Herkese selamlar.... Balık avı ile ilgili tüm gelişmeleri takip edip güncel ekipmanlara sahip olmaya ve tabiki kullanmaya çalışıyorum ben de sizler gibi...Bu anlamda uzun zamandır almayı planladığım ancak tam da bu dönemde aslında aklıma takılan bir soruyu paylaşmak ve fikirlerinizi almak istedim. Tüm yurtdışı balık avlarında ve ülkemizde yapılan birçok avda gördüğüm fish gripper yada balık tutma pensesi diye adlandıracağımız ekipmanla ilgili sorum. http://www.avdeposu.com.tr/?urun-10842-SPRO-Lip-Gripper-24cm-Pense.html http://www.avdeposu.com.tr/?urun-12765-CORMORAN-LANDiNG-PLiER.html Bu iki üründen bir tanesini almak istiyorum , ancak aklıma takılan bu pensenin balığın canını acıtıp acıtmadığı ve zarar verip vermediği ? Sonuçta iki metal ucun sıkıştırması ile balığı tutuyor bu alet ve açıkçası ciddi can yakar gibi geliyor, çok kullanıldığı için bu teori yanlıştır diye umuyorum ,zira gerçekten balığı özellikle levreği bu pense ile tutmak benim açımdan çok daha kolay olacaktır.... Kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum yada tavsiye edecekleri bir model varsa öğrenmek isterim...teşekkürler...
Yakala&bırak avlarımızda sıklıkla kullandığımız, ağız kısmının balığa en az zarar vereceği bir tutucudur ; Maalesef yerli malzemeciler(bize dayatılan ürünler dışında mal satmadıklarından) satmıyorlar. Yurtdışından(e-bay, cabelas vs) getirtebilirsiniz.
Kullanışlı olur diye almıştım,aynı zamanda ağırlığınıda ölçüyor.Bence kepçe kullanmak en kolayı http://www.balikmarketim.com/?urun-44773-LINEAEFFE-FISH-GRIPPER-50LBS-DiJiTAL-TERAZiLi.html
Sakın öyle ummayın Çok kullanılması biraz önce bahsettiğim satıcıların dayatmasıdır. Ayrıca yakaladığınız balığı bırakmaya niyetlenirseniz(boy, kilo, yakala&bırak amaçlı) diğer tutucular balığa ciddi zarar vermektedir.
Anladım, her halukarda balık zarar görecek, yakaladığım balıkların bir kısmını geri salıyorum , Gripper'ı balık daha az zarar görür ve daha az acı çeker düşüncesi ile almak niyetine girmiştim.Bunun çok doğru olmadığını görüyorum .Tesekkürler..
Balığı elle tutup, iğneyi karga burun kullanarak çıkarırsanız hem balığa en az zararı vermiş olursunuz hem de muhtemel balık dişlerinin parmaklarınıza zarar vermesinin önüne geçmiş olursunuz. Gripper için vereceğiniz para da cebinizde kalmış olur.
ben grip in zarar verdiğini düşünmüyorum.. grip in zarar verdiğini düşünüyorsanız o halde üçlü iğneleri çıkarın o şekilde atçek yapın,iş o noktaya geldiyse eğer...grip den çok çok daha zararlı:thumb: :thumb: .resimdeki grip in alt üst çenesi çok kalın,ve iç dairesel alanı çok dar, bakınız metal griplere...
Bu açıdan düşünmedim hiç iğnesiz daha az acılı olur..... Tabiki iğnesiz av yapmak mümkün değil, değiştiremeyeceğim şeylerle değil, ama değiştirebileceklerimle ilgili ne yapabilirimin peşindeyim....İş o noktada değil yani
Para da önemli tabi ama asıl amacım en az zararla balığı geri gönderebilmek,teşekkür ederim yanıt için,elle tutuyordum bu zamana kadar buna devam edebilirim
Amcam derdi ki Hocam bu balıkları geri bırakıyoruz ama ağızları yara oluyor, ilaç filan sürsek iyi gelmez mi )
çok mantıklı ,hatta bir video da görmüştüm,bir sprey sıkıp öyle salıyorlar balıkları ....Çok mu hassaslaştım ,yaşlanıyorum sanırım .....
Gipper yerine elini kullanmanin daha az aci verecehini düsünüyorum keske balik olsaydim da kesin net bir cevap verebilseydim
bendeki metal grip in alt ve üst damağı kalın deyil ve mengene gibi sıkmıyor,boşluk var,dilerseniz misinayı iki elinizle tutun grip in ağzına dayayın hafif bastırın geçer, ayrıca grip in iç dairesel alanı geniş, bakınız bu resimde grip in bastığı yerde balığa temas yok,,alt çenesinde boşluk alan var,levrek de de var bu alan, levrek tutarsam ayrıyetten yakın foto çekerim,gripper ile temasını.. Uploaded with ImageShack.us
Çok teşekkürler Kadir bey, çok faydalı oldu bilgiler,alıp kullanılacak bir ürün özellikle metal olanı tercih edeceğim ....