Gönderilen maile gelen cevap.

Konu, 'Genel Konular' kısmında nihatkr tarafından paylaşıldı.

1. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Sayın Nihat .....;

Daire Başkanımıza göndermiş olduğunuz e-postanız incelenmiştir. Öncelikle hassasiyetiniz için teşekkür ediyoruz.
    Bakanlığımız, Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerine büyük önem vermekte, gerek duyduğunda Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen Tebliğ hazırlık toplantılarına davet ederek görüşlerini almaktadır.
    Tüm karasularımızda genel av yasakları 15 Nisan tarihinde başlamaktadır. Geçtiğimiz yıllarda, karasularımızda 4 ay olarak uygulanan av yasakları, gırgır gemileri için 4,5 aya; Trol gemileri için ise 5 aya çıkarılmıştır. Bakanlığımız, balıkçılığımızın sürdürülebilirliği için korumacılık politikasını kararlılıkla sürdürecektir.
    Karasularımızda av yasakları başlarken, diğer ülke balıkçı gemilerinin de avcılık yaptığı, Akdeniz ve Ege denizinin uluslararası sularında balıkçılarımızın da avlanmalarına imkan tanımaktadır. Bu çerçevede, Bakanlığımızca, Balıkçılarımızın Akdeniz’in uluslararası sularında 15 Temmuz’a kadar, Gırgır ve Trol gemilerine, Ege denizinde ise, 15 Temmuz’dan – 15 Eylül tarihine kadar Trol gemileri ile avlanma izni verilmektedir.
    Geçen yıl, Ege denizinin uluslar arası sularında gırgır gemilerine verilen izin, bu yıl verilmemiştir. Önümüzdeki yıllarda da verilmesi düşünülmemektedir.
    Sivil Toplum Kuruluşlarının ve duyarlı insanlarımızın göstermiş oldukları bu girişimler, önemli farkındalık yaratmaktadır.
    Hassasiyetiniz için tekrar teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

2. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    Bana herhangi bir cevap gelmedi. İyi size göndermişler. Birde bu trol tamamı ile yasak değil mi?

3. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    abi güzel işte yazmışlar cevabı:)

4. 41p3r

41p3r Alper DEĞİRMENCİ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm,REMIXON STRONG TELESURF KAMIŞ 200G 420CM
    Favori Makine:
    RYOBI KOBE 2500 MAKİNE,Spro Super Long Cast LCS 555
    En İyi Avı:
    Somon, 2 Kg
    Cevabı gönderen kurum işini iyi yapmış ve yeterli bir cevap yazmış bence. Diğer kurumlar gibi kopyala yapıştır cevabı değil.

5. violinist41

violinist41 Deniz

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme cast-Lineaeffe Scruve 4,50 surf-İtalcanna vertigo-shimanospeedmasterspn
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000, Twinpower 8000PG,Bull's eye XT9120,Saragosa 6000,Sustain 5000,Tica Dolphin
    En İyi Avı:
    14 kg Akya
    Trolün tamamen yasaklanması lazım ....

6. simendifer

simendifer Sennur

C.tesi günü ayın 16'sıydı ama boğazda gırgırlar iş başındaymış. ;) Hafta sonu Çanakkale'den bu tarafa gelen bir arkadaştan aldım haberi.

Son düzenleme: 19 Nisan 2011
  7. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Güzel olan tarafı anlaşılır bir cevap vermiş olmaları. Konuyla ilgilenenlerin bilgilendirilmesi gayet iyi ve gelen bu cevabında burada paylaşılması güzel.Bizler mail ile soruyoruz ve yetkili kişilerde vevaplıyor. daha fazla eleştirmek hata aramak bence yanlış.

Tabi trol avının yasaklanması hatta tamamen ortadan kaldırılması sadece Türkiyede olabilecek bir şey değil. zaten verilen cevaptada görünüyor. Tüm çevre ülkelerinin ortaklaşa karar alması ve uygulaması şart. Belkide yakın bir zamanda bu yasağada şait olacağız.

Her zaman için bu yasaklamalar balıkcılıkla geçinenlere yarayacaktır.

8. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Aynı cevaptan bana da geldi. Ben tatmin oldum :D

9. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Bana gelen Cevap :

Sayı : B.12.0.KKG.0.10.03.622.01/1139 -15xxx 14/.04/2011
    Konu : Av Yasakları Süre Uzatımı

Sayın Tarcan XXX

İlgi: 06.04.2011. tarih ve 38xxx sayılı bilgi edinme başvurunuz.

2010- 2011 yılı av sezonunu bitim tarihinin uzatılmaması yönündeki talebinizi içeren bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir.
    Bakanlığımız, Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşlerine büyük önem vermekte, gerek duyduğunda, Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen Tebliğ hazırlık toplantılarına davet ederek görüşlerini almaktadır.
    Tüm karasularımızda genel av yasakları 15 Nisan tarihinde başlamaktadır. Geçtiğimiz yıllarda, karasularımızda 4 ay olarak uygulanan av yasakları, gırgır gemileri için 4,5 aya; Trol gemileri için ise 5 aya çıkarılmıştır. Bakanlığımız, balıkçılığımızın sürdürülebilirliği için korumacılık politikasını kararlılıkla sürdürmekte olup, aynı kararlılıkla devam edecektir.
    Karasularımızda av yasakları başlarken, diğer ülke balıkçı gemilerinin de avcılık yaptığı, Akdeniz ve Ege denizinin uluslararası sularında balıkçılarımızın da avlanmalarına imkan tanınmaktadır. Bu çerçevede, Bakanlığımızca, balıkçılarımızın Akdeniz’in uluslararası sularında 15 Temmuz’a kadar Gırgır ve Trol gemileri ile; Ege denizinde ise, 15 Temmuz’dan 15 Eylül tarihine kadar Trol gemileri ile avlanmalarına izni verilmektedir.
    Geçen yıl, Ege denizinin uluslararası sularında gırgır gemilerine verilen izin, bu yıl verilmemiştir. Önümüzdeki yıllarda da verilmesi düşünülmemektedir.
    Sivil Toplum Kuruluşlarının ve duyarlı insanlarımızın göstermiş oldukları bu girişimler, önemli farkındalık yaratmaktadır.
    Hassasiyetiniz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Vahdettin KÜRÜM
    Genel Müdür a. Daire Başkanı

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gelen cevaplarda özellikle dikkatimi çeken konu; Bakanlığın STK'lara yaptığı atıf. Hatta bu bir başarıysa -ki öyle- bu başarıda STK'ların önemli görevler ifa ettiğininin vurgulanması. "siz isteyin, teklif edin bizler yapalım, sizlerin önerilerine amadeyiz" gibi anlaşılabilecek ifadeler var.

Gönderilen cevapları; başına buyruk, dediğim dedik anlayışının sancılı da olsa artık terkedildiğine yorumladım.

11. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Bana da cevap geldi.

Haklısın Nuri abim,
    Bakanlık ya da bakanlıkta çalışanlar için, süre uzatımı boy küçültülmesi vs gibi çıkarcı isteklere karşı koyabilmek çok zor.Ancak Toplum bu konuda duyarlı olup onlara destek olursa daha uygun karar vermekte kolaylaşıyor.
    Tabii ki olabildiğince...

Ben cevaptan sonra gerek Bimer'e, gerek gelen maile Teşekkür yazısı gönderdim.
    Kötüyü eleştirirken , iyiyi övmek lazım nihayetinde.