Geçen sezon Kütahya/ Tavşanlı'da gittiğim bir derede ciğer ile ava çıktım. Fakat iki kaplumbağ yakalamam sonucu avı bırakmak zorunda kaldım çünkü kaplumbağ oltayı çekerken veya iğneyi çıkardıktan belli bir süre büyük ihtimalle öldü. Bu sorunu Ankara'da da bir kaç kere yaşamıştım ve yaşayan arkadaşlarım da oldu. Bu can sıkan sorunu çözmek için sizce neler yapabiliriz.
bende merak ediyorum bilen birileri çıkar elbet benim başımada geldi namussuz sazan sandım bir çıkardım oltayı tosbağaymış
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla Su kaplumbağaları az oksijenli kirli ve bataklık yapıya sahip yerlerde yaşıyorlar..Genel kanı akıntı az ise ve yoğun bitki örtüsü var ise Su kaplunbağaları için güzel bir yaşam alanı sağlanmakta ve hızla üremektedirler..
Arkadaslar kaplumbağa oltamıza geldiğinde büyük ihtimalle ölüyor o yüzden kaplumbağanın oltamıza gelmesini engelleyen bir yöntemi birileri biliyorsa hayvan da boşuna telef olmaz.
Avlandığınız bölgede sıkça kamlumbağa varsa ve oltaya yakalanıyorlarsa, yapabileceğiniz üç şey var; 1. Şuan oltanızda kullandığınız yemi değiştirmek (farklı yem türleri ile avcılığı sürdürmek, kaplumbağanın yemediği v.s.) 2. Yapay, sahte yemlerle avcılığı sürdürmek. 3. Avlağı değiştirmek. Benim aklıma gelenler bunlar, tatlısuda tecrübeli üstadlar daha iyi yanıtlar verebilir bu konuda.
Genelde içsularımızda mevcut olan tatlısu kaplumbağası et türü yeme fazla gelir Canlı gümüş tavuk ciğeri gibi İğneyi genelde çıkartamayız ve misineyi kesme zorunda kalırız. Bu degilki biz hayvanı ölüme terkediyoruz. Devamlı suda oldugu için içneyi çabuk eritir.
Turgay Abi teşekkür ediyorum cevabınız için ama kaplumbağayı çekerken boynu vücudunu taşıyamadığı için zarar görür ağzında ki yarada balıklarda ki gibi hemen kapanmaz. Neyse aslında kaplumbağalara özel bi ilgim yok ama iki kaplumbağanın ölümüne sebep olmak beni üzmüştü bu çabam ondan kaynaklanıyor. Herkese verdikleri cevaptan dolayı teşekkü ederim. Murat arkadaşımın yazdıkları bu konuda çözüm yollarımız olucak
Bu sorunlar malesef ara sıra yaşanıyor,ben sazan yerine kara batak yakaladım allah kimseye göstermesin felaket bir durum.
Beyler bende sazan avında defalarca yakaladım kaplumbağ.Gercekten cok kötü bir duygu, onun o halını görmek.Genelde igne sert gagasından çıkmıyor ve sonucta igneyi karga burunla ortadan kesiyorumki çıkma şansı cok olsun.Bu arada savunma amaçlı bır sıvı salgılıyor düşman başına.Avlak 20 dakka kendıne gelemıyor.. yapıcakta pekbişey yok etede geliyor,mısırada, ekmeğede leşede kısaca herşeyi yiyor.