merhabalar bi sorum olacak şimdiye kadar hep dip oltasıyla avlanırdım şimdi kendime olta takımı aldım ucunu hazırlarken en üste şamandıra bağladım 40 cm altına 20 gr kurşun bağladım onunda 50 cm altına 2 adet iğne taktım adanada gölde sazan ve levrek için kullanacağım sazan için hamur, bezelye, mısır vb. levrek için canlı yem ve solucan kullanıyorum doğru hazırlamışmıyım sizce ve ne önerirsniz ( bu tarz oltalara genelde kurşun bağlamıyorlar ben uzağada atabilmek için bağladım)
Arkadaşım elimden geldiğince yardımcı olmak istedim. Anlamadığın veya öğrenmek istediğin bi konu olursa sazan ile ilgili yardımcı olabilirim mesaj atman yeterli. Sana tavsiyem sazan avında tek iğne kullan. İğnenin dipte olmasını sağla. Bunun için bedene sıkıştırmalı kurşunlar takabilirsin :thumb:
çok teşekkür ederim abicim bugün gittim ava şamandıralı takıma hiç balık vurmadı 3 tane yakaladım üçüde dip oltasıyla ve ekmekle nedendir bilmem adanada ekmekten başka bişeyle hiç sazan yakalayamadım boili denedim, mısır denedim, bezelye denedim sosis bile denedim ama sadece ekmeğe vuruyor heralde alışkın değiller çevredeki avlananlara bakıyorum hepsi ekmek atıyor
Bide bugün kendi rekorumu kırdım balık avında daha çok yeniyim herzaman ya boş dönerdim yada 1 tane yakalayabilirdim bugün 3 tane çok sevindirdi beni inşallah böyle devam eder bu arada balıklar sazan