Güre Ve Kumbağ Raporum

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mallaca tarafından paylaşıldı.

1. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Evet arkadaşlar iki haftalık iznimi bitirdim ve inanılmaz yoğun bir mesai temposu ile ile başladım.Kabus gibi bir gündü.:(

Neyse biraz güzelliklerden bahsederek bu kötü günü unutmaya çalışacağım.

Her şeyden önce sitemizde o kadar gizli yetenekler var ki buna kendisi ile tanışarak bizzat şahit oldum.(Çakometti) Ersan abimden bahsediyorum.İnanın bu güne kadar gördüğüm en profosyonel dostlardan birisi.Kendimi onun yanında balığa yeni başlamış acemi bir gönüllü olarak hissettim,değil hissetmek gerçekten öyle kaldım.Sitemi bu nedenden dolayı daha çok seviyorum.Gerek organizasyonlarda gerekse reelde buluşarak her seferinde muhakkak bilgimi arttıracak,tecrübelerime değer katacak bir dost bulabiliyorum.İşte Ersan abide bunlardan bir tanesi.Ama biraz aşmış birisi :)

O tertip o düzen,o aşk,o bilgi,o denemeler ve o malzeme çeşitliliği resmen kafayı yemek üzereydim.Takım çantasını (çantalarını) karışıtırırken küçük bir çocuğun önüne koca bir oyuncak sepetini dökersiniz ya inanın ayni hisleri yaşadım.DAha önce görmediğimim malzemeler,takımlar neler neler.Kumbağda kendisine özel bir avlak yerine beni davet edince beklediğim bir fırsat olunca balıklama atladım.Çok ama çok aşırı bir dalga vardı geri saldığımız dil balığından başka ava devam etmeyip sohbeti tercik ettik.TAbi bu sohbet tamamen beni bilgi olarak doyurmaya yönelikti.

Daha sonraki hafta son üç yıldır gittiğim Altınoluk Güre deydim.Hafta boyunca rüzgar ve dalga biraz fazlaca olsa da bot ve motorum çok iyi sınav verdiler.Çevredeki usta balıkçılarla sohbeti çok geliştirdiğimden gayet güzel balık avladım.Fotoğraf makinemin şarjlı pilleri bittiği için yaptığım avların hepsini fotoğraflayamadım fakat Güreye gidecek olanlara ışık tutmak amacı ile balık çeşitliliği konusunda şunları söyleyebilirim.

Bol miktarda ispari var.Akşam saatlerinde en verimli ve iri avını veriyor.Çok açılmaya gerek yok.Dipte sinek iğne ile gayet irileri denk geliyor.

İzmarit biraz açıklarda yine bol miktarda var.Birde bazı izmaritlerin kuyrukları kızıl gibiydi orada insanlar buna kırma mercan diyor ben izmarit diyorum :)

Mercan avını ilk defa yaptım.Bildiğiniz üzere Bursa etrafında bu balıktan çıkmıyor.Çok açılmadık kıyıdan 300-400 mt açıkta izmaritlerle birlikte gayet güzel oltaya geldi.

Trakonya bildiğiniz üzere akrep ayarında zehiri olan bir balık.Kıyıdan iri bir istavrit boyutunda yakaladığım bu balık bottan 1 Km açıklarda 26-27 cm boylarında denk geldi.Etinin lezzetli olduğunu bildiğim için çok dikkat ederek dikenlerini çıkardım ve fileto şeklinde mısır unu ile kızarttım gerçekten çok lezzetli tavuk eti gibi bir eti var.

Kupez veya kupa.Orta sularda avladığım tekneden iki köstekli sinek iğneli takımla veya mendireklerden şamadıralı olarak avladığım vuruşu gayet kuvvetli olan bir balık.(Resimleri evde çektim çünkü en son fotoğraf makinesi ile teknede çekeyim derken yepyeni makineyi suya düşürdüm.)

Üstteki resimde lavabonun sağ üst köşesindeki balığa buradaki insanlar kırma mercan diyorlar ama ben izmaritten ayırmadım.Sadece kuyruğu biraz daha kızıl.Sol üsttekiler ispari,ortadakinin biri trakonya diğeri değersiz bir ot balığı olması lazım çok zarar gördüğü için salamadım.Sol alttakiler ise kupa.

Bu resimde ise mercan, kupa,trakonya (başı ve dikenleri kesik) ve izmarit var.

Gerçekten çok dalgalı olmasına rağmen çok güveli bir şekilde avlandığım botum ve motorum.3 mt bota 8 Hp gerçekten o dalgalarda çok başarılı bir şekilde zorlanmadan kıyıya ulaşmamı sağladı.

