Görünmez Misina.

Konu, 'Misinalar' kısmında Dejavu tarafından paylaşıldı.

1. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
  2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    VOLKAN kardesim, gerci ben FLUORO CARBON misina pek kullanmıyorum. Cunku ceker degerleri kalınlık olarak esdeger misinalardan cok daha az oluyor bu tur misinalarda. Bildigim kadarıylada flouro karbon ozelligi sadece gunesli havalarda aktif oluyor. Gunes yoksa normal misina lar gibi gozukurler.Bilmem yanılıyormuyum.yanılıyorsam, lutfen bu bilginin duzeltilmesini isterim. Birde TRABUCCO COMTETION PRO SUPER STRONG veya OSKAR HAYALET misinaları incele. ( Kostek ve beden icin ) Iyi dileklerimle. Tevfik.

3. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Bu fiyata %100 olacağını sanmam, öyle yazmışlar ama bence değil. Kaplamadır bu.

Bulabilirseniz yozuri-rapala-berkley üçlüsünün ürünlerine bakın....

4. o_tutu

o_tutu Önder TUTUMLU

Favori Kamış:
    lineaeffe sorento 4.20-okuma v system 3.0m 10-40/shimano catana 240 1-11/cormoranbullfighter210 5-25
    Favori Makine:
    okuma bluehawk-765a/okuma trio30/shimano sahara3000fd-sienna2500fd
    En İyi Avı:
    6 kg lambuka-1.350 gr çipura
    Dikkat

Merhabalar;
    Ürün açıklamasında Fluorocarbon coating ibaresi kullanılmış, yani kaplama oluyor &100 değildir. Saygılar...

5. o_tutu

o_tutu Önder TUTUMLU

Favori Kamış:
    lineaeffe sorento 4.20-okuma v system 3.0m 10-40/shimano catana 240 1-11/cormoranbullfighter210 5-25
    Favori Makine:
    okuma bluehawk-765a/okuma trio30/shimano sahara3000fd-sienna2500fd
    En İyi Avı:
    6 kg lambuka-1.350 gr çipura
    Dikkat

Merhabalar;
    Ürün açıklamasında Fluorocarbon coating ibaresi kullanılmış, yani kaplama oluyor &100 değildir. Saygılar...

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Bende kendimi akıllı zannederim, koskoca COATING yazısını görmemişim :D :D :D

7. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Cevaplarınız için çok çok teşekkürler. Dediğiniz ürünü inceliyeceğim.

8. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Tevfik Abi,Ay ışığı da hayvanın misinayı görmesine yeterlidir,özellikle yakamoz olduğu anlar da bu görünürlük daha da artar :) arkadaşlarımızla bu testi defalarca yaptık,gece avlarımız da FC ve Mono misinalı takımlar kullandık,bariz FC üstünlüğü vardı :) FC kullanmanızı tavsiye ederim,ben köstek kollarında 0,37mm FC misina kullanıyorum,görünürlük sorunu olmadığı için istediğim kalınlıkta ( kullandığım iğne büyüklüğüne göre ) FC misina kullanıyorum.

Rastgelsin.

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Arkadaşlar görünmez misina olayından önce balık alemi nedir nasıldır ona bakmak lazım..ne yer ,ne zaman yer, hangi ortamda bulunur, vs..

bu sektörde diger bir çok alanda oldugu gibi satışı arttırmak ve kazanmak için her türlü yol izlenir..insanlar var oldukça teknolojide gelişecektir..ama bu gelişme demek her zaman tam olarak dogru sonuç üretecek anlamına gelmez..

ben yılların deneyimi olarak size basit bir örnek sunayım.

uzun seneler kefal balıgı konusunda bilgi topladım , araştırdım deneyimlerim oldu neden ? hep derler ya çok uyanık balıktır diye.. bu ilgimi çekmişti..

ama zaman zaman şu olaya şahit oldum.. bu balıgı gün geldi 0.14 le avladım gün geldi 0.25 misina ile avladım.. ve dahi 0.30 ile avlayanı gördüm..

buyrun bakalım .. nerde misinanın inceliğigi vs..özelliği..

evet bazı şeyler var gerçek . ince takım avcı takımdır.. kabul ediyorum ama balıgında o anki halini bilmiyoruz.. aç-tok-tedirgin-vs.. sonuçta o da bir canlı türü..

bu yüzden benim tavsiyem çok fazla detaya girmeye gerek yok çok pahalı malzemelerede yatırım yapmaya gerek yok..

60-70 m derinlikte misina görünmez olsa da olur sıradan monofilament vs olsada olur.. özellikle tekne den derin avlarda aşagıdaki ortamı bilip ona göre av yapmak lazım-

- o derinkilte ışık miktarı nedir
    - o derinlikte ses varmıdır yokmudur
    - o derinlikte renkeler balık tarafından nasıl algılanır.. gibi

Bedri bunu beğendi.
  10. IxaN

IxaN ihsan

/Lineaeffe-hikaru-ultra-fluoro-carbon-misina-600mt- bu misina üzerine konuşursak eğer kaplama olduğu için normal misinalara göre daha az görünürdür ama gerçek FC den daha görünürdür mü diyebiliriz ? Yoksa normal misinadan hiçbir farkı yoktur, sadece ismi havalıdır gibi bir durum mu var ?

11. balikoltasi

balikoltasi Birol

Aynen öyle. Normal misinadan biraz daha az görünür sadece.
    Balığa minimum az görünen misinalar %100 FC olanlardır.

Son düzenleme: 14 Nisan 2011
  12. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    abi delinin biri kuyuya bir taş atmış bin akıllı çıkaramamış. çatlayacam ya, her gelen farklı bir misina söyluyor. 2 saattir mesinalara bakıyorum forumlarda. her kafadan bir ses çıkıyor. herkez farklı bir yorum yapıyor.
    görünmez mesina hakkında bir fikrim yok ama küçük bir anektod; kıyıda olta atarken suyun içine çıplak ayakla girdiğimde balıkların yanımdan, ayaklarımın dibinden geçtiklerini görüyordum, karada ise tam aksine beni gören balıklar belli bir mesafeden görünce hemn kaçarlarken her nedense suyun içinde nedense benden korkmuyorlardı
    başkabirgünde aşağıya iple tavuk ciğeri sarkıttım, 10 dakka sonra gizlice aşağıya baktığımda balıklar etrafına toplanmış yemeye çalışıyorlardı
    balık ne bilsin yemin ucundaki ipin (yada mesinanın) kendini yakalayacağını
    ama ürküteceğide aşikardır
    yine de bu FC ler yada görünmez mesinalar ile ilglii iddiaları olan varsa söylesinden, bilgi bilgidir, paylaşalım
    mesela tuzlu suda ne kadar etkin? ve nekadar dayanıklı?