selam arkadaslar her ne kadar sizin kadar usta olmasakta nacizane bizde kendi capimizda amator balikcilikla ugrasiyoruz fransadayim senelik ehliyetle balik tutabiliyoruz 1 senelik fiati 66 euro ama butun fransa icin fiyat farkli simdi elimden geldigi kadar sizlere tuttugumuz baliklari ekliyecegim oltanizin samandirasi her daim batip ciksin sudak avimiz turna avimiz yilan baligi avimiz
Tebrikler ve aramıza hoşgeldiniz. avlarınız çok güzel, devamını dilerim ancak 66 euro olayı saçma değil mi? Bu işten para kazanmayan ve spor olarak uğraşan insanlardan senelik bu tarz bir ücret almaları çok garip. Vatanınıza dönmeyi düşünürseniz biz para vermiyoruz.
kardeşim hiç saçma değil.oralardaki balık potansiyelini düşününce isabetli karar olduğunu anlarsın.biz para vermiyoruz,ama balığı yok etmede üstümüzede yok,
Bizde bedava olarak nitelendirdiğim şey avın ücreti değil sahip olduğum amatör balıkçılık ehliyeti, bu ehliyet bizde 15 tl karşılığında veriliyor ve Ehliyetin yasa dışı avlanmayla,tırıvırıyla vs. le ilgisi olduğunu zannetmiyorum. Bu tarz işler biraz daha cehalet yada görgüsüzlükle alakalı ve üzülerek söylüyorum ki kendi ülkemde bu tarz insanlar çok fazla. Avrupada avlanma gibi bir şansım olmadı o yüzden oradaki bölgelerin durumu için bir şey diyemiyorum ama bizdeki cezalar ve kağıtta yazan yaptırımlar oradaki bahsi geçen bir senelik ehliyetin belki 3 belkide 4 katı. yani o ehliyetin yasak veya kaçak avlanmada önleyeci bir etkisi olduğunu düşünmüyorum, oradada ehliyetsiz yada tebliğ dışı avlanıldığında bizimle aynı cezaları kesilmiyor mu?
hosbulduk kardes sanirim sen butun fransa icin almissin ehliyeti ben 26 bolgesindeyim valance a bagli romans sehrinde tesekkurler hosbuldum kardes inanki kardes kendi payima bu parayi verirken hic yagirmadim hatta iyiki var diye dusunuyorum bilmiyorum nerde oturursunuz ama istanbulu goz onune alirsak herkesin oltasini kapip bilincsiz sekilde balik avlamasinin onune geceilebilir imseyi kisitlamak amaciyla degil bu dedigim avin surekliligi ile alakali yani insallah izah edebilmisimdir hosbulduk kardes hic de aklima gelmedio sekilde amacim baligin buyuklugunu gostermekti ama bakis acisi iste ) budaki ehliyet olayi cok farkli kardes fransadayim demistim bolgelere ayrilmis sekilde ehliyet satiliyor ki ben lyon bolgesini kapsiyan ehliyeti aldim ama mesala marsilyadaki bir golden balik tutamama birde butun fransayi kapsiyan ehliyet satiliyor bunlar da kendi icinde yine bolunuyor mesala lak diye tabir ettigimi ufak goletlerde kasik at cek yapmak yasak sadece solucan veya kurt la olta avciligi var ve surekli gozetim altinda kimin kontrolcu oldugunu bilemiyorsun pat diye yanina bitiyor adam ve sizden ehliyetinizi istiyebilir bir kere denk geldim ve kisa bi sohbetimiz oldu sordum cezasi nedir dye 300 euro para cezasi ehliyetin omur boyu iptali ve mahkemeye cikacaksin ayrica cok sukur burda tiriviri yi bilen yok gollerde turna baligini canli balikla yakalamanizi istiyorlar sart ayrica bu gollere belli araliklarla alabalik turna birakiliyor ki av surekliligi devam etsin yani tekrar basa donece olursak verdigimiz paralarin kanimca devlete gitmiyor federasyon tarafindan isletilip tekrar bize balik olarak geri donuyor
Bütün hepsi 150euroya çikiyor. Iste sizin 26 bölge hariç tüm kuzeyi kapsiyor. Gerçi tatlida acemi sayilirim, tuzluyu severim. Yakinda olsaydik beraber de avlanirdik Izin belgesine verilen paralar avlak bakimi, balik popülasyonunun takibi ve suyu bitkilendirip baliklandirmaya harcaniyor. Lac veya etanglar ( göl ve gölet) federal ise hertürlü av yapilir silikon mepps atçek dahil. Özel avlak ise herbirinin kendine has avlanma kurallari vardir. Kiminde canli yem (vif) kiminde at-çek yasaktir. Bazisi günde 2 balik alikoymaya izin verir bazisi sadece no kill (yakala-birak) izin verir. 60cmden büyük sazanin denetimde araba bagajinda yakalanmasinin cezasi 22500 eurodur. Yillik avlanma yasagi deniz yilani ve black bassda var sadece. Kaza ile avlanmalari durumunda suya iadesi sarttir.
Aramiza hosgeldin Fatih,sizde 66 euro bizde yani almanyada bir ehliyet alabilmek icin sinava girip ehliyet almanin fiyati 500 euroya kadar gidebiliyor,ayrica bu ehliyetle hic bir yerde balik tutamazsin,avlanmak istedigin yerinede bir ücret ödemek zorundasin,sayet bir balikci dernegine üye iseniz bu dernegin sularinda avlanabilirsiniz ama bu dernegin senelik bir ücretide var,bizimkisi 140 euro senelik ve senede 8 saat dernek icin calisma sarti,tekrardan aramiza hos geldin,keyifli paylasimlar...