Devletin kurumu SAHİL GÜVENLİK, Ödenekleri var, Teçhizatı var, Personeli var, Tıkır tıkır maaşlarını da alıyorlar,peki görevleri nedir???? Mülteci yakalamak mı? Elinde bir oltası denizin ortasında keyif için av yapan amatör balıkçıya evrak sorup ceza yazmak mı? Güzel havalarda bot veya gemi ile dolaşarak gövde gösterisi yapmak mı? Varlığını bohçacılardan gizleyip sade vatandaş amatör oltacılara veya balıkçılara ızdırap olmak mı? Nedir SAHİL GÜVENLİĞİN görevi..................... Bugün 15 ARALIK 2012 Saat 14,30 civarı Yeniköy/Bahçeler mevkiinde kıyıdan at-çek yapıyoruz ve dört arkadaşız önümüzden ENEZ limanına kayıtlı ve plakalı lacivert bir tekne geçiyor.baş üstünde bir direk içinde insanlıktan nasibini almamış bir şerefsiz........Neden şerefsiz??????Yapacağını tahmin etseydik plakasınıda not alırdık ama not alsak ne olacak????? Önümüzden geldi geçti,içindeki moron dümende teknede ağ yok,oltacının kıyı sularında işi ne???? Takımı bıraktım tekneyi izliyorum burunu döndüğü gibi şerefsiz direğe çıktı ve o zaman jeton düştü,levrek aranıyor dinamit atmak için ve çok kısa bir sürede bommmmmmmm.... Önce arkadaşım arıyor SAHİL GÜVENLİĞİ arkasından ben,kendimizi takdim ediyoruz,mevki veriyoruz abuk sabuk sorulara da muatap oluyoruz.Bu arada şerefsiz makinayı stop ediyor kürek ile bomba attığı bölge de balık arıyor aradan geçen süre 30 dakika civarı ve uzun saplı bir kepçe ile tek tek balıkları topluyor,bizler beklemedeyiz SAHİL GÜVENLİK gelecek yaŞerefsiz işini bitirdi karşı sahile vardı ne gelen var ne gidenKanunları biz mi uygulayacağız yoksa devletin kurumları mı????? Alamanacılık bitti şimdi ENEZ-İBRİCE-MECİDİYE-SULTAİÇE limanlarına bağlı tekneler karşı sahilleri bombalamaya,tabi SAHİL GÜVENLİK işini yapmaz,bu tarfta onları rahatsız edecek liman ve yerleşim de yok ne varsa karşı tarafta.Kabatepe tek liman diğer koylar Allaha emanet.Yazıklar olsun böyle şerefsizlere göz yumanlara,bitirsinler kıyılarda tek tük kalan balıkları da ondan sonra yakalarlar...........................................olanı
Turgay Abi en son gelişimizde biz de fenerle avlananları şikayet etmiştik, yine bir sürü sorular falan derken ne gelen vardı ne giden.. Ordaki problemi çözerseniz siz çözersiniz.. Derneğiniz de var, üst komutanlığa direk gidip yüz yüze muhatap olmayı deneyin bence..
abi eğer elinizde kanıt varsa,kolluk kuvvetini aradığınız halde herhangi bir işlem yapılmadı ise savcılığa gidin olay hakkında bilgi verin böyle durumlarda. kolluk kuvveti hakkında da şikayette bulunun. savcı bunu araştırıp , gerekli delili topladığı anda iddianame hazırlayıp dava açabilir. bu işte sorumluluklarını yerine getirmeyenler hakkında da yeterli delillere ulaştığında işlem yapabilir. Ne yazik ki kolluğun görevini yerine getirmediği sürece başvurulması gereken son çare gibi bu merci gözüküyor.
Sahil güvenlik 158 i aradığınızda hakkaten bezdiriyorlar... Orada bulunan vatandaşın anlama(ma) kabiliyetini geçtim, sahte ihbarları kontrol amaçlı (radar kayıtları neyim işte) uzattıkları konusunda da rivayetler mevcut... Ancak, epeydir Bozcaadada izlediğim: Sahil güvenlik, sahte ihbarlarla değişik yönlere gönderiliyorlar... Daha ip çözerken telle haber veriliyor... Kesin tespit yapılamaması, (vatandaşın malzemeyle bağını koparıp- geçiyordum abi ben değilim benim de değil- gibi) nedenlerle boşa giden denemeler... Malum bazı balıkçı lobilerinin, sahil güvenlik çok üzerimize geliyor abi, diyerek baskı oluşturmaları, ki bu baskıyı aslında bizim oluşturmamız lazım ama, kendimize dokunmadıkça nedense yasa dışı avları dahi görmezden gelebiliyoruz... Kurum içindeki olası çürük elmalar ayrı bir konu, bu maalesef, parasal ya da para kazandıran tüm sektör ile bunu denetlemekle yükümlü olanlar arasında var... Ben en sonunda şöyle bir çözüm buldum: http://www.izlesene.com/video/girgir-filmi/6787529
Sana katılıyorum, ve inanıyorum...gerçekten böyle birşey olmasaydı bu kadar tepkili yazmazdın zaten..
bence bu tür durumlarda bir süre sahil güvenlik beklenmeli gerekirse 2nci kez aranmalı.devam eden durumlarda sahil güvenliğin bağlı olduğu ilgili komutanlığa bir dilekçe verilmeli.Bu dilekçeler artarsa o zaman daha ciddi davranırlar. Bu arada sahte ihbarın önüne geçmek için yollar mevcut isterseniz her şey olur ancak ahbap-çavuş ilişkisi bir çok sahil yerinde mevcut.eee burası türkiye bu millete mübah ama arada dürüst insanlara olan oluyor..
Sahil Güvenlik Boğaz komutanlığından ayrı bir birim onların bünyesinde olsa çoktan görüşmüştük Marmara bölge ve İç işleri bakanlığına bağlı olduğundan direk görüşme imkanımız yok,ancak yazı ile durumu bildirebiliriz işin aslı Kabatepe limanına bir bot koysalar kökten çözüm olur...
Az evvel kendileriyle görüştüm,Gökçeada dan kalkan bir botun buralara gelmesi saatler alır işin aslı yapabilecekleri bir şey de yok imkanlar dahilinde anca suç üstü denk gelecek te işlem yapılacak.Şubat sonuna kadar Güneyli-Kömür limanı arasını bombalamaya devam
İnanıp inanmamak sana kalmış,halüsünasyon görmüyorum yıllardır dinamit atanları bizzat görüp te yaptığımız ihbarlardan bir netice alamadığımızı belirtiyorum.Yalan beyanda bulunacak ne yaştayım ne de karekterde
Turkish Coast Guard Sahil Güvenlik Komutanlığı 1982 yılında Jandarma Genel Komutanlığından ayrılarak 2692 Sayılı Kanunla kurulmuştur. Sahil Güvenlik Komutanlığının asli görevi, arama/kurtarma yapmak ve kaçakçılığı (eşya, insan, kültür varlıkları, içki ... vs) önlemek olup; 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı denizde kontrollerini gerçekleştiremediği için yetki devri yaparak bu görevi Sahil Güvenliğe bırakmıştır. (1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununun Sahil Güvenliğe yıkılması) 2. Ulaştırma, denizcilik ve haberleşme Bakanlığına bağlı Liman başkanlıkları denizde denetimler yapmayarak gene yetki devri ile kontrollerini Sahil Güvenliğe bırakmışlardır. (4922 Sayılı Denizde Can ve Mal Koruma Hakkında Kanunun Sahil Güvenliğe yıkılması ) 3. Çevre ve şehircilik bakanlığının gene yetki devri sonucu deniz üzerinde veya deniz kıyısında bulunan marinalar, gemiler, tekneler, balıkçı barınakları...vs gibi yerlerde oluşan deniz kirliliğinin kontrolu gene Sahil Güvenliğe bırakılmış olup (2872 Sayılı Çevre Kanunu) bu maddeleri daha sıralamak mümkündür. Bunların yanı sıra E.P.D.K denetimi, yasadışı göçmen ticareti, kültür tabiatı varlıkları kaçakçılığı, alkollü içki kaçakçılığı, uyuşturucu madde kaçakçılığı... vs olmak üzere Sahil Güvenlik Personeli üzerinde dünya kadar yük mevcut olup, bunların yanında Askerlik görevini ifa edip, denizde yılda ortalama 1000 saat seyir yapmaktadırlar. O yüzden burada, Sahil Güvenlikten şikayet eden arkadaşlar biraz da diğer Devlet Kurum ve Kuruluşlarına şikayet ederek o kurumların çalışmalarını sağlasınlar. Deniz kıyısında bulunan restaurantlarda balık yiyen arkadaşlar (genellikle orfoz, lahos, fangiri, çipura ...vs) yediğiniz balıkların zıpkın ile gece avlandığını ve buraları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının İl ve İlçe Müdürlüklerinin hiç denetim yapmadığını unutmayın...
Diğer Ülkelerdeki Sahil Güvenlik ler pekala Karadaki diğer bütün kurumların denetleme görevlerini DENİZ lerde de üstlenip ,başarıyla yapabilmektedir.