilenmediler, gölbaşı belediyesini aradım ilgilenmediler, mavi masayı aradım ilgilenmediler büyükşehir çevre korumayı aradım ilgilenmediler, bu konuda karşımda muhatap bulamadım. Ülkemizde malesef kimse kurallara uymuyor ve en vahimi uymayanlar için yaptırımı yok. geçen hafta bir arkadaşımın arabasına koca tır çarpmış polis çağırmışlar polis ya ceza yazarım ya da kendi aranızda anlaşın demiş. Polisin görevi ceza yazmak sa yazacaksın o cezayı ne demek kendi aranızda anlaşın en basitinden bir örnek arkadaşlar, Kurtboğazında görevli bekçiler/güvenlik görevlileri var ama arkadaşlar orada biblo gibi oturuyorlar yanlarında tırıvırı atıyorlar müdahale etmiyorlar ya kardeşim benmi müdahale edecem senin görevin ne diyorsun abi şimdi jandarmayı çağırsam 500-600 ceza yiyecek adama yazık diye bir cevap alıyorsun ya saymakla bitmez. Peki bu gölbaşı için ne yapabiliriz arkadaşlar gece ağ atan kaçak avcılar gündüz el kadar balıkları satan kendini bilmezler ??????
denetim eksikliği konusunda kesinlikle haklısınız. herkes bana dokunmayan yılan bin yaşasın havasında. ben sadece israil sazanı olduklarını umut ediyorum. bilinçsizde olsa iyi birşey yapıyor olabilirler. umarım öyledir.
Bunlar balıkcı degil. Bunlar bunlar söyleyecek bir söz bulamıyorum. Ama yetkililere hiç birşey demiyorum....
İsrail sazanı değiller, bildiğimiz pullu sazan tuttukları. Ekmek hamuruyla parmak akdaar sazanları alıp pet şişe, poşete koyuyorlar... Ve daha nice katliamlar... Herkes seyirci...
murataydiner,bahsettiğin balıklar gümüş olmasın,maganda anormal gümüş balığı vardır,senin bahsettiğinde gümüşdür sazan yavrusu öyle her oltaya gelmez. Mogan da 12 tane ticari balıkcı vardır,bunların ağ atması yasaldır.malesef bunlara boy sınırı yoktur. moganın balığı altın olsa yine de yemem.
sazanla gümüş balığını çok şükür ayırd edebiliyoz yalnız kesin bildiğim birşey var sazanlar gümüş kadar evet yanlış duymadığınız gümüş balığı büyüklüğünde sazanlar hergün katlediliyor.
Mehmet abi, Balık o kadar saldırgan ki, Ben de ilk gördüğümde senin gibi gümüş sandım... Ama poşete bakınca gümüş ve sazan yavrularını gördüm. Sinek kanca ve hamurla tutuyorlar, daha doğrusu ekmek içi... Bir de gelip akıl öğretmeye kalkmaları yok mu o öldürüyor valla -Abi çıktı mı? -Yok... -Abi senin kancalar büyük, bi de ekmek içi tak. -Oldu...