Arkadaşlar nisandan bu yana bildiğiniz gibi balık yumurta döneminde olduğu için av yasaktı.Hoş bu dönemde bile paragadiciler balığın yumurta sahasına 10000lerce olta sererek av yaptı ama en azından gırgırlara yasaktı. Av sezonu açılıyor;Artık yasak dönemi bitiyor.Ve gırgırlar ve trollar Dün geceden itibaren açılmaya başladı.10 sene öncesini hatırlıyorum ve 10 sene sonrasını bana gösteriyor.Denizin yüzü balık kaynardı.10 sene sonra balık kalmayacak.gırgırlar yüzayi trollar dibi süpürecek.10 cm istavritler 15 santim lüferler yarım kg akyalar tonlarla kasalanacak ve hallere gidecek.Karadenizli balıkçıların bazılarıda balıkları tüketiyor diye yunusları vuracak. Hadi hepimizin gözü aydın.Biz tektük günde 1de olsa balıkla eve döndük.Denizde tutamasakta 5 kiloluk levrekleri keyifle ve birazda sinirle izledik.Ama ya çocuklarımız Buradan konuşmakla birşey olmaz biliyorum.Ama yapacak birşeyde yok.El mahkum.Kılıç avının amatöre günde 1 tane ile sınırlı olmasının yanı sıra arkasını arayınca kılıç avlamayı yalnız bir şirketin tekeline bırakan bir idare zihniyetininde bulunduğu bir ülkede ben sadece konuşurum. İCRAAT SIFIR.Kalın sağlıcakla
Evet haklısın üç gündür istavrite gidiyorum ve hiç boş dönmedik ama 15 gün sonra gırgırlar balığı tüketir vede bizde avucumuzu yalarız. Benim aldığım bilgilere göre trolların yasağı 15 eylüle kadar uzatıldı.
Dün gece 12 de gırgırlar çıktı ama trolları bilmiyorum abi.Yumurtalar açılsın die bekliyolardır belki.
Aynen öyle abi.Burada bir kaç demirli beton döktük.Trollerle kavga ede ede.Ama kovmayı başardık.Afedersiniz k.ç kadar körfezde trol çekiyolardı dipten
Nereye gidecek bu ülkenin sonu sesimizi duyurmamız lazım artık ya...Çocuklarımıza balık dersek ilerde o ne diye tepki verirlerse hiç şaşırmam..Lanet olsun bu trolculara !!!!!!!!!!!!
abilerim ben denizden anlamam ama bu troller gırgırlar yasaklanmamışmıydı haberlerde falan bi ara vermişlerdi gibi hatırlıyorum.Madem öle onların attığı ağlara bi şekilde zarar verilemezmi hani burak abi demirli beton döktük falan dedi o şekilde bişey yapıp ağlara büyük ölçüde zarar verilemezmi enazından belii yerler ağ atamazlar oralar kurtarılmış olur ama tabi dediğim ne kadar yapılır ne kadar doğru olur orasını bilemem benim alanım tatlı su benimki sadece bi düşünce???
Bu şekilde trollara zarar verebiliyoruz.Caydırıcı bi yöntem ama gırgırları engelleyemiyoruz.Belki dubalar koyarsak engelleriz ama oda gemicileri yanlış yönlendirebilir
abi aslında biraz düşünülürse onlarada büyük zararlar verilebilir ama düşünmek gerekiyo allah sonumuzu hayretsin böle giderse konserve balık yicez durcaz bizim için balık tutmak hayal olcak
haklısın abi ilerde dış ülkelerden konserve balıklar bol miktarda gelmeye başlıcak bundan adım gibi eminim
haklsın burak valla 10 sene sonra artık balıkları belgesellerde izleriz ,ve yunanistan org. italya org. ispanya org .yaaprız balık tutmak için
arkadaşlar ayıptır sorması ama siz neyi tartışıyorsunuz siz amatörsünüz onlar profesyonel siz zevk için olta atıyorsunuz onlar ekmek parası için ağ atıyor parekete seriyor bana sorarsanız siz olta atmayında onlar ekmeklerini çıkarsınlar sezonları açıldı tabiki avlanacak adamlar artık bu sitede ekmek parası için denize ağ serenleri tartışmayın adamlar kanunsuz hareket etmiyorlar
bugün ilk başta kendimin haklı olduğunu düşündüm adamlar o kadar ağ atıyolar balık çıkarıyolar dedim kendi kendime ama bi yanım ekmek parası için çıkarıyolar dedi fakat diğer yanım daha ağır bastı ve siteye bunları yazdım şimdi düşündüğümde adamlarada hak vermeye başladım fakat bu iki ağdan biri trol yada gırgır bilmiyorum denizede zarar vermiyomu.ben o yazdıklarımı denizede zarar veriyolar gibi algılayarak yazdım fakat yanılmışım galiba
Ben kanunsuzluklarıyla hergün yüzyüze geliyorum.50cm suya ağ çekenler körfezde yasak olmasına rağmen gırgır çekenler trol çekenler.Teknelerin altına ağ torba yapıp balıkları kaçak kıyıya çıkaranlar.Bırakın allah aşkına.Ekmek parası deyip geçmeyelim.Yumurta dönemi yumurta sahasına paragadi atmayı serbest bırakan kanun olurmu.Bu göz yumma sadece.Ve artık laos nesli tükeniyor.Geçmiş olsun
Estafurullah aslı hanım.Trol dipten çekilen ve dipteki yumurta sahalarını bozan, irili ufaklı ne bulursa toplayan ve dip refüjü tamamen harab eden bir ağ türü.Büyük teknelerle çekiliyor.
Sinirden denize bombalama atlıycam şimdi ya burası Türkiye ey millet...Ben bile 17 yılda alıştım galiba siz alışamadınız..Şaka bi yana her bi trole baltayla dalacam valla...
Açıklama için teşekkür ederim. Hiçbir teknik bilgim olmamasının yanısıra, yaptığın açıklamaya göre diyebilirim ki, balıkları üremesine ve doğal olarak da gelişimine büyük ölçüde zararı dokunuyor. Peki birşey soracağım, bunu sizler biliyorsunuz da, büyük teknelerle bu işi yapan ve kendine meslek edinen ve pek tabi ticari bir amaç güden bu profösyoneller, yarattıkları durumun farkında değiller mi? Bu yola başvurmalarının amacı neler olabilir?
ç.kale dalyanda kargaburnu denen suyun 5 metreyi geçmediği balığı bol bir mevkii vardır, kıyıya mesafesi 10 metredir, ben ekmek parası için ağ atana bişey demem iyi de ne halt yemeye kıyıdan 10m mesafede 5m suya troll kasası atılıyor, burada sorun legal olarak avlananlar değil, denizi babasının malı sayıp, kanunları hiçe sayan it-kopuk takımıdır.O dediğim mevkii çok güzel balık yapar, nedeniyse zeminin mükemmel bitki ve mercanlara evsahipliği yapması, birgün daldığımda ne gördüm biliyo musunuz, trolün biri 15-20 sefer gitmiş gelmiş o güzelliğin %80 i yokolmuş, birgün geyikli sahilinde devasa bir caretta kıyıya vumuştu rahat 150 kilo vardı neden kıyıya vurmuştu biliyo musunuz? sırtından domdomla vurulup yüzgeçleri kesilmişti acı çeke çeke 1 saatte öldü, siz hiç bir carettanın ağladığını gördünüzmü? hayvanın gözlerinden acıdan yaş geliyordu.Gelin şimdi buna da ekmek parası deyin.Ekmek parası hakkıyla kazanılır bu yapılanlar hakmıdır.Bir caretta bir itin ekmek parasından dahha mı ucuzdur, ya da kargabburnu mevkiinde illegal olarak troll atarak para kazanmak, ekmek parası kazanmak için doğal hak mıdır? Trollerin minimum ağ atma derinliği 14 metredir, 14 metreden sığ yerde atmaları yasaktır, anlatabileceğim daha çirkin hikayeler var ama anlatmıyorum içiniz cız eder.Önce insan sonra balıkçı olarak kalın sağlıcakla...