Herkese merhaba.. son 10 gün içinde gürpınar'a lüfer/çinekop için 4-5 sefer gittim. hava durgun, deniz durgun, yemler taze istavrit, takımlar yeni ama gol yok. Sonuç 0. boğazda avlanan arkadaşlardan haber aldıkça, raporları gördükