Görünmez misinalar gerçekten görünmez mi?

Konu, 'Misinalar' kısmında gönen başer tarafından paylaşıldı.

1. gönen başer

gönen başer gönen başer

Flourokarbon misinalar her ne kadar görünmez olarak satılıyorsa da acaba bu sadece biz insanlar için geçerli olabilir mi? Balıklarda görme duyusu kabaca:
    -Balıklarda karanlıktan aydınlığa geçiş adaptasyon süreci oldukça uzun sürüyor.
    - Balıklar dinlenme halinde yakını görüyorlar. Uzak için uyum yapıyorlar. Memelilerde durum tam tersi
    - Balıklarda görme alanı çok geniş olmakla beraber derinlik hissi özellikle otçullarda oldukça zayıf. İlk amaç düşmanı görebilmek. Avcı balıklarda gözler nisbeten birbirine daha yakın olduğundan derinli hissi az da olsa daha iyi. Ama avcı bile olsa av olma potansiyeli yüksek olduğundan geniş görme alanı hayatta kalabilmek için daha önemli.
    -Balıkların hangi renk aralığını daha iyi görebildikleri bir muamma. Ancak insanlara göre daha geniş bir aralığı görebildiklerini düşünüyorum. Çünkü ışığın olmadığı 200 metre altı derinlikerde yaşayan balıkların gözleri çok iri. Gözlerini kullanmasalar öyle olmaz çünkü en derinlerde yaşayanların gözleri ya çok küçük ya da yok.

Özet olarak flourokarbon misinalara boşuna mı para ödüyoruz?

2. ergir

ergir ergir

diyelim 0.20 normal misina.bunu bir bardak suya koyun ,sudaki görüntüsü 0.22 gibi duracaktır.Flourokarbon misinada ise bunu yapmaz yani 0.20 misina aynı kalınlıkta görülecektir.tabiki belirli derinlik sonucunda.tamamen görünmezlik diye bi şey yok yani.

3. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Flourokarbon misinalar aslında tam görünmez değildir, sadece diğer misinalara oran ile üzerinde kaplı olan madde sayesinde suyun içinde, üzerine düşen ışığı daha az yansıtarak suya yakın bir görüntüye bürünmektedir. Ama tamamen görünmez değildir. Avlarınızda aynı yere attığınız 2 oltadan birine Flourokarbon diğerine normal misanadan yapılmış takımları bağlarsanız hangisiniz daha avcı olduğunu tespit etmek daha rahat olur. Şahsen ben Flourokarbon kullanıyorum ve gayet memnunum. Benim için Flourokarbon misinanın eksi yönleri ise üzerindeki maddeden dolayı sanırım biraz hafızalı oluşu ve düğümleri oturmanın biraz daha özen istiyor olması.

4. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    FC misinaların tek avantajı, ışığı kırma ve yansıtma özelliğinin normal misinalara göre %50-60 daha az olması. Bu yüzdendir ki belli bir derinliğe kadar normal misinalardan avantajlıyken, derinlik arttıkça ışık etkisini yitirdiğinden bu avantajı ortadan kalkmaktadır. Yüksek derinliklerde ise hiçbir avantajı yoktur.
    Örnek vermek gerekirse, levrek için çoğu zaman 1 metreyi geçmeyen sığlık kumluklarda avlanıyoruz. Haliyle ışığın önemli derecede görünürlüğe etkisi var. 100 metre ileride avlanan birisi oltasını atarken misinanın kırdığı ışık hüzmesini seçebiliyoruz. Aynısı balıklar için de geçerli. Bu yüzden ya çok ince mono veya 0.02-0.04 mm daha kalın Fc kullanıyorum beden ve kösteklerde. Görünürlük özellikle yansımanın daha az olması ve oltalarımızın hareketsiz durması nedeniyle Fc beden-kösteklerde önemli ölçüde azalıyor.Bu da doğrudan skora etki ediyor.

5. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Biraz alakasız olacak ama hep merak etmişimdir.Gece zifiri karanlıkta balık iğnenin ucundaki yemi kumun yüzeyinde nasıl fark ediyor.Işık olmadığından görememesi lazım.Acaba görme duyuları gerçekten çok mu üstün.Yoksa koku alma duyuları mı çok gelişmiş.

6. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Gönen bey, sizin balık mazlemelerine karşı özellikle de kaliteli ve göreceli olarak daha pahalı olan ürünlere karşı bir tepkiniz var herhalde.Ben foruma yzmış olduğunuz birkaç mesajınızdan bunu çıkardım, ya çok iyi diye aldığınıuz malzemeler kötü çıktı, ya da malzemelerin kaliteli olanlarının , hakikaten kaliteli olduğuna inanmıyorsunuz.Yıllardır FC misina kullanıyoruz, hem spinde, hem yemlide, sırtıda, tüm dünya oltacılarının ve bizlerin kullanıp verim alındığı bir misina çeşidine kullanıp değerlendirme yapmadan yazdığınız kanaatindeyim, kullandıysanız ne marka kullandınız, nerde yanılttı sizi, hangi avınızda sonucu diğer monolar ile aynı oldu, bu tür avlarınızı ,tecrübelerinizi bizimle paylaşırsanız tartışalım, sonrasında boşuna mı para ödediğinize karar verelim, bizler çok verim aldığımız için boşuna para ödediğimizi sanmıyoruz, hatta parasını hakketiğine eminiz.

Son düzenleme: 10 Haziran 2010
  7. gönen başer

gönen başer gönen başer

Sizin benimle ilgili bir rahatsızlığınız mı var? Bu konu tartışılamaz mı? Fikir alışverişinde bulunulamaz mı? Piyasaya düşen her ürüne yakaladığmız balıklar gibi atlamak zorundamıyız?

Merka ediyorsanız söyleyeyim. Bedenlerimde FC olmayan 0,30 rodex kullanıyorum. Bir de 20 lb Yozuri FC kullanıyorum. İkisinin performansı arasında hiçbir fark göremediğim gibi Yozuride düğüm atmak daha zor. Yıllar önce bir seyehatimden Berkley FC getirmiş hatta ekibime de dağıtmıştım. Ben iki misina arasında herhangi bir fark göremedim.

Diğer bir konu şu: Firmalar misinalarını GÖRÜNMEZ diyerek satıyorlar. Kendim göz hekimi olduğumdan tüm canlıların görme duyusuna karşı mesleğim gereği özel ilgim var ve bu misinaların iddia edildiği gibi görünmez olmadığı veya bunun iddia edebilecek bir özellik olmadığını düşünüyorum. Çünkü balılarda tesbit edilebilmiş görme duyusunun özelliklerini yukarıda sıraladım. Zahmet edip anlamaya çalışırsanız daha kolay anlaşırız....

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bu misinelerin balıklar tarafından görülüp görülmedigini bilemiyorum ancak benim deneyimlerime göre son derece işe yarıyorlar. Geçen yıl çinakop zamanında yem yapmak için şeytan oltası ile istavrit yakalamaya çalışıyordum. Normal ince misinenin ucuna sinek ignesi baglayip bi yem takiyor ve karanlikta suya birakiyordum. İstavritler yemin ucuna kadar gelip yemeden geri dönüyorlardı ve hiç yakalayamiyordum. Daha sonra normal misinelere göre çok pahalı olan 0,14 görünmez misine aldım. Sonuç inanılmazdı. istediğim kadar canlı istavriti kolayca yakaliyabiliyordum.

9. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Yanılıyorsam düzeltin, FC misinaların Türkiye' ye ilk geldiği deönemler 2000-2001 yılından bu yana hep takımlarımın arasında olmuştur FC misinalar, avcılık anlamında normal mono misinalar ile arasında çok fark olmadığını savunuyorum, FC Türkiye'ye gelmeden önceki avlarile sonrasını karşılaştırıyorum, şimdi birçoğunuz o zaman balık çoktu diyeceksiniz, ama nihayetinde balık,

Balık bol olan avlakta, aç olan balıkların bulunduğu avlakta, birazda avcının şans faktörü eklendiğinde, ne FC ne mono, ne ince misina ne kalın misina, ne ufak iğne ne büyük iğne, ne beyaz ne siyah fark etmiyorrrrr, 0,35 mono misina köstek beden, 01 no 530 mustad iğne, canlı teke yem ile gece 12 den sabah 4'e kadar o kadar çok istavrit yakaladık ki eşkina avlarında :p

Biz denizlerimizi koruyalım, yasak ve kuralsız avları bırakalım, trol, tırıvırı, dinamit gibi şerefsizce av şekillerini yapmayalım, yasak ve havyar dönemlerine riayet edelim, tüm balık cinslerine en azında bir kez üreme yapacak boylara kadar yaşama şansı verelim,

O zaman FC olsada olurrrrr, olmasa da, misina suda görünsede olurrrr, görünmese de,

gelecek aksi yorumlar için önceden uyarıdır !!!!!

25-30 yıl önce çile krokodil misina kullanarak, yaptığı avları hiçbir zaman unutmayan , eski kafalı avcıyım ben.

10. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Bu şekilde açıklayıcı yazarasanız anlaşılır, direkt olarak meblağ veya ürünün işe yaramadığını belirtiyorsunuz,o anlama geliyor. Size göre yaramaz tüm dünyaya veya bize yarar , size pahalı gelen bize ucuz gelebilir, bu malzeme işleri görecelidir.mesajlarınızı daha anlaşılır şekilde yazınız o vakit, ben ne demek istediğinizi anlayacak kadar tecrübeliyim önemli olan tüm okurların yanlış yönlendirilmemesi, her görünmez diye satılan misina Fc değildir, anlamak için ya bilinen , tercih edilen markalara yönlenin, ya da kendiniz test edin. 100 % ibaresi olmayanlara rağbet etmeyin, kaplama olanlarda nispeten iş yapsada yüzde yüz kadar verimli değildir.Bu yüzde yüz ürünler serttir, esneme payları çok düşüktür, palomar düğüm atarsanız sorun çıkmaz.Mesajınızda bahsi geçen 2 üründe gayet başarılıdır, yozuri de mirage yüzde yüzdür, hybrid modeli kaplamadır.Bence beden misinalarınızıda daha kaliteli misinalardan seçiniz, av veriminizi arttıracaktır.

11. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Sevgili Murat, eski oltacıymışsın sen, o zamanki aynı misina olsa keşke lakin bildiğin üzere o yıllarda Almanya da üretilen bir markaydı şimdilerde nerelerde üretiliyor?, nerelerde ambalajlanıyor ?onları araştırıp farklarına bakmak lazım, anladın sen onu ;) .

12. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Sadece o markamı ...
    Tekirdağın malum ilçesinde bir ay geçirsek hangi marka Çakma hangi marka Türk yapımı çözeriz...

13. gönen başer

gönen başer gönen başer

Benim ne dediğim gayet açık.Direkt olarak meblağ da belirtmedim ürün de. Siz diğer topikteki kavgacı arkadaşsınız herhalde. İsim değiştirerek burada mı ortaya çıktınız? Benim okuyucuları yanlış yönlendirme yapmadığım da gayet açık. Sizden başka böyle anlayan da yok. Sadece görünmez misina iddia edildiği kadar işe yarıyor mu, yarıyorsa ne ala. Yaramıyorsa bu misinaları almak anlamlı mı diye insanları düşünmeye sevk ediyorum.

Beyfendi benim sizin gibi forum kavgacıları ile işim gerçekten yok. Kavga modunda yazacağınıza adam gibi açıklama yapsaydınız yeterli idi. Ama bu forumlarda amatör avcı gibi girip aslında firma yetkilisi olan bir sürü insan var. Belki de onlardan birisiniz. İnsanlar uyanacak diye aklınız çıkıyor. Tabii ki tükettiğimiz ve aldığımız malzeme anlamlı mı diye sorgulayacağız. Satıcı veya temsilci değilseniz bu sizi ne diye rahatsız etsin ki?

Yıllardır yazmıyordum sizin gibi adamlar yüzünden. Tekrar forumlara gireyim birşeyler paylaşayım diye düşünüştüm. Gerçekten uygar insanlar gibi davranmayı öğrenemeyeceğiz.

14. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Gönen bey, benim adımı herkes bilir, kavgacıda değilim ayrıca , bu forumunda eski bir üyesiyim hem de epey eski, siz topiclerinize bakın ilkönce kazıklanıyormuyuz?, fazla para mı ödüyoruz ?, başka mesajda yok tanıtım, ne yakalarsınız, nerde avlanırsınız? Kazıklanma veya fazla para ödeme meselelrine gelince ilkönce ne kullandığınıza bakın, ne işe yarar ona bakın fikir üretmeden kullanın, kullanmadığınız ürünler hakkında ben yorum yaparım bunu tüm oltacılar bilir ama sizin yapmanız için ilkönce sizi tanımamız lazım 10 mesajla ortaya çıkıp eleştiri yapamazsınız.Hekim olduğunuzu belirtmişsiniz , siz gibi aydın kişiler daha anlaşılır, daha usturuplu yazması gerekir, ilkönce öğrenin, deneyin sonra fikir beyan edin,olumsuz gördüklerinizi paylaşın bilmediklerinizi daha güzel yollar ile sorabilir, fikrinizi beyan edebilirsiniz.Bunda kavga edilecek bir durum yok ayrıca

15. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Aranızdaki olaya girmeyim dedim ama haksızlığa gelemiyorum.Cevat bey Gönen Bey adam gibi düşüncesini ifade etmiş, soru sormuş.Yanlış bilgilendirilmiş veya tecrübeleri kendisini yanlış yöne götürmüşte olabilir.Sorar öğrenir.

Sanki FC misinaları sakın almayın lanet şeyler, para tuzağı vs. gibi cümleler kurmuş gibi (-ki on a da hakkı vardır) saçma sapan yardımseverliğe ve dostluğa uymayan mesaj yazmışsınız.Bu da akla hemen yaranızın bırkalandığı hissi uyandırdı.

Yanlış yönlendirme olayına gelince bende aldığım ama fayda göremediğim bazı ürünler hakkında (çok iyi iş yapsalar dahi) ben memnun kalmadım gereksiz mi aldım gibi cümleleri sarfederim ve bu gayet normaldir.Kimse beğenmek zorunda değildir.Ama kullanım yanlışı olabilir işte bu noktada bu site devreye giriyor.Ama sakın siz devreye girmeyin.İnsanlarla nasıl konuşacağınızı ve insanların mesajlarında ne demek istediklerini zerrei miskat kadar anlamıyorsunuz.Yaşınıza göre bu anlayışsızlığınız çok üzücü.Sitede gerçekten büyüklerimize karşı cahilce bazı ifadeler kullanılabiliyor.Ama o büyüklerimiz( ki örneklerde verebilirim) o kadar güzel kırmadan lafı gediğine oturtuyor ki görmenizi isterim.Ama siz gayet normal bir konuya öyle düşüncesizce ve çocukça cevap veriyorsunuz ki siz anlayamazsınız.Sizin tecrübenizin gözümde en ufak bir değeri kalmadı.Bu durumunda szin gözünüzde değersiz olduğunu biliyorum fakat yine de söylemek istedim.
    Bir dahakine malzeme dükkanı satıcısı gibi değil tecrübelerinden yararlanılacak bir büyüğümüz gibi cevap verin.

16. balikoltasi

balikoltasi Birol

%100 Fluorocarbon misinalar ile normal misinaların akvaryumda test edildiğini ve balıkların FC misinalara normal misinalara oranla daha çok çarptığını okumuştum bir makalede.
    Zaten yapı olarak da FC misinalar suyun kırılma indeksine normal misinalardan daha yakın olduklarından balıklara normal misinalardan çok daha az görünürler. (Suyun içinde...)
    Balığın seyrek veya nazlı olduğu zamanlarda da zaten farklarını açıkça belli ediyorlar avda.

17. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Halil bey, bu forumda ne bir reklamım ne bir malzemeyi meth eden bir yazım,ne de kötüleyen bir yazım vardır, sorulursa kullandığım ürün hakkında fikir beyan ederim , hatta malzeme konularına pek müdahil olmamaya çalışırım.Burada marka veya malzenin isimi ile bir mesaj yok sadece baştan karar verilmiş gibi görünen cümleler ile açılan mesaj var, nasıl cevap verileceğini, yazacağımı da gayet iyi bilirim, sizin değerlendirmeniz farklı olabilir.Ortada malzeme, misina pazarlayan yok neden gocunayım, fevkalede faydalı bir ürün ile ilgili değerlendirme var ve ilk mesajda kullanımdan bahsedilmemiş, okuduğumu iyi anlayabilen biriyim.Sizin araya girmenizde , mesajınıda yazdıklarınızla ne alakası var konunun bir marka veya satış mı sözkonusu, ben imalatçı mıyım? global olarak dünyada kullanılan bir ürün sözkonusu, bizim ülkemizde herkes doğru biliyor ,dünya bizi kazıklıyor, kandırıyor , yanlış biliyor.Yani,bunu mu yazmam gerekiyor du.Bu başlığı neden savundunuz anlayamadım, konu Fc misinaların faydası var mı? görünürlüğü ne derece , parayı hakkediyor mu olamazmıydı, arkadaşın geçenlerde açtığı mesajı da bir okuyun tekrar sonra müdahil olun.Sonra sizin fikrinizi de alalım Fc misinalar hakkında bir oltacı olarak, sadece konuya girip eleştiri yapmak pek marifet değil.

18. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Mesaja bir daha döndüm acaba bir yanlışım mı var diye

Flourokarbon misinalar her ne kadar görünmez olarak satılıyorsa da acaba bu sadece biz insanlar için geçerli olabilir mi? Balıklarda görme duyusu kabaca:(balıklarda FC misinalar acaba işe yarar mı insanlarda yarayacağını düşünüyorum)-Balıklarda karanlıktan aydınlığa geçiş adaptasyon süreci oldukça uzun sürüyor. (Bilimsel bir gerçek)- Balıklar dinlenme halinde yakını görüyorlar. Uzak için uyum yapıyorlar. Memelilerde durum tam tersi (Bu da bilimsel bir gerçek)- Balıklarda görme alanı çok geniş olmakla beraber derinlik hissi özellikle otçullarda oldukça zayıf. İlk amaç düşmanı görebilmek. Avcı balıklarda gözler nisbeten birbirine daha yakın olduğundan derinli hissi az da olsa daha iyi. Ama avcı bile olsa av olma potansiyeli yüksek olduğundan geniş görme alanı hayatta kalabilmek için daha önemli.
    -Balıkların hangi renk aralığını daha iyi görebildikleri bir muamma. Ancak insanlara göre daha geniş bir aralığı görebildiklerini düşünüyorum. Çünkü ışığın olmadığı 200 metre altı derinlikerde yaşayan balıkların gözleri çok iri. Gözlerini kullanmasalar öyle olmaz çünkü en derinlerde yaşayanların gözleri ya çok küçük ya da yok. (FC misinaları insanlar göremez ama balıkların görmesi kuvvetle muhtemel)(Bilimsel gerçeklere dayanarak meslek icabı verilmiş bir karar)
    Özet olarak flourokarbon misinalara boşuna mı para ödüyoruz?
    (Soru boşuna mı para ödüyoruz Cevap, hayır şu şu sebeplerden dolayı FC misinaların kalitesi ve işe yararlığı ispatlanmıştır, vs .....)

İşte bu kadar basit.Hiç bir ürün satmamış veya reklamını yapmamış olablirsiniz ve de haklısınızdır.Fakat verdiğiniz cevap en alakasız insana bile bu hissi uyandırıyor.

İlk mesajı tekrar tekrar okudum.FC misinaları aman kullanmayın, boşuna para vermeyin vs. gibi sözler var mı diye ama bulamadım.

Bir diğer tecrübeli arkadfaşımız da bırakın FC misinayı eski babadan kalma misinalardan daha fayda gördüğünü yazmış.Acaba yazmamalı mıydı.

Verev ki baştan karar verilmiş cümleler içeriyor.Demek ki yanlış bir karar vermiş, bilimsel bazı gerçeklerle sonuca varmaya çalışmış.Sizde tecrübe gerçeklerinizle güzel bir cevap verebilirdiniz.Laf kalabalığına gerek yok.Basit bir tespite (doğru veya yanlış) vayyy ürünü karalama, nereden bileceksin vari cevap yakışmamış.

19. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Yazmayayım diyorum ama yazmadan edemeyeceğim, eğer boşuna para ödemiş olduğunuzu düşündüğünüz bir ürünü aldıysanız, herhangi bir malzemeci size gerçekten görünmez diye veya hakedişinden fazla bedelle bir ürün sattıysa, yanlış bilgilendirilmişseniz, almış olduğunuz bu ürün, size yanlış sunulmuş işe yaramaz bir ürün çıkmışsa, bunu burası gibi amatör balıkçılık paylaşım platformlarında firma ismi, ürün ismi ve aldığınız yer, açık seçik satıcı yı ismiyle beyan edersiniz ve bu şekilde oltacı dostlarımız yanlış bir ürünü almaktan kurtulur. Dünyanın kulllandığı faydalı bir malzemeyi, peşin hüküm ile paylaşmak son derece yanlıştır, kimse gocunmaz merak etmeyin, bilen zaten güler geçer .
    Ayrıca, Halil bey, uzun yıllar forumlarda yöneticilik yaptım, kendime ait bir paylaşım forumum,bir de sitem mevcut, nasıl cevap verileceğini gayet iyi bilirim, iyi tanıdığım büyüklerim ile hasbihalimi herkes iyi bilir, kimseye saygısızlığım olmaz fakat huzursuzluk çıkarmayacak cevap vermeye çalışıyorum yazınız kantarın topuzunu kaçırmış yinde uslubumu bozmayacağım.Allayıp, pullayıp malzeme metihleri yazanlardan değil, kullanmadığım ürünleri satmayan biriyim.Beni başkaları ile karıştırmayın, her malzemeye en iyisi bu diyenler revaçta maalesef.Neyse uzatmak istemiyorum, bir ürünü kullanmadan veya kullanmak isterken özelliklerini öğrenmek içindaha usluplu mesajların olması dileği ile, yazı yazarken başka meslekten olanların tümünü kapsamayacak cümleler seçilmeli yoksa yıllardır kullanılan ve faydası tartışılmayacak bir ürün için zaten kelam etmezdim.Size kolaylıklar dilerim.

20. teksan

teksan Abdulhalik Emre Teksan

Tecrübe ettiğim FC misinalarla ilgili edindiğim izlenimleri belirtmek isterim

Şimdiye dek Berkley,Okuma ve Tubertini markalarının fc misinalarını deneme fırsatım oldu.İçlerinde benim açımdan en hayal kırıklığı olan marka sonuncusudur çünkü satıcı tarafından süper bir misina,italyan malıdır diğerlerine göre çok sağlamdır diye satılan bu misinayı deneyeyim diye aldım (0.14mm 3.3kg) ve muadili fc misinalara göre yüksek olan çekerini bir denemek istedim evde 2 kglık ağırlığı daha kaldırmaya çalışırken patladı.Bu misinayı henüz suya atamadığım için başka birşey söyleyemeyeceğim.

Diğer iki misina markasını ise deneme şansım oldu.Özellikle dolunay olan bir akşam ve 5-6metrelik bir suda karagöz takımları için köstek olarak kullanacağımdan dolayı fc misinaların kırılma indisini farkını normal misinalarla karşılaştırabileceğimi düşündüm.okuma,tubertini ve asso markalarının misinalarını köstek olarak kullandım ve 0.18-0.20 aralığındaki fc olarak okuma ve berkley ve normal misina olarak asso köstekli 3 takımı 2 kişi attık.O gece 2 tane balık okuma fc misinalı takıma 3 tane balık assonun normal misinalı takımına ve 3 tane balık da berkley fc misinalı takıma geldi.

Fakat yine sırtı çektiğim avlarda Berkley 0.35 ve normal bir 0.35 misinada Berkley 0.35 FC olan takımda daha iyi sonuç aldım fakat yakın modeller olmasına rağmen aynı sahteler değildi.Sahteler suyun 1-2 metre altından geldiği için belki bu noktada daha etkili olmuş olabilir.

Denediklerimi paylaşmak istedim.