gözlük sorunu

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında cedric35 tarafından paylaşıldı.

1. cedric35

cedric35 İSMAİL BAL

Favori Kamış:
    zıpkın
    mrb arkadaşlar yeni yeni dalışlara başladım fakat bi sorunum var resimdeki gözlüğüm alın kısmına gelen yerden su alıyor ve hemen buğu yapıyor gözlüğü ilk aldığımda ılık suya bulaşık deterjanı katıp gözlüğün içinde bekletmiştim suya girerken de tükürükleyip giriyorum fakat sanırım su almasında yada başka bi neden olabilir hemen buğu yapıyor ve hemen su almaya başlıyor. elbiseli ve elbisesiz olarak denedim sonuç aynı bu gözlüğü daha önce kullanan yada bu konuda yardım edecek olursa sevinirim herkese şimdiden teşekkürler bol avlar.

2. canercp

canercp Caner Pehlivan

Favori Kamış:
    3.5m Kamışım ve Çeşitli Takımlarım
    En İyi Avı:
    Kocaman Eşşek İstavriti :)
    gözlüğün kayışını biraz daha sıkınca da oluyor mu acaba?

3. cedric35

cedric35 İSMAİL BAL

Favori Kamış:
    zıpkın
    evet sonuna kadar sıktım gözlüğün kayışını

4. 56562

56562 xxx xxxxx

Saçlarınız uzunsa yada bıyıklıysanız, gözlük ile ten arasına sıkışan saçlardan içeri sızma olabilir.

5. cedric35

cedric35 İSMAİL BAL

Favori Kamış:
    zıpkın
    evet bıyık var ondan olabilir peki bu buğu meselesini nasıl çözebilirim ?

6. 56562

56562 xxx xxxxx

Suyu ( yani bıyığı ) kestiğiniz an buğuda düzelir :). Camı tükürükledikten sonra gözlüğü sadece bir kez suya batırıp çıkarın ve takın. Su ve buhar hala devam ediyorsa gözlüğü değiştirmenizi öneririm.

7. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Maskeyi alırken yüzünüze oturup oturmadığını kontrol ettiniz mi? Veyahut nasıl kontrol ettiniz, bilmiyorum ama, kayışını takmadan yüzünüze oturtup hafifçe burnunuzdan hava çektiğinizde yüzünüzde kendiliğinden durması gerekiyordu, kontrol şekli böyle olmalıydı.
    Buğulanmasına gelince maskenin camı kuru iken tükürükleyip biraz durmasına izin verdikten sonra camlarına el sürmeden durulamalısınız, ancak maskenin kalitesi de bir faktör olabilmektedir.(Engellemeden dolayı resmi göremediğim için marka yorumu yapamıyorum):)
    Rastgele

8. cedric35

cedric35 İSMAİL BAL

Favori Kamış:
    zıpkın
    evet aynen o şekilde kontrol ettim ve yüzümden düşmedim marka unidive

9. canercp

canercp Caner Pehlivan

Favori Kamış:
    3.5m Kamışım ve Çeşitli Takımlarım
    En İyi Avı:
    Kocaman Eşşek İstavriti :)
    ya 23 yaşında bıyık mı olur abicim kes onları :):)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Temmuz 2010
  10. eyüp koçar

eyüp koçar Eyüp Koçar

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 4,20 250 gr.
    Favori Makine:
    okuma av65
    En İyi Avı:
    Çoğundan yakaladım ama trofe gelen olmadı
    maskenizi bir kovaya koyup içine ılık su ve bir kaşık bulaşık deterjanı atın,1-2 saat bekleyip camı bir süngerle iyice silin. daha sonra eski bir diş fırçasıyla az miktarda diş macunuyla maske camının içini-dışını fırçalayın. bu işlem üretimden kalan silikon ve yağları temizliyecektir. kullanmadan önce de arkadaşların dediği gibi kuruyken tükürükleyip deniz suyuyla yıkayın, artı olarak yüzünüzü de birkaç kez deniz suyuyla yıkayın ki sıcaklık dengelensin.

11. hasanersoz45

hasanersoz45 hasan

bende internetten almayı düşünüyordum bu unidave maske ve şnorkeli demekki deneyerek almak gerekiyor arkadaşlar

12. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    bende bu konudan müzdariptim. nette araştırmalarım neticesinde .önce gözlük yeni ise yada daha önce camları hic yakılmamışsa önce camlar yakılacak. çünkü yeni gözlüklerin üzerinde krem gibi film gibi birşey var. onu çakmakla camlar içten dıştan iyice karartıncaya kadar yakıyoruz. is oluyor anlayacagınız. sonra onu silin. dalmaya gitmeden bir gece yada bir kaç saat cama diş macunu sürüyorum. 3*4 saat sonra diş macununu yıkıyorum. denize girmeden önce tükrükleyip öyle giriyorum. tükrüklemeden önce şekerli birşeyler yemişsseniz daha iyi oluyor birde yüzü deniz suyu ile yıkayıp cildimizin ısısını düşürdügümüzde de sorun olmuyor. önceden 15 dakikada bir buhardan birşey göremiyordum. yukarıda söylenenleri aynen yaptım buharden eser yok.. deterjan reklamı gibi oldu ama sonuç garanti. bu arada hiç uğraşamam diyorsan gözlüklerde kullanılan normal gözlüklerde yani buharlanma önceleyici solusyonlar var deneyebilirsiniz...
    su alma konusuna gelince yüze oturmayan maske biraz zor yani daha önce başıma hic gelmedi onu bilemeyecegim.
    başka bir başlık altında aynı mesajı yazmıştım oradan kopyaladım modlardan özür..

kolay gelsin..

13. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Maske almadan önce kesinlikle yüzünüzde deneyin. Yüzünüze oturmayan bir maske dalışta ızdırap olur.