Merhabalar, yaklaşık 3 hafta önce fransadan daha önce 2 sefer alışveriş yaptığım siteden sahte sipariş etmiştim.daha önceki gönderiler uçak yolu ile geldiğinden sorun olmadan kısa sürede elime geçmişti.Son gönderide gönderici firma express seçeneğini seçmeyi atladığından ürünler TNt karayolu ile yola çıktı.Buraya kadar hadi diyelim (firmaya dönüş yaptım özür vs.. dilediler ama transit geçişe başladığından yapacak bir şey olmadı) ürün dün*bügün türkiyeye ulaştı ancak bu seferde karayolu taşımacılığı vs.. kanunlara göre ürünü ancak halkalı gümrüğünden elden teslim almak gerekiyormuş , ama ben hataydayım!! TNt kargo yetkilileri bazı öneriler sundular ama işler tam karıştı ekstra ücret ödemek istemiyorum, ya tnt kargo yurt dışı temsilcisi ile irtibata geçecek firma öderse ürün geri gidecek , yada navlun bedeli vs..?? ödemek ile tnt malı antrepodan çekecek yada ben yada gümrük vekili navlun vs.. bedel ödeyerek malı alacağım.kafam çok karıştı böyle bir durumla karşılaşan hiç oldumu ? (ürün gümrük sınırı geçmedi yanlış anlaşılmasın sadece karayolu ile geldiğinden sorun oldu)
yapabiliyosan geri yolla paranı al yapamıyorsan vazgeç derim astarından pahalıya geliyor bu durumlarda çoğu arkadaşımız bırakıyor üzüldüm
Eşyanın bedeli 75 Eur un altındaysa(navlunu eklemeyin,sadece aldığınız ürünlerin fiyatı) eşyayı size teslim etmek zorundalar. Karayoluyla geldi diye gümrüğe tabi oluyorsa bile kendileri eşyayı gümrükten alıp size vermek zorundalar.Belki sizden işlemler için vekalet ve ücret isteyebilirler.
teşekkürler..Gümrük ile görüştüm bugün kargo firması ilede görüştüm.Gümrüğün söylediğine göre ya ben gideceğim ki bu imkansız.ya da tnt veya bir gümrük müşavirine vekalet vereceğim buda bana pahalıya patlayacak.Çözüm olarak tnt fransa tnt ile irtibata geçip ürünü iade bilgisini buradaki durumdan bahsederek firmaya bildirecek, ürün ücretsiz geri gidecek.ben zaten firmayla irtiabata geçtim , kendilerinden kaynaklanan bu sroundan ötürü ürünü alamadığımı ve ürünü aide alıp bu sefer tnt havayolu ile tekrardan gönderlerini istedim.Çözülür herhalde..
Hayır çözülmedi. Tnt,dhl,fedex gibi özel havakargo şirketlerinin getirdiği ürünler eğer gümrükte takılırsa havalimanı gümrükleriyle uğraşırsınız. Bunun yerine ulusal kargoları tercih edin. Bizim ptt miz,Abd nin usps si,İngilterenin royal maili gibi. Bu yolla da uçakla geliyor ama takılırsa ptt deki paket postada takılır,gider az bir masrafla 1 saatte alır çıkarsınız.