merhaba arkadaslar, benım merak ettıgım , sapanca golunde avlanmaya gıtmek ıstıyorum, fakat daha önce duydugum kadarıyla iç sularda benzınlı motor kullanmak yasak denıyordu! bu konuda bılgı sahıbı olan varmı, sapanca golune gıttıgımde bot ve motorumla dolaşıp balık tutabılırmıyım?
Yakıt karışımlı motorların kullanımı yasaktır.. Bakınız: Sirküler 2/2 .. Elektrikli motorunuz varsa akünüz bitene kadar gezebilirsiniz kimse bir şey diyemez..
sekan amatör balıkçılık tebliği diye arasan her yerde bulursun. iç sularda benzinli motorlarla avlanmak yasak ama, gerek terkosta, gerek sapancada ben benzinli motorlarla avlananlar çok görddüm malesef. ama sen gene de amatör ruhunu muhafaza et ve benzinli motor kullanma.
saol ustad bılgı ıcın bakıcam, pekı gıttık dıyelım nasıl bır problemle karsılasabılırıs? suyu kırletmek ıstemem o yuzden yasaktır buyuk ıhtımalle,balık degılde ıkı tur atıp çıksam?
Benzinli motor ile gider, suya iner ve jandarmaya yakalanırsan en iyi ihtimalle yaklaşlık 1000 TL para cezası ile kurtulabilirsin. Sağlam birisine denk gelirsen de en kötü ihtimalle bütün takımına el koyar.. Kimse görmedi seni indin suya ve bana denk gelirsen seni ihbar ederim
bi taraftan fosil yakitli motorlari yasak ederler çevrecilik adina, diger taraftan kaçak yapilasmaya izin verirler, lagimi basarlar, fabrika kurdururlar,turistik tesislere peskes çekerler.... madem layiki ile çevreci olamiyoruz, madem kayiriliyo bazi çevreler, amatör denizcilikte kayirilsin o zaman diyecektimKi vazgeçtim kimse kayirilmasin çevrecilikten ödün verilmesin
Sapanca gölünde sukayağı federasyonunun eğitim tesisleri bile var , çok defalar suyağı ve yarışmaların yapıldığına şait oldum. Devletimiz yapar , vatandaşımız yapamaz diye bir düşünceya kapılmayalım bence. Sorana da Federasyonu işaret edelim. Neticede onlar gibi sürat teknesi kullanacak değiliz ya.
Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Numaralı Tebliğ2 göre 15. Madde; (7) Boyu 7.5 metrenin üzerindeki teknelerle amatör balık avcılığı yapılması yasaktır. (8) 1 km2 den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır. (10) İçme suyu rezervuarlarında, akaryakıt ile çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılması ve su alma noktasına 300 metreden daha yakın yerlerde su ürünleri avcılığı yasaktır. tebliğdeki bu maddelere göre, eğer tekneniz 7.5 metreden küçük, avlandığınız yer 1 km2 den büyük ve içmesuyu havzası değilse, sakınca yok. Bişey bilmeden sırf yasak kardeşim yasak demek için yorum yazanlar var. Ben kızılırmakta kullanıyorum. İçme suyu temini yapılmayan büyük göl ve barajlarda kullanıyorum, konuyu denetleyen Jandama ile görüşmelerim oldu, Şehirlerin su ihtiyaçlarının karşılandığı barajlarda tabiki kullanmak yasak olmalı, tebliğde de bundan dolayı yasak konulmuş.