Sağlıcakla kalın...

2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Barış selamlar.

Allah razı olsun vallahi Adam gibi raporlara hasret kalmıştık yahu

3. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    Barış Abi maşallah nazar değmesin, boşbulduğun bi anda yine, biraz argo olacak ama, çakmışsın raporu. :) Devamını bekliyoruz...

4. selev92

selev92 selim

En İyi Avı:
    1 kg sarpa
    ben tam olarak bılemıyorum ama su lavabo dakı balıklarının cogu lımıt altı degıl mı?
    yi ne de guzel av

5. yucelsavan

yucelsavan yücel savan

Favori Kamış:
    remixon hurricane 270
    Favori Makine:
    okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    levrek 1.9 kg
    barış dostum tatilini gayet verimli geçirmişsin..
    bu arada bursaya hoşgeldin.. özlettin kendini.

6. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Selim kardeşim aşağıdaki linke tıklayıp güzelce okumanı tavsiye ederim. :)

http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html

7. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    barış abi tebrikler çok güzel av olmuş. izmarit avı kıyıdan en sevdiğim av. istanbula yolun düşerse görüşelim yine bi organizasyon yapalım abi :)

8. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar ben de sizleri özledim.En kısa zamanda buluşmak dileği ile.

9. hidalgo

hidalgo mustafa yarapsanlı

En İyi Avı:
    15.600 gr levrek 29.500 gr orfoz
    balıkçılık için iki kısır meraya gitmişsin tebrik ederim yanlış seçim bence....

10. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Keşke elimde seçimim olsa da daha verimli meralara gitseydim.Ama imkanlar ancak buna elveriyordu :)

11. hidalgo

En İyi Avı:
    bizim marmara artık bitti gibi artık iyi bir av için 300 400 km yapar olduk allah nasip ederse bu hafta bende saroza gideceğim palamut bol diyorlar ama görmeden inanamıyorum artık gidince göreceğiz kumbağa gelmişken uçmakdere taraflarına gidebilseydin birşeyler bulabilirdin belki ama birdahaki sefere artık inşallah iii avlar...

12. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Selam Barış,:)

Hava muhalefeti ( daha çok denizdeki yosun ordusu ) dolayısı ile verimli bir av yapamasak ta, seni tanımaktan, ve gevezelikle geçen saatlerden keyif aldım.. Umarım çok daha verimli avlarda beraber olma fırsatı yakalarız.

'' Muhabbet bahane, balık şahane '' li günlerde görüşmek üzere..:)

13. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    çeşit çeşit balıklar almışsınız maşallah,aynı zamanda merayı da tanış olmuşsunuz,yeni avlarınız için şimdi den rasgele

14. hidalgo

En İyi Avı:
    valla yolun tekirdağa düşerse elimizden geleni yaparız.teknemizde var beklerim işimiz gevezelik değil

15. yucelsavan

yucelsavan yücel savan

Favori Kamış:
    remixon hurricane 270
    Favori Makine:
    okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    levrek 1.9 kg
    barış dostum ,
    oralara kadar gitmeseydin.
    levrek avlardık senle beraber :)

16. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Selam; :)
    Balık bahane de güzel bir tatil yapmışsın, yanında 3-5 balık almakda fena olmamış, herşeyden öte, fotolarını görünce, insan dostlarını özlediğini daha iyi anlıyor, daha iyi avlar, daha güzel tatiller, görüşmek dileğiyle, herşey gönlünce olsun, Allah'a emanet ol, kendine dikkat et...:D ;)

17. brsdmrc

brsdmrc Barış

Favori Kamış:
    Lineaeffe baia grande 420
    Favori Makine:
    okuma im65
    En İyi Avı:
    serrasalmus nattereri, yani bildiğin kırmızı karınlı amazon Piranhası
    Neresi burası Yücel Abi? Bizede söle bizde bilelim, özelden mesaj at :D Yoksa geçen sefer levreklerden tespih yaptığımız yermi :)

18. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    İnşallah abi bir yerlerde yine karşılaşacağımıza eminim ve çok isterim.

Tekirdağa her yıl yolum düşer, sevdiğimiz dostlarımızı gördüğümüzde balıktan çok gevezelik daha çekici geliyor.Balık her zaman tutuluyor ama dostlarla her zaman karşılaşamıyoruz.

19. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Erhan abim iyi dilekler karşılıklıdır.Ben de seni özledim.Ramazandan sonra bakarsın ben gelirim oralara.Sonuçta arada taş çatlasın 2 saatlik yol var.Sende Allaha emanet ol.

20. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Zaten bana bi levrek aldırmazsan iki elim yakandadır.