Gölde balık tutarken denetimler hakkında...

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında dragon46 tarafından paylaşıldı.

1. dragon46

dragon46 Oğuz HAN

Favori Kamış:
    Kamış ve dip oltası
    En İyi Avı:
    Oltam hala suda bekliyorum :)
    Öncelikle merhaba tecrübeli balıkçı arkadaşlarım.

Sormak istediğim soru her hangi bir gölde örneğin turna balığı için olta attığımızda hangi görevliler kontrol için geliyor? Mesala bu gölde turna yok o yüzden yasak avlanıyorsun şeklinde bir yaptırımla karşı karşıya kalabilir miyim?
    Çünkü resmi olorak şu gölde şu cins balık vardır şeklinde güncel bir liste varmı bilemiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Hepinize rastgele...

2. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    her av iyidir. :D
    öncelikle merhaba. bende fazla bilgi sahibi değilim ama sitede dolaşırken hangi göllerde ne tür balıkların bulunduğu, bunlardan hangilerinin avına açık olduğu gibi bir konuya rastlamıştım. gölde kontrole gelince benim az sayıdaki avlanmama rağmen jandarma tarafından amatör balıkçılık belgemin olup olmadığı ve göle attığımız olta sayısını kontrol etmişlerdi. sitedeki değerli abilerim bu konuda sana bilgi vereceklerdir. site içersinde araştırırsan sende bahsetiğim konuya rastlayacaksındır eminim

3. dragon46

dragon46 Oğuz HAN

Favori Kamış:
    Kamış ve dip oltası
    En İyi Avı:

Arkadaşım çok teşekkürler ama amatör balıkçı belgesi bu siteden ve sirkülerden öğrendiğim kadarıyla zorunlu değil. Yine paylaşımın için çok teşekkürler...

4. balikci

balikci

Sevgili Oğuz,

İlgili balık türü sezon yasağı kapsamına girmediği sürece ve avlanılması tamamen yasak içsular çizelgesinde yer alan bölgelerimiz olmadıkça "bu gölde avlanılması yasaktır" denmesi mümkün değildir.

Hangi bölge için bilgi istiyorsan sana detaylarıyla yazabilirim.

5. dragon46

dragon46 Oğuz HAN

Favori Kamış:
    Kamış ve dip oltası
    En İyi Avı:
    Murat çok tesekkur ederım ılgıne alakana .Mesela Iznık ve Manyasta turna oldugu soylenıyor .Ne dersın !
    ıyı akşamlar.

6. balikci

balikci

İyi akşamlar Oğuz,

İznik ve Manyasta; sazan, kadife, siraz, yayın haricindeki balıkları avlayabilirsin. 30 hazirandan sonra bu balıklarıda avlayabilirsin adı geçen göllerde. Şuan bu saydığım balıklar, av yapacağın bölgede sezon yasağı kapsamında.

İznik'i bilmiyorum ama Manyasta aynalı sazan ve turna olduğunu okumuştum, şuan kaynağını hatırlamıyorum.