Arkadaşlar hep merak etmişimdir gündüz sıcakta tatlısuda balıklar neden pek fazla oltaya gelmezler , sürekli araştırdım bu konuyu ve belli şeyler öğrendim ve sizlerle paylaşmak istedim ,gündüz sıcakta birde sıcak rüzgar estiği zaman suyun içerisinde bir tabaka oluşuyormuş bu tabaka sudaki oksijeni azaltıyormuş ve balıklar bu yüzden pek haraket etmiyorlarmış genelde derin yerlere öekilip oralarda haraketsiz bekliyorlarmış ,insanın en sinirli ,en agresif ne zaman olur sıcak rüzgar estiğinde sersem gibi oluruz aynı şey hayvanlar içinde geçerli ,acaba bu her yer için geçerlimi yani tüm tatlısular için bunu merak ediyorum ,tabi bazı konuları okuyorum gündüz daha verimli olan avlaklar var ,birde suyun içerisinde bazen görüyorum yeşil yosuna benzer maddeler oluşuyor bu madde suyu bulandıryor ,bazende köpük oluyor suda buda balıkları etkiliyor ne zaman o yeşilimsi tabaka oluştumu o gün balık falan yok ,anlamadım gitti . Birde hayatımda daha önce 1 kez karşılaştığım üzücü bir olayı paylaşacağım sizlerle ,bir gün ismi önemli değil x köyünün ufak bir göleti var oraya gittik ,o köyde yaşayan arkadaşımla belli bir saatten sonra öyle bir yağmur yağdıki yaklşık 45 dk sürdü o yağmur yağdığında dışarıdan gelen yağmur suları gölete karıştı ve üzücü olay bundan sonra başladı ,inanırmısınız o balıklar o yağmurda kendilerini karaya vurdular ben şok içerisinde izledim bu olayı ve bir anlam veremedim acaba neden balıklar kendilerini karaya vurdular ,genellikle sazan balıklarıydı ,neden olabilir acaba böyle bir durum ?
Özellikle burası ilginç geldi. Hani bir deyim vardır ""Balığın kulağına su kaçması.." böyle bir durummu var acaba Bildiğime göre; Yağmur suları göletlere karışması esnasında, bu sular göletlere bir takım böcek ve kurtları taşırmış. İşte o gördüğün sazanlar acaba bu yemleri kapma yarışı olarak kıyıya vuruyor olabilirmi acaba
Hiç bilmiyorum Yakup abicim ,ama karaya vurdular kendilerini ,anlamış değilim ,ama vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler
senın dedıgın gıbı bende gunduz balık yakalayamadım yozgatta.bu sene yozgata sazan avına gıtgımızde gunduzlerı sıcak esen ruzgar ve o kadar saatte oltalarımıza tık demeyen sazanlar.aldıgımız balıkları sabah gunes dogarken ve aksam batarken.baska bı zmnda balık tutmadık. bu senın anlattıgın konuyla dogru orantılı.sıcak ruzgar ve sıcaklık balıkları cok etklıyo ve o sıcakta balık bıle atlamıyo
Yağmur suyu herhangi bir sorun yaratmaz, ancak sudaki hızlı okjien ve ısı değişimleri balıkları rahatsız eder, tabii gelen su ile beraber herhangi bir kimyasal madde suya karışmadıysa.