S.A abilerim ben geçen haftasonu oltayla balık tutmak için bi göle gittim zıpkınla avlayanlar vardı koca koca yayınları vurdular sazların arasında öyle zevkli geldiki biz oltayla elimiz boş döndük dün akşam komple elbise , zıpkın seti aldım 600 lira girdi afedersiniz bugün bu haftasonu nerelere giderim zıpkınla ava diye bakınırken gördüm meğer iç sularda zıpkın avı yasakmış bilsem almazdım o kadar masrafa girdim neyse napcam şimdi abiler yardımcı olun denize gitsem istanbul avr. yakasında nerelere giderim yardımlarınızı bekliyorum.
yasak olmasının yanısıra gölde suya girmek kadar tehlikeli birşey olmasa gerek . girenlerde hayatının değerini umursamayan kişiler.
Baytullah kardeşim sakın böyle bir hataya düşme. Yanlışlar sana örnek olmasın. İnan bu konuda çok acı duyumlarım oldu. Zıpkıncılık doğası gereği göl, dere, kapalı, akıntılı havzaların yeri değildir. Git denizine güzel güzel avlan. Hemde ayrı bir dünya keşfedecek ve birdaha bırakman zor olacak. Fakat bu işte ilk kural... Önce tüm ayrıntıları teorik olarak okuyup öğrenmelisin. Bununla ilgili güzel bir forum mevcut. Diğer altın kural ise hiçbir zaman dalışa tek başına gitmeni önermiyorum. Kal sağlıcakla.
600 lira set almıs bu girer girer suya dalar tahtalı sonra elham, fatiha sacmalama sakın girilmez hem yasak hemde danger !!! hııııııı sakin ha
alınmış alınmıştır zararı olmaz bence eğer zıpkınla avlanmak istiyorsan saroz körfezi çok ideal diye duydum hep ben zıpkınla avlanmadım hiç ist da da gürpınar tarafında avlanılıyor diye duymuştum ama boğazda avlanamazsın diye biliyorum çok fazla akıntı var çünkü
çok teşekkür ederim yorumlarınız için deniz planları yapıyoruz bildiğiniz yer varmı zıpkınla girilecek. birde denizde tüpsüz dalınabiliyormu set içeriği dalış elbisesi alba star 5mm gözlük şnorkel seti 60 lık yakayasub zıpkın makara dahil cressi dalış ayakkabısı ve eldiven
beytullah bilmen gereken iki şey var. 1.cisi tatlı suda zıpkınla avlanmak yasak zaten kendin okuyup görmüşsün demek ki sirküleri incelemişsin 2.yayın avının bu tarihlerde yasak olduğunu da görmüş olman lazım diye düşünüyorum. Zıpkınla av yapanları keşke jandarmaya bildirseydiniz daha iyi olurdu.Hemde onlara özenip o kadar masrafa girmemiş olurdun
kardeşim sen alfabeyi öğrenmeden kitap yazmaya kalkmışsın.. aman diyim zıpkın avcılığı öyle ha dedinmi yapılacak iş değil kısa bir eğitim aldıktan sonra bence dalmaya başla.. sığ su bayılması başta olmak üzere su altında bir çok tehlike mevcut ama eğitimini alırsan eğer bilinçli şekilde bu işi yaparsın.. zıpkıncılıkla ilgili forumlar da var onlara bir göz at derim ilk önce,aklına takılan tüm soruların cevaplarını bulabilirsin.. şimdiden hayırlı avlar hayırlı dalışlar..
yasak olduğunu bilseydim bırak şikayet etmeyi o kadar masrafa girmezdim ama hayırlısı aldık bi kere denizde değerlendiricem teşekkür ederim
teşekkür ederim araştırıyorum bilgi topluyorum yapıcam ben bu zıpkın işini allahın izniyle kazasız belasız
Zıpkınla dalma işi hem zordur hemde disiplin gerektirir.Allah korusun istenmeyen sonuçlar dogurabilir. Sen en iyisi bu seti bana sat güzel bir fiyatta anlaşalım
Gölde zıpkınla dalmak zalimliktir. Ben Vimeo'da merak edip izlemiştim bir kaç video, bununla ilgili. Örneğin turna varsa gölde, zaten dipte yatıyor ve sizden kaçmıyor. Yayın zaten hantal bir balık. Sazan deseniz, tatlı suların en hantal balıklarından( Japon Balıklarından pek farkları yok ) .
Dalış elbisesinden kastınız serbest dalış elbisesiyse sorun yok ancak Scuba elbisesi aldıysanız götürüp değiştirin.