gölde şamandıranın gezmesini engellemek

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında msoykan tarafından paylaşıldı.

1. msoykan

msoykan murat

arkadaşlar aranızda yeniyim diye umarım ihmal etmessiniz :) uzun zamandır tatlı suda balık tutuyor olmama rağmen önüne geçemediğim bir konu var. Gölde balık tutarken (şamandıralı tek iğneli takımla) eğer ki rüzgar varsa şamandıra rüzgar yönünde suyun içinde ilerliyor, ve eğer geri çekmezseniz de muhtemelen takılıyor. ancak aynı ortamda başkalarını da gözlemlediğimde kimi insanların şamandıralarının yerinden hiç kıpırdamadığını da gördüm. niye o insanlara sormuyosun diyenler olabilir haklı olarak :) ama arada konuşamayacak kadar mesafe olduğundan soramadım çoğu zaman. kimiside pek muhabbete açık insanlar gibi olmadığından sormak istemedim. bunu önlemek içinse şamandıranın kaldırabildiği ağırlığı maksimuma çıkardım. daha ağır kurşunlar kullandım. stoperle derinliği arttırdım. deneme yanılma yöntemiyle derinliği 1 karıştan aza kadar indirdim hatta ancak sonuç değişmedi şamandıra suyun içinde yine gezintisine devam etti. çözüm önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürer..

2. yakamoz07

yakamoz07 ibrahim

Favori Kamış:
    shimano exage 270 mh 14-40
    Favori Makine:
    okuma rtx 40
    En İyi Avı:
    sazan 4 kilo
    merhaba

kurşun havada olduğu sürece şamandra gezer. Gezmemesi için kurşunun dibe kadar salınması lazım. Hafif hafif denemelerle kurşun dibe değene kadar şamandrayı yükseltirsin. Şamandra nezaman dik durmayı bırakıp yatarsa kurşun dibe oturmuş demektir.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
  4. alpay_kocturk

alpay_kocturk alpay

Favori Kamış:
    kavak dalı
    En İyi Avı:
    gümüş
    sıralamayı sondan başa doğru iğne sıktırma kucuk kursun buyuk mantar stoper ve gezici ağır kursun şeklinde yaparsan iğnen dibe batmadanda mantarı sabit tutabilirsin

5. sever

sever ONUR

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop Rb
    İbrahim abi attığımız yer 10 metreyse 10 metre kuşunu salıp mı atacağız?Ben bu işi anlamadım.Aynı dert bende de var.

6. kurşundan itibaren misinanın 10 uncu metresine stopper koyacağız (kamış halkalarından rahatlıkla geçebilmeli). Gezer şamandırayı da Takımın klipsi ile stopper arasında gezecek gibi takmalıyız. Suya bırakırken (örneğin Birinci metredeki) klipse yaslanmış olan şamandıra, kurşun dibe çöktükçe stoppere dayanacaktır.

7. msoykan

msoykan murat

herkese cevapları için çok teşekkür ediyorum. ancak anlamadığım bi kaç nokta var. benim kullandığım takımda sıralama şöyle oluyor yanlış yapıyorsam düzeltin lütfen... takımın suya bırakılmış halindi aşağıdan yukarı doğru sayıyorum.. hatta resim de eklemeye çalışırım.. 30-35 cm bedenli tek iğne (ucuna fırdöndü bağlıyorum olurda iğne değiştirmek gerekirse kolay olsun diye) ve sırasıyla o iğneyi takabileceğim klips, misinada gezen kurşun üzerinde şamandıra ve stoper. stoper derinliğini fazla verdiğimiz zaman yere değen ilk ekipman iğne oluyor. e haliyle de takılma olasılığı baya yüksek oluyor. takımı yere değdirmeden sabit tutmanın yolunu bulamadım.. yaprak şamandıra olayını detaylı inceleme fırsatı bulamadım ama mutlaka işe yarar gibi duruyo.. ancak sıralama veren diğer arkadaşların önerilerini anlayamadım malesef

8. farukizgi

farukizgi FARUK İZGİ

Favori Kamış:
    Okuma Epix V2 Carp
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-45
    En İyi Avı:
    4,5 Kg Aynalı Sazan / 2,5 Kg Turna
    Cok acıklayıcı bi anlatım olmus eline sağlık alla razı olsun.

9. msoykan

msoykan murat

ballı abi teşekkür ederim ilgin alakan için. kemal abimiz çok detay vermemiş mi yada ben mi anlayamadım, yada doğru mu anlıyorum ? belli aralıklarla farklı ebatarda kurşun kullanılmış sanırım. ama resmlerde görünen kurşun ebatları ve sayısı epey yüksek.. onu kaldıracakmı ki o yaprak şamandıra.
    birde benim sorunumumun suyun altındaki akıntıdan değil dışarıdaki rüzgardan kaynaklı.. aslında tek başına yaprak şamandıra bile işe yarayabilir gibi geldi, şamandıranın rüzgar direnci az olursa haliyle sürüklenmemesi lazım