gölette balık nasıl tutlur yardım

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında fatihsaskom tarafından paylaşıldı.

1. fatihsaskom

fatihsaskom Fatih

öncelikle herkese merhaba ben yeni üye oldum siteye...abilerim çubuk 2 barajını ankarada olanlar bilir..baraj suyunun boşaltıldığı çubuk çayında 20-25 cm ebatlarında tatlı su balıkları gördüm..bu hayvanlar herhangi bir yeme asla gelmiyolar olta atıncada zaten hayvanlar yaklaşmıyor..bu hayvanları serpme şu bu kullanmadan nasıl yakalayabiliriz şimdiden teşekkürler

2. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Sevgili Fatih kardeşim;

Balıkların türünü öğrenebilme ihtimalin varsa daha rahat yardımcı olabiliriz. Türüne göre limitleri ve kullanabileceğin yemleri sana daha çabuk tavsiye edebiliriz. Benim tahminim bahsettiğin balıklar tatlı su kefalidir. 20 cm boy limiti vardır. Döner kaşık, sahte kurbağa (biraz küçük olursa iyi olur), özellikle çekirge, tavuk ciğeri bu balığın favori yemleridir. Şimdilik bu kadar bilgi verebileceğim. :)

3. fatihsaskom

fatihsaskom Fatih

abi netten görsellere baktım kesinlikle tatlı su kefali..el oltası ile dana ciğeri taktık.asla yanaşmadılar...2 gün sonra kızılırmaka gittiğimizde balığı bol bi avlak bulduk oradaki sazanlar(bizim arkadaş sazan dedi emin değilim sazan olduğuna) orda da ciğer yetiştiremedik

4. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Ciğerden ciğere gerçekten çok farkediyor Fatih. Mesela tavuk ciğerinin içinden çıkan yüreğe pek gelmez ama biraz büyük parça tavuk ciğeri iş yapıyor. Biz gölette bu şekilde avlanıyoruz. Hayır demeyeceği tek av çekirge. :)

5. fatihsaskom

fatihsaskom Fatih

abi bayramın ilk günü yine balığa gidecez iki tane küspeli el oltası bi tane de kamış olta aldık gideceğimiz yer kirmir çayı..yayının çok olduğunu söylüyolar ona yem olarak ne takmamı önerirsin

6. #sevgin

#sevgin Sevgin Ziya

Favori Kamış:
    Sertfishing/virtuo/3.30
    Fatih abi küspeli olta aldık demişsin ama küspeli olta kullanmak yasak ..

7. fatihsaskom

fatihsaskom Fatih

kardeşim yasak olduğunu biliyorum..ama bizim gideceğimiz avlak iğnelerin takılmayacağı kadar temiz bir avlak..yosun yok..kayaların üstüde mırık hep..iğnelerin takılıp kalacağını zannetmiyorum..zaten bişey tutamıyoruz...ama tırı vırı yada serpme kadar tehlikeli olacağını zannetmiyorum

8. #sevgin

#sevgin Sevgin Ziya

Favori Kamış:
    Sertfishing/virtuo/3.30
    Tırıvırı ve benzeri şeyler kullanmamanız mükemmel abicim :)

Sazan yayı kullansan hem kurallara uygun hemde daha verimli olur diye düşünüyorum .. Hazırlayacağınınz veya alacağınız bir yemle iyi sazanlar yakalayabilirsiniz :)

9. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Fatih kardeşim küspeleri yemleme amaçlı kullan, tek iğneli takıma 2-3 tane mısır tak, faydasını göreceksin. Sana tavsiyem eğer mısır kullanmazsan iğne ucuna sarı boncuklardan kullan, bu şekilde bile verim alabilirsin. Yasaklardan yine de uzak duralım ;)

10. fatihsaskom

fatihsaskom Fatih

bahtiyar abi gittiğimizde 4-5 tane sazan tuttuk dediğin gibi mısırı affetmiyolar...her çekirge takıp attığımda balık vuruyodu ama çekirge yiyip kalıyo ama mısıra takınca 4-5 tane tuttuk..ağ serenlerde vardı önce oltayla denediler bişey yapamadılar sonra ağ serdiler...güvenlik gelip bunları uyardı ama birbirlerini tanıyolardı herhalde ağı toplatmadı

11. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Kurallara uydukça avlarımız daha renkli, vicdanımız rahat duruma gelecektir, avın daim olsun kardeşim :)

12. fatihsaskom

fatihsaskom Fatih

teşekkür ederim abicim