Evet olta balıkçılığında gereken aksiyonu bi türlü bulamadım. Bu yüzden adrenalin dolu zıpkına geçmeye karar verdim. . başlarda sadece dalış yapacağım bu yüzden ilk önce gözlük ve paletimi almayı düşündüm. ilerleyen zamanlarda zıpkındır elbisedir tamamlarim. . Arkadaşlar 300 TL civari bütçe ayırmayı düşünüyorum. 75-125 TL gözlük olarak, 100-175 te PALET OLARAK. Önerilerinizi bekliyorum. .
ismil bence o paraya dukkandan alacagin maske ve palet seni uzun sure idare etmez.Yerinde olsam temiz az kullanilmis kalitesi herkez tarafindan bilinen ikinci el markalara yonelirdim.suan sezon basi bende bir zipkinci olarak yeni cikan urunleri dort gozle bekliyorum.yeni seyler ciktikca insanlar o urunleri alabilmek icin elindeki malzemeyi aldigi fiyatin yarisina satabiliyorlar.hem eger bikar veya malzeme degistirmek istersen en az zararla halletmis olursun.suan sana burdan site ismi vermek ne derece dogru olur bilmiyorum .oyuzden sen google yaz birsuru site cikar orda satilik ilanlarini takip edebilirsin.
abi ne kadarlık birşey almalıyım ki gözlük palet Bilmediğimden yeteceğini düşündüm. Normal kalitede bişey yeterli olur bence. çünkü daha önce hiç dalmadım. ilk yani benim için. önce gözlük ve palet alıp antreman yapayım diye düşündüm. gerisini sonra tamamlarım yani.
http://www.balikmarketim.com/?urun-60869-Amphibian-Pro-Chrono-Dalis-Maskesi.html http://www.k2outdoor.com.tr/X-Pro-Palet-Siyah,PR-3125.html sole bir bakindim bu takim 0-10mt dalis denemelerin icin yeterli fiyatlarida uygun.bunlar seni belli bir sure idare eder.bu arada herzaman yanina dalarken birileri olsun ozellikle suda seni izlesin. sana kolay gelsin
bir süre derken ne kadar mesela. Bunlar Orta seviye değil sanırım ? Kaliteli bişeyler almak istiyorum almışken :S
bir süre derken ne kadar mesela. Bunlar Orta seviye değil sanırım ? Kaliteli bişeyler almak istiyorum almışken :S Yaa iste bak aynen bunu kastedmistim)Daha suya girmeden fikrin degisti bile kaliteli araysina girdin) Malzeme konusunda yelpaze cok genis,zipkinci sitelerine kendin bir goz at,hemenhemen tum malzemeler icin aciklayici bilgiler bulabilirsin.
Technisub veya cressi sub markalarına bir göz at , ürünlerin en ucuzuna kaçmayıp orta kalite bir şeyler alırsan ve iyi bakarsan ömür boyu kullanırsın .
ben cressi'nin takımını aldım. 150 tl'ye.. çok da memnunum. fiyat olarak çok uygun. sonuçta kendini kanıtlamış bir marka.. dalış mesafem en fazla 5 mt olacağı için beni çok rahat idare edecek aldığım gözlük palet şnorkel takımı.
hee bi de almak sıkıntı değilde su mu kaçırıyor. . onu alırken nasıl almak lazım gözlük? İçine su almaması lazım sonucta. . Derine dalındığında su alırsa iyi olmaz. neye göre ve nasıl seçeceğiz
ayrıca tam marka ve model yazılırsa daha iyi olur benim için. Tüm marketlerden fiyat araştırması yapabilir ve en uygunu nerdeyse oradan alabilirim. .
Cevaplar çok geç geliyor ve net bi öneri yok. İlgilenen fazla arkadaş yok galiba sitede. Ben almak için sabırsızlanıyorum ama daha doğru düzgün net araştıramadım bile :S
O markalar söz konusu olduğunda şu model bu model demeye gerek yok , çok kaliteli ürünler :thumb: . Neredeyse her yıl yeni model çıkarırlar . Ama illaki bir model dersen technisub LOOK serisine bir göz at derim . Gerçi LOOK serisini kuzenim en az 15 sene önce almıştı , şu an satışta mı bilmem . Kuzen LOOK serisi aldı ben TUSA nın LİBERATOR serisini aldım . 15 yıldır kullanıyoruz ..... İyi marka + İyi bakım = ömür boyu kullanım
Maske konusunda Cressi Focus Dark Asorted ve Cressi Big Eye Evolution arasında kaldım. . Palet olarakta Apne kompozit ile Apnea Carbon arasında kaldım. . Kullanan arkadaşların önerilerini bekliyorum. .
İkisine de baktım , ikiside harika görünüyor . Ama doğru seçim için şöyle yap bence , her iki gözlüğü 30 ar saniye tak ve bak bakalım hangisinde daha rahat edeceksin . Büyük markalar fazla çeşitte ürün çıkarır çünkü çok farklı şekillerde yüz ve kafa yapısı var . O yüzden çok alternatif varmış gibi görünür . Aslında yoktur. O kadar maske içinde bir tanesi sana en uygun olanıdır , onuda deneyerek bulabilirsin . Böyle markalarda şekil isim değişse de her ürün aynı kalite ve dayanıklılıktadır , o açıdan da kafanı yorma. Maske alırken , dış görünüş ve popüler olması önemli değil , esas yüzüne nasıl oturduğuna dikkat edilir . Bu şekilde deneyerek kendine uygun olanı seçebilirsin . Palet de aynı şekilde . En son palet almaya gittiğimde 5-6 çeşit denedim ve çoğu ayağıma hiç oturmadı yada sıktı . Benim ayağım taraklı olduğu için her ürünün her modelinde rahat etmiyorum . O gün o kadar marka içinde ayağıma en iyi oturan SALVAS oldu ve onu aldım . Yanlış hatırlamıyorsam diğer ürünlerin de yarı fiyatı bile değildi . Nerden baksan 8-10 yıldır da kullanıyorum
Maske olarak aşağıdakini tavsiye edebilirim... http://www.balikmarketim.com/?urun-36422-Technisub-MiCROMASK-Siyah-Silicon-Maske.html Palet olarakta aşağıdaki olabilir... http://www.egebarakudashop.com/ESCLAPEZ-POWER-MAX-UZUN-PALA-PALET,PR-925.html