Arkadaşlar Galata ve Unkapanı köprüleri istanbul amatör balıkçılarının yaz kış vazgeçilmez mekanıdır. Hiç bir yerde balık çıkmasa bile buralarda her zaman az çok balık olur. Balık bol olduğunda geceleri battaniyelere sarılıp nöbetler tutulur, ısınmak için tenekelerde ateşler yakılır. Gece yeterli ışıklandırma da mevcuttur. Özetle İstanbul'un amatör balıkçılık için en uygun mekanlarıdır köprüler. istanbul kıyı raporlarında kaybolup gidiyor köprü raporları çünkü bu başlık altında yaklaşık 1500 adet mesaj var. Hem köprüler kıyı sayılmaz di mi Özetle bu iki köprü ile ilgili her türlü raporun tek başlık altında olmasını teklif ediyorum. Moderatörler uygun görürse sabit başlık bile olabilir ileride. Hepinize hayırlı ve bereketli hafta sonları dilerim.
çok yerinde bir konu olmuş.. her ne kadar bir aya kadar yeşiller içinde mehmetcik olacak olsamda, gittiğim yerden de takip edip inceden bir "ahh!!!" çekerim heralde.
Bi ara bu köprülere gitmeye başlıycaktım kalabalığı görünce korktum yerinde bir tespit olmuş bence de ayrı başlık açılmalı..
konuda güzeel , muhabbette, balık tutmakta ,sen sağ salim git gel de gerisi kolay allah kazasız belasız vatani görevler asip etsin kardeşim şimdiden hayırlı teskereler
hasan abi sana katılıyorum ben bu gun galatadaydım aslında istanbul kıyı raporlarına boyle bi msj bıraktım ama simdi buraya yazayım daha yerınde olur galata koprusunde iki istavrit bir kıraçe tuttum baskada bisey gelmedi belki buyuk balık vardır dıye rapala attım cinekop falan gelır diye ama nafile tek tuk istavrit ve izmarit ceken vardı haftayada unkapanına gidicem tabı hatundan izin koparabilirsem hepinize rastgele bu arada hasan abi sende bizim buralısın musait oldugun bi zaman beraber cıkalım ava alaklar bizim buralar bende fatihteyim haberin olsun
Aman reis en güzelidirde dün sırılsıklam oldum o köprüde Millet sıgınacak yer araken ne diye duruyorsam yagmurun altında böyle bazen hasta ediyor adamı balık sevdası
Galata ve Unkapanı köprüleri ayrı bir alem.. Üç-beş kez oltamı alıp gittim.Yer bulamadım,keşif gezisi yapmış saydım kendimi.Tesbitlerim: a-Bu köprülere adeta belli bir kadro yerleşmiş;atanmışlar gibi.Sanırsın,Belediye Parselasyon yapmış ve bu arkadaşlara tahsis etmiş..Olta atacak yer yok.Hele balık varsa.. b-Açık havaya,güzelim Boğaz'ın iki yakasına,oradaki sukunete alışmış olanlar,bu köprülerde sıkılır. Kramp yapacak ölçüde hareketsizlik,egsoz kokusu,klakson-motor gürültüsü ayrı bir iskence.. c-Daha da korkuncu:Buralarda yoğun şekilde Tırıvırı kullanılıyor.Açıkça hem..Uyaracak oldum;az daha başım belaya giriyordu. Sonuç:Bunlara rağmen,burada yoğun oltacı var,balık da.Bence de her türlü ilgi ve organizasyonu hak ediyor.
abicim yanımdada bi amca vardı daha ilk defa gelmıs bana tırıvırı gosterdı bundan atalım dedi balık tutamayınca bilmiyormus yasak oldugunu adama bi 3 veya 5 kez uyardım atamadı utancından ama ben 4 de ordan ayrıldım kesin arkamdan sallamıstır katılı denıze ya bununla ilgili bir bilinclendirme reklamı falan yapsak olmazmı hem kanallarada rıca edersek bunu para almadan yayınlayabıleceklerı kanısındayım en azından tarım ve koyisleri bakanlıgına ulastırırsak belki bazı kanallarda yayınlar bu tırıvırı olayını nasılım....
Aslanbey arkadaşım,Tırıvırı zaten yasal olarak yasaklanmış,bu tür yasaklarla ilgilenecek makamlar sürü ile..Bakanlığa gerek yok.Buyurun : Koruma ve Kontrolle Görevli Olanlar: (Su Ürünleri Kanunu- Madde 33) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teşkilatında ve Bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve iç suların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri bu Kanunla ve bu Kanuna istinaden konulan yasaklardan dolayı, bu Kanun kapsamına giren suçlar hakkında zabıt varakası tutmak, suçta kullanılan istihsal vasıtalarını ve elde edilen su ürünlerini zapt etmek ve bunları 34 üncü madde hükmü saklı kalmak şartı ile adlî mercilere teslim etmek; ek madde 3'te yer alan hükümler çerçevesinde idarî para cezalarını kesmekle vazifeli ve yetkilidirler. Gördüğün gibi,bir tek bizim Mahalle Bakkalı Abdül'e görev verilmemiş.Yetkili çok;icraat yok. Neden?. Çünkü,herkes üstünden atıp,başka yere havale ediyor.Anlıyacağınız:nerde çokluk,orda... ''Nasılım?''demişsin.Tırıvırı ile ilgilisin ya..Harikasın.. Sana gelince Sayın denizbilimcisi:Olur abi..Saat 05'te kalkarım .Balık bulamazsam tuttuğun balıkları vermen kaydıyla..
Arkadaşlar, bir de aşağıdaki linke göz atar mısınız rica etsem ? Özellikle son sayfalara doğru, maillerle verilen tepkiyi göreceksiniz. Ne var ki, herhangi bir gelişme olmadı... http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=9958&highlight=galata+k%F6pr%FCs%FC
4 kasım pazar akşamı gecelemeye kaldım galata köprüsünde hiç birşey yok kefalden başka.Herkesin kovasında sayılı istavrit vardı bir kaç tanede kefal. Yeni Bölgeler keşfetmek gerek.