http://www.avmarketi.com/asp/product/16667/Lineaeffe-hikaru-ultra-fluoro-carbon-misina-600mt- Yukarıdaki ürün denizde de kullanılabiliyormu ? Görünmez misinaymış ?
VOLKAN kardesim, gerci ben FLUORO CARBON misina pek kullanmıyorum. Cunku ceker degerleri kalınlık olarak esdeger misinalardan cok daha az oluyor bu tur misinalarda. Bildigim kadarıylada flouro karbon ozelligi sadece gunesli havalarda aktif oluyor. Gunes yoksa normal misina lar gibi gozukurler.Bilmem yanılıyormuyum.yanılıyorsam, lutfen bu bilginin duzeltilmesini isterim. Birde TRABUCCO COMTETION PRO SUPER STRONG veya OSKAR HAYALET misinaları incele. ( Kostek ve beden icin ) Iyi dileklerimle. Tevfik.
Bu fiyata %100 olacağını sanmam, öyle yazmışlar ama bence değil. Kaplamadır bu. Bulabilirseniz yozuri-rapala-berkley üçlüsünün ürünlerine bakın....
Dikkat Merhabalar; Ürün açıklamasında Fluorocarbon coating ibaresi kullanılmış, yani kaplama oluyor &100 değildir. Saygılar...
Dikkat Merhabalar; Ürün açıklamasında Fluorocarbon coating ibaresi kullanılmış, yani kaplama oluyor &100 değildir. Saygılar...
Tevfik Abi,Ay ışığı da hayvanın misinayı görmesine yeterlidir,özellikle yakamoz olduğu anlar da bu görünürlük daha da artar arkadaşlarımızla bu testi defalarca yaptık,gece avlarımız da FC ve Mono misinalı takımlar kullandık,bariz FC üstünlüğü vardı FC kullanmanızı tavsiye ederim,ben köstek kollarında 0,37mm FC misina kullanıyorum,görünürlük sorunu olmadığı için istediğim kalınlıkta ( kullandığım iğne büyüklüğüne göre ) FC misina kullanıyorum. Rastgelsin.
Arkadaşlar görünmez misina olayından önce balık alemi nedir nasıldır ona bakmak lazım..ne yer ,ne zaman yer, hangi ortamda bulunur, vs.. bu sektörde diger bir çok alanda oldugu gibi satışı arttırmak ve kazanmak için her türlü yol izlenir..insanlar var oldukça teknolojide gelişecektir..ama bu gelişme demek her zaman tam olarak dogru sonuç üretecek anlamına gelmez.. ben yılların deneyimi olarak size basit bir örnek sunayım. uzun seneler kefal balıgı konusunda bilgi topladım , araştırdım deneyimlerim oldu neden ? hep derler ya çok uyanık balıktır diye.. bu ilgimi çekmişti.. ama zaman zaman şu olaya şahit oldum.. bu balıgı gün geldi 0.14 le avladım gün geldi 0.25 misina ile avladım.. ve dahi 0.30 ile avlayanı gördüm.. buyrun bakalım .. nerde misinanın inceliğigi vs..özelliği.. evet bazı şeyler var gerçek . ince takım avcı takımdır.. kabul ediyorum ama balıgında o anki halini bilmiyoruz.. aç-tok-tedirgin-vs.. sonuçta o da bir canlı türü.. bu yüzden benim tavsiyem çok fazla detaya girmeye gerek yok çok pahalı malzemelerede yatırım yapmaya gerek yok.. 60-70 m derinlikte misina görünmez olsa da olur sıradan monofilament vs olsada olur.. özellikle tekne den derin avlarda aşagıdaki ortamı bilip ona göre av yapmak lazım- - o derinkilte ışık miktarı nedir - o derinlikte ses varmıdır yokmudur - o derinlikte renkeler balık tarafından nasıl algılanır.. gibi
/Lineaeffe-hikaru-ultra-fluoro-carbon-misina-600mt- bu misina üzerine konuşursak eğer kaplama olduğu için normal misinalara göre daha az görünürdür ama gerçek FC den daha görünürdür mü diyebiliriz ? Yoksa normal misinadan hiçbir farkı yoktur, sadece ismi havalıdır gibi bir durum mu var ?
Aynen öyle. Normal misinadan biraz daha az görünür sadece. Balığa minimum az görünen misinalar %100 FC olanlardır.
abi delinin biri kuyuya bir taş atmış bin akıllı çıkaramamış. çatlayacam ya, her gelen farklı bir misina söyluyor. 2 saattir mesinalara bakıyorum forumlarda. her kafadan bir ses çıkıyor. herkez farklı bir yorum yapıyor. görünmez mesina hakkında bir fikrim yok ama küçük bir anektod; kıyıda olta atarken suyun içine çıplak ayakla girdiğimde balıkların yanımdan, ayaklarımın dibinden geçtiklerini görüyordum, karada ise tam aksine beni gören balıklar belli bir mesafeden görünce hemn kaçarlarken her nedense suyun içinde nedense benden korkmuyorlardı başkabirgünde aşağıya iple tavuk ciğeri sarkıttım, 10 dakka sonra gizlice aşağıya baktığımda balıklar etrafına toplanmış yemeye çalışıyorlardı balık ne bilsin yemin ucundaki ipin (yada mesinanın) kendini yakalayacağını ama ürküteceğide aşikardır yine de bu FC ler yada görünmez mesinalar ile ilglii iddiaları olan varsa söylesinden, bilgi bilgidir, paylaşalım mesela tuzlu suda ne kadar etkin? ve nekadar dayanıklı?