paylaşım için çok teşekkür ederim Atilla abi çok güzel bir belgesel. Sardalyaların peşinde foklar, martılar, pelikanlar, yunuslar dışında en tehlikelisi İnsanlar var düşünebliyormusun 1 kerede tonlarca sardalay hamsi yakalaya bliyorlar. Bence avcılık politikası her yönüyle değiştirlimeli ve radikal kararlar alınmalı ki sularımızdaki çeşitli türlerin devamlılığı küçük boyda avlanmalarının dışında, göç yolarını belirleyen ve onlarla beslenen balıkları doyuran hamsi, sardalayai tırsi,kolorit,kolyoz, uskumru( kaldıysa) gibi balıkları ya sınırlı miktarda tüketmeli yada hiç tüketilmemeliki. Hem diğer balıklar bu göç yem balıkları ile beslensin hemde üremeleri artsın ayrıca bu planktonlarla beslenen yem balıklarının marmara denizi için hayati önemi var. Marmaranın belası kaykay diye bilnene şeyin yok olabilmesi için Marmarada bu yem diye adlandırılan balıkların barınması kaykayın sonunu hazırlar. Aslına hem bilinçsiziz hemde bindiğimiz dalı kesiyoruz çok acı.
paylaşım için teşekkürler atilla güzel bir video. ayrıca ali kemal sanada katılıyorum.bu güzel yorumun için teşekkürler...
bu videodan da anlaşılacağı üzere bu sardalyenin en büyük hatası sardalye olmak...gırgırdan kaçsa yunusa yunustan kaçsa foka foktan kaçsa martıya denk geliyor...ah gariplerim benim...bu videoyu izleyince 37.5 ton geldi aklıma... güzel video için teşekkürler bu arada...
Çok güzel bir video. Paylaşım için teşekkürler. Turgay Abinin düşüncelerine katılıyorum. Sardalyanın suçu sardalya olmak.
Hepimiz aynı şeylerimi düşünyormüşüz bende bu videoyu seyrederken 37,5 ton aklıma geldi. Nedirbu garibanların halidedim verdim veriştirdim yine
Çok güzel ve etkileyici bir belgesel, bunun tamamını televizonda izlemiştim. Sardalyalar okyanuslardaki bir çok canlının besin kaynağı, sardalyalar göç etmek üzere yola koyulduklarında onlarca canlı türü aynı anda ve hep birlikte bir güzel ziyafet çekiyor. Yine de insan bir yandan onlara üzülmüyor değil...