Aylardır boşa uğraşıyormuşum gibi hissettim dün. Urlada liman içi güzel balık aldım. Teçhizatsız gitmeme rağmen baktım güzel balık var. oradan hemen 2 köstekli fırdöndüsü bile olmayan 10 gr. kurşunlu siyah çapraz 7 no iğneli dip oltası aldım. Toplamda 1 Zargana - 2 Isparoz (birisi dede )- 1 Sarpa - 2 Lidaki - bolca Kopez. Küçük balık çokluğından yemledim bolca balıkları... sülünez - sardalya kullandım. Fotoğraf ekleyemiyorum, çekme imkanım olmadı... Haftaya tam teçhizat gideceğim. Herkese beklediğinin üstünde, avlar dilerim... Rastgeleeeeeee!!!
tebrikler, gecen ay gezme amaclı urla ıskelede dolasırken burada avlanmak yasaktır" seklınde bolca yazı gorup sasırmıstım. sızın avlandıgınız yer urla ıskelem ı? eger orasıysa bu balık yasagı hakkıdna bılgınız varmı? yada buradakı yasak tekne sahıplerının teknlerıne zarar gelmesın ıdye kendı caplarında uyguladıkları bır caydırıcı tedbır mı? iskele uzerındekı kayalıklar guzel avlak yerı gıbı duruyor. ama bu yasak konusunda pek bılgım yok. sız avlanırken boyle bır problemle karsılastınız mı? kolay gelsın
Haklısınız ben de karşılaştım. Olta satanlara ve avlananlara sordum. Sebebini söylemediler ama kayalıklar tehlikeli olduğundan yasakmış. Kayalıkların ardı derinmiş ve düşmüş birisi sanırım eskilerden... ben de giriş kısmında avlandım... İlginç gerçekten..
kendi çaplarında yapılan bir uygulama değil tarım bakanlığının sirkülere eklediği bir madde liman içi mendirek ağzında olta,zıpkın vs vs ile tutmak yasaktır hatta ve hatta limandaki teknelerin tekne ile sırtı yapması yasak ama bir çok kişi bunu yapıyor sallayan varmı bunu hayır yok ama birde liman talimatına bakmanız gerekli bazı liman talimatlarında böyle bir madde varmı yokmu.çünkü bazı kendini bilmez cahil insanlar caydırmak için milleti bazı balıkçı barınaklarına bu yasal uyarıyı ekliyorlar yasak olmamasına rağmen.sirküleri bir okuyun artı olarak o limanın vs nin talimatı varsa onuda okumanız gerekli her liman aynı yasağı koymuyor
hocam tesekkur ederım, sormus oldugum soru ıle konuyu kaynatmadım umarım. raporunda 1 adet sarpadan soz etmıssın. bunu nnasıl yakaldın. ben kıbrıs oltası ıle cok guzel sarpalar alırdım. rastgelsın
Aslında oltamı bıraktığım yer kumluk bölgeydi ama denk geldi sanırım. oltamı attım 10 sn. sonra geldi... oltam 2 köstekli dip oltasıydı. biraz dip attım küçük balıklar fazlacaydı. yemledim biraz sonra kopez başladı.kopez avladım kurşunu çıkarıp. 1 metre yakında deli gibi saldırıyorlardı... alabalık tesislerinde olur ya hani yemlersiniz şlap şlup su üstünde oynaşırlar. işte öyle...
turan tebrikler kıyıcılık ayrı bir iş ama ben çok severim ama o beklemesi yokmu ozilin şıngırdaması adamı deli ediyor balık olmasada onun bir kere vurması yetiyor tebrikler kardeşim daha nice bol avlar dilerim
haklısınız abi. kıyı balıklarında en zevklisi de karagöz - mırmır. özellikle gece çok zevkli oluyor. şahsen ben 3 kamış atıyorum birine baık gelince diğerlerine de geliyor. ziller şıngır şıngır... ben de zevkten 4 köşe bazen de avı tatsız geçen gecelerde bir vuruş delirtiyor adamı. bi de muzip bi arkadaşın varsa oltalara arkan dönükken dokunur sen sıçrarsın kaçacak delik arar kıs kıs güler rast gelsiiiiiiiiiiiiiiiiin...!