Hem üzerinden çok zaman geçmesi, hem de kaydadeğer bir av yapamadığımdan bu sefer anlatacak çok şey bulamıyorum. Bodrum'da bıraktığım fotograf makinemdeki fotograflar elime ulaşınca geç de olsa rapor açmaya karar verdim. 9 günlük tatilin 6 gününü avlanmaya ayırdım. Giderken ümitliydim. Tam balık mevsimiydi, havalar da hiç fena değildi. İlk bir iki günün gecesi canavarların koyun en iç kısmına kefalleri sıkıştırdığına, kıyıya neredeyse 0 mesafede avlandığına şahit olmuştum. Bazen insanın basireti bağlanır ya, neden bilmiyorum, bu hareketliliğin ileriki günlerde de süreceğini düşünüp yanımda olta olmasına rağmen karanlıkta rapala bağlamaya üşendiğim için olta atmadım. Sonraki geceler ise ara ki bulasın o balıkları. İstediğim kadar dövüneyim ne fayda... Kıyıdan at çekler, tekneyle sırtıya dolaşmalar, yemli takımlar... Hiçbirisi istediğim neticeyi vermedi. Pardon, sırtıda gelen iri kalamarı ayrı tutmak lazım. Bu gidişimin aklımda kalır tek yanı oydu. Sırtıda yakaladığım tüm kalamarlar oltaya poşet takılmış hissi vermesine rağmen bu büyük kalamarın mücadelesi zorlayıcıydı. Kalamar öldükten sonra üzerindeki canlı rengi tamamen yitiriyor. Onun dışında tuttuğum balık ve diğer bilimum deniz canlısının fotografları aşağıdadır. Neyseki bayram sonrası Boğaz'daki sarıkanatlar beni teselli etti Lidaki ve mercan... Lidaki denize iade edildi. Tuttuğum diğer kafadan bacaklılar Mercan... Gümüşlük'te muhteşem gün doğumu... Balığa gitmek haricinde erken kalkmak için yeterli bir neden.
emre inan güney ege sahillerinin tadı başka yerde yok...balık olmasa doğası ayrı bir güzel...tekrar bir güvercinlik yapmak için can atıyorum...inşallah bir daha ki bayrama...tebrikler...
Paylaşım için teşekkürler Emre. Sırtı avında kalamarın sahte yeme gelmesi alışıldık bir durum mudur, bir de sahteyi ağızlıyor mu yoksa kolları (?) ile mi sarıyor? Kısaca; Nasıl oluyor da oluyur?
Sırtı kalamar sırtısı... Kalamar için özel tasarlanmış bir sahtesi var. Kalamarın kolları sahteye dolaşınca yakalanıyor. Fotograflardan birinde sahtenin görülmesi lazım. Öbür türlü bildiğimiz çarpmaları olan sahteye de vuruş aldım, ancak ona yakalansa dahi hemen bırakıyor.
Kalamar cok iyiymis Emre, tebrik ederim.. 900 gram rahat vardir o. Tarttiniz mi acaba? Son resimdeki manzara zaten enfes...
Harikulade bir rapor olmus. Ozellikle kalamarlara icim gitti.Taze taze ne guzelde sote yapilir Dahasina Rastgele...
Teşekkürler. Gün batımının da güzelliği farklı oluyor. Deniz, beldenin ismi gibi gümüş rengine dönüyor. Taşları bilsem kurutacağım Hala arıyoruz Bayramdan bayramı beklemeye gerek yok aslında. Sezon bitti, uçak biletleri ucuz. Şeytan Cuma günü git, Pazar gecesi dön diyor. Ama şimdi de Boğaz'ın sezonu olduğu için buradaki sarıkanatları bırakamıyorum Malum bir tek haftasonu avlanma imkanı olunca birinden birini seçmek zorunda kalıyor insan. Mercan taşlarını bilmiyorum henüz. Dip yapısını görmek için balık bulucu filan da yok. Sizin anlayacağınız samanlıkta iğne ararken bolca ufak mercanın yanında 1-2 tane orta boy mercan denk gelebiliyor. Teşekkürler. Emre artık lüfer ailesini rahat bırak da bir Bodrum'a kaçalım Yok tartmadım, ne desem yalan olur. Karadeniz'den Marmara'dan aşina olduğum balıklardan olsa gramajına kadar tahminim tutar ama Ege'nin canlılarına daha alışamadım Teşekkürler. Evet, Gümüşlük Bodrum'un ufak bir beldesi. Turgutreis ile Yalıkavak arasında. %90 sit alanı olduğu için fazla yapılaşma, yani otel, yazlık filan yok. O yüzden diğer beldelerine göre daha az biliniyor. Öyle de olması en güzel yanı. Teşekkürler. İri kalamarlar biraz daha kart mı oluyor, yoksa ben mi tam yumuşatmasını beceremedim ama tuttuğum diğer orta boy kalamarlar daha yumuşak ve lezzetliydi. Kesinlikle. Teşekkürler.
tebrikler çok güzel bir tatil olmuş hele en son foto hiç bir şeye değişilmez avlarınızın daim olması dileğiyle..
"Iri kalamarlar daha mi sert oluyor" diye sormussun. O kadar irisini hic denemedim.Ama dediginde olabilir. Lakin sert olmasinin en buyuk faktorlerinden biriside cok pisirilmesidir Ama sert de olsa yenir o Ozellikle sebzeler ile beraber sote yapmani tavsiye ederim (biraz da soya sosu) Rastgele...
Teşekkürler. Diğer orta boy kalamarlar ile aynı tavada aynı süre kızarttım. Daha ufakları daha yumuşakken, irileri daha bir sert oldu. Fazla pişirmemek gerektiği doğru, ama fazla pişirmedim zaten.
Yazdiklarini okudumda ; bende cozemedim simdi o kalamari Acaba farkli bir tur mu? Amaaan! Neyse taze taze indir iste mideye Rastgele...