Bugün avlakta 3 kere horozbina vurmuş oltaya ben farketmedim uzaktaydım. Yemi tazelemek için çektiğimde her seferinde yalnızca kafa geliyordu. Kafanın büyüklüğüne göre 12-13 cm civarı bu horozbinalar. Aklıma balon geliyor ama başka ne olabilir? Bu olay olduğunda oltamı atar atmaz küçük vuruşlar olmuştu. Tam almadı diye çekmemiştim. Sanırım horozbina o anda yakalanıyordu. Ancak onu götüren balık oltayı sallamıyordu. Tahmininiz nedir?
Ukalalık taslamak gibi olmasın yaşıma göre ama levrek için horozbina en iyi canlı yemlerden birisi diye görmüştüm abi bulunduğun avlakta büyük levrekler olabilir.
Tebrikler, küçük avcı kardeşim... Akılın yaşta değil, başta olduğunu gösterdiğin ve kurduğun güzel cümle için :thumb:
Akdenizde. Attığım bölge kıyıdan 50 metre ilerde ve iki tarafı kayalık. Ben tam ortaya atıyorum ve horozbinanın vurduğu çok oldu orada. Bi keresinde kurt atmıştım bekliyordum. Kamış birden şaha kalktı suda kocaman bi balığın çırpındığını gördüm. Elime alır almaz iğneyi açtı. Belki yine horozbina takılmıştır onada başka balık vurmuştur. Zaman zaman akyada oluyor orda ama iri levrek alanı hiç duymadım. Peki levrek dişleri olmadan nasıl koparacak kafayı?
Dediğiniz gibi '' Kamışım hiç oynamadı '' derseniz, bu yengeçtir. Kösteğin başına oturmuş, afiyetle yemeğini yemiştir. Başka bir balık olsaydı, hamlesiyle birlikte, o kamışınızı hoplatırdı.
levrek olması mümkün değil çünkü levrek diş yoktur.levrek sadece yutar...dişli balıklardan biridir.....
Kıyılarda sahile yakın akya-lambuka-turna vs dolanır balon da olabilir.. bunlar dişli predatördür ,, tutumu kopartır .. oltaya takılmış bir balık çırpınır sende uzakta olduguna göre belli bir süre bu çırpındı ve dikkat çekti.. dişli balıkların kopardıgı yerde diş izler olur , dişler kanin tarzıdır.. kesilen bölgede ufakta olsa parçalanma- kırıntı vs izi olur , balonun diş-agız yapısı kerpeten gibidir..tek parçalıdır.. kopardıgı yer daha homojen görünür..
balondur gibi geliyor oltaya çıktığımızda yakaladığımız balıkları çooook yarım yarım çektik hemde bıçakla kesmiş gibi
Evet balon bence en mantıklısı levreğin dişleri yok,akya ve lambuka kıyıya fazla yanaşmaz bazı istisnalar dışında,balon hem fazla bulunur hemde gagasıyla küçük dalları tek ısırıkta parçalıyormuş.
Sanırım balon yada yengeç. Belki akya olabilir ama akya olsada oltayı sallardı. orada hergün 1 metrelik akyalar görüyodum 1 ay önce. 1 aydır gitmiyorum artık yaklaşmıyoda olbilir. Yorum yapan herkese teşekkürler.
senin yerinde olsam orda sabaj ve akşam sularında,kaşıla veya sahteyle bıkmadan usanmadan atçek yaparım kardeşim.mutlaka mutlaka avcı balık vardır orda.
O bahsettiğim olay sabah oldu. Önceki akşamda gözlerrimin önünde 100-110 cmlik akya 300-400 gramlık kefali karadaki bi kYnın üatüne zıplatmıştı. Sonra kuyruğunu sallaya sallaya gitti. Kuyruğun bi kanadının uzunluğu 20cmden fazlaydı. Oturduğum yerde sudan 4 metre yüksek. Mest olmuştum.
3 kez üst üste aynı şeyi yaptığına göre ahtapot da olabilir. Sayılan balıkların o kadar kıyıda sürekli aynı noktada durması pek mantıklı gelmedi bana. O noktada yuvalanmış bir ahtapot yakalanan balıkları kolayca kapmış olabilir.