Arkadaşlar ben genelde gölde sazan la kefal çekiyorum solucan yemiyle. Yanlız at-çek yapmak benim daha da hoşuma gidiyor. Gölde iyi balık çekebilmem için ne tür at-çek kullanmalıyım? Detaylı anlatırsanız sevinirim.
Enesciğim tatlı su kefali için alabalıkta kullanılan döner kaşıkları kullanabilirsin,gümüş renk üzeri kırmızı benekli iyi bir seçimdir rasgele...
2 numara döner kaşıklardan kullanırsan sonuç alabilirsin sanırım renge göre bir kombinasyon yapabilirsin. Kaşık hafif olacağı için 10-30 gr atarlı 2,10 mt yumşak aksiyonlu bir kamış ve küçük spin makinesi. Ayrıca uzağa atmanı yardımcı olabilmesi için misineyi ince seçmen faydalı olur. 0,20 - 0,30 gibi. RASTGELE...
Neden ilginç olsun ki Bu ilk kez duyduğum, uygulanmayan birşey değil. Hatta Bahtiyar arkadaşın dediği gibi büyük balıklar denk geldiğini duymuştum.
Güzel Kardeşim,gölde At çek Yapman Için Tek Bir Balik Için Yapa Bilirsin Turna Için Bunun Dişinda At çek Olayi Olmaz.
atçek kefal içinde uygulanır çok iyi verim alınır 2 nolu meps ve arı çekirge kurbağa gibi rapala böceklerde mevsiminde etkilidir
Turna, tatlısu kefali ve sudak için at-çek yapılabilir. Perch avında yapılıp yapılmayacağını bilmiyorum.
Alabalık, kefal, turna, sudak ve kızılkanat at-çek yöntemi ile farklı yem ve sahtelerle yakalayabileceğin tatlısu şirinleridir.
Eser kardeş yanıldığını söylemek zorundayım.Gölde at-çek,le sadece turna avlanmaz ( sudak,tatlısu kefali,tatlısu levreği,her tür alabalık vb.) avlanılabilir.
Öncelikle merhaba, Açek yöntemle turna, tatlısu levreği, sudak ve hatta nadiren yayın avlanabilmektedir. Ancak yayın yemi takip etmez, önünden geçerse saldırır. Sazan avında gümüş canlı yada ölü olarak kullanılır. Ayrıca bazı avlaklarda özellikle akarsu biçiminde olan yerlerde sazan için sadece yengeç kullanıldığınıda biliyorum. Ancak, sazan anatomisi gereği çok hızlı hareket etmez ya da hızlı hareket eden yemleri takip etmez. Emici bir balık olduğundan (akvaryumu olanlar japon balıklarından bilirler) dibi karıştırmayı, dibe yakın yemleri almayı sever. o nedenle bu zamana kadar at-çek yöntemi ile sazan yakalayanı duymadım. yapay yemdeki üçlü iğnelerin tesadüfen çarptığı balıkları yakalaması dışında. Kefal için bir şey diyemem, yeterli bilgi sahibi değilim. Acizane bildiklerim bunlardır. saygılarımla.. RASTGELE