gümüş çaparisi

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında rockchy tarafından paylaşıldı.

1. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    gümüş çaparisi için 0,10 a 0,10 düşünüyorum daha ince misinam yok malesef.

sorum şu iğne numarasını kaç tutmam gerekir 11 numara yada 10 uygun mudur?

beyaz floş kullanıp bağ yerini kırmızı ojeyle boyasam tamamdır heralde :confused:

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Furkan merhaba

10-10 olur ben 0,08-0,10 veya 0,08-0,12 yapıyorum. Beyaz iğne 12/13no ve beyaz organze simsiz!!!

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kiyida tekne altina sallandirma mi yapican furkan? Kalinlik ideal bence. 20gr kursunla tamamdir. Yesil flos kullanirsan da olur. Beyaz igne de daha verimli gibi geliyor bana gümüs için. Köstek boylarini 15cm altina inmemekte ve araliklari az uzun tutmakta fayda var. Oje konusunu bende merak ettim fark yaratiyormu bilemedim

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    beyaz organzem varda en küçük 11 numara iğne var elimde pek sorun olmaz heralde abi :eek:
    aynen abi teknenin yan taraflarından çalışıcam. iğnem beyaz takımıda uzun yaparım biraz sorun olmaz. düğüm yerinin ojeyle boyanmasının nedeni şu olsa gerek abi, balığın solungacı kırmızı olduğundan sanki baş kısmı orasıymış gibi bir görünüm katıyodur belki. gümüş girmiş boğaza öyle bir duyum aldım. istavrit gümüş yoklayacağız bakalım :rolleyes:

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yok yok kirmizi oje dedigin gibi o sebepten sürülüyor da faydasi varmidir acaba onu sormak istemistim. Malum kirmizi suda gözükmüyor ya bosa ugrasmayasin diye. Hadi hayirlisi :) yanilmiyorsam ya misir ya iran konsoloslugunun sagini da bos geçme :)

6. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    yok abi üsküdarda olacağım ben :) radar, beşiktaş motorlarının olduğu bölge, paşa limanı...

7. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    Ağ ipi diye geçer balık malzemeleri satan yerde bulursun.3 örgülüdür 1 tanesini kullan ve iğnenin tam üstünde kes ipi. İğne olarakta 13 no yeterlidir ama bağlayabiliyorsan 14-15 noda bağlayabilirsin. Ben yıllardır bu şekilde kullanırım ve iyi av alırısın.

8. balikoltasi

balikoltasi Birol

Ben 0.06 mm. köstek, 0.08 mm. beden kullanıyorum.
    İğnede beyaz 15 no.
    Beyaz organze veya suya girince hafiften morlaşan ibrişimlerden kullanıyorum.
    Tek tel de şerit sim koyarak kösteği tamamlıyorum. Bu takımı bağlamak biraz zor olsada gümüşün takım seçtiği zamanlarda bile gayet avcı oluyor.

9. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    Konuyla ilgili bilgim yok ama öğrenmek açısından sormak istedim. Bu balığın bir resmi varmı? Ayrıca yemek için mi tutuyosunuz yoksa yemlik olarak mı?

10. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Selam ,

12 numara beyaz cıplak iğne eğer kıyıdan salla salla şeklinde avlanacaksan.. bir şey bağlamana gerek yok..

Rast Gelsin

11. balikoltasi

balikoltasi Birol

Yemek için tutuyoruz gümüşü.

12. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
  13. balikoltasi

balikoltasi Birol

Resimler benim koleksiyonumdan :)

14. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    ne kadar da benziyorlar oysa ki :laughing:

15. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    Benim gümüş diye bildiğim balık da bu balık. Lakin yenildiğini bilmiyordum. Rahatlıkla yakalardım Anamur'da, yemlik olarak denemek için. Ama hatırladığım kadarıyla bu balığın derisi çok sertti... Bu yaz kısmet olursa ben de bi denerim tadını.