Göllerde ve derelerde kaplumbağ sorunu

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında hasancan tarafından paylaşıldı.

1. hasancan

hasancan Hasancan

Favori Kamış:
    mantarlı dere oltası
    En İyi Avı:
    2 kg sazan
    Geçen sezon Kütahya/ Tavşanlı'da gittiğim bir derede ciğer ile ava çıktım. Fakat iki kaplumbağ yakalamam sonucu avı bırakmak zorunda kaldım çünkü kaplumbağ oltayı çekerken veya iğneyi çıkardıktan belli bir süre büyük ihtimalle öldü. Bu sorunu Ankara'da da bir kaç kere yaşamıştım ve yaşayan arkadaşlarım da oldu. Bu can sıkan sorunu çözmek için sizce neler yapabiliriz.

2. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    bende merak ediyorum bilen birileri çıkar elbet benim başımada geldi namussuz sazan sandım bir çıkardım oltayı tosbağaymış :D :D

3. Arkadaşlar bildiğim kadarıyla Su kaplumbağaları az oksijenli kirli ve bataklık yapıya sahip yerlerde yaşıyorlar..Genel kanı akıntı az ise ve yoğun bitki örtüsü var ise Su kaplunbağaları için güzel bir yaşam alanı sağlanmakta ve hızla üremektedirler..

4. a.özcan16

a.özcan16

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    antenli mercan 2.150 gr
    bir kaç sefer benim oltayada denk geldi.iğneden zor çıkardım leş gibi kokuyor:)

5. hasancan

hasancan Hasancan

Favori Kamış:
    mantarlı dere oltası
    En İyi Avı:
    2 kg sazan
    Arkadaslar kaplumbağa oltamıza geldiğinde büyük ihtimalle ölüyor o yüzden kaplumbağanın oltamıza gelmesini engelleyen bir yöntemi birileri biliyorsa hayvan da boşuna telef olmaz.

6. balikci

balikci

Avlandığınız bölgede sıkça kamlumbağa varsa ve oltaya yakalanıyorlarsa, yapabileceğiniz üç şey var;

1. Şuan oltanızda kullandığınız yemi değiştirmek (farklı yem türleri ile avcılığı sürdürmek, kaplumbağanın yemediği v.s.)

2. Yapay, sahte yemlerle avcılığı sürdürmek.

3. Avlağı değiştirmek.

Benim aklıma gelenler bunlar, tatlısuda tecrübeli üstadlar daha iyi yanıtlar verebilir bu konuda.

7. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Genelde içsularımızda mevcut olan tatlısu kaplumbağası et türü yeme fazla gelir
    Canlı gümüş tavuk ciğeri gibi
    İğneyi genelde çıkartamayız ve misineyi kesme zorunda kalırız.
    Bu degilki biz hayvanı ölüme terkediyoruz.
    Devamlı suda oldugu için içneyi çabuk eritir.

8. hasancan

hasancan Hasancan

Favori Kamış:
    mantarlı dere oltası
    En İyi Avı:
    2 kg sazan
    Turgay Abi teşekkür ediyorum cevabınız için ama kaplumbağayı çekerken boynu vücudunu taşıyamadığı için zarar görür ağzında ki yarada balıklarda ki gibi hemen kapanmaz. Neyse aslında kaplumbağalara özel bi ilgim yok :) ama iki kaplumbağanın ölümüne sebep olmak beni üzmüştü bu çabam ondan kaynaklanıyor. Herkese verdikleri cevaptan dolayı teşekkü ederim. Murat arkadaşımın yazdıkları bu konuda çözüm yollarımız olucak :)

9. turna

turna

Bu sorunlar malesef ara sıra yaşanıyor,ben sazan yerine kara batak yakaladım allah kimseye göstermesin felaket bir durum.

10. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Hasancan kardeşim duyarlılığın için teşekkür ederim.

11. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    sendemi abi biz galatada tuttuk karabatak bir sefer:D:D:D:D

12. burman

burman BURAK YILDIRIM

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 10-30gr &Yozuri crystal minow C5.Quantum 3-8gr extralite
    En İyi Avı:
    En iyi avım ,en iyi avımdan daha büyük olacak.
    Beyler bende sazan avında defalarca yakaladım kaplumbağ.Gercekten cok kötü bir duygu, onun o halını görmek.Genelde igne sert gagasından çıkmıyor ve sonucta igneyi karga burunla ortadan kesiyorumki çıkma şansı cok olsun.Bu arada savunma amaçlı bır sıvı salgılıyor düşman başına.Avlak 20 dakka kendıne gelemıyor..:) yapıcakta pekbişey yok etede geliyor,mısırada, ekmeğede leşede kısaca herşeyi yiyor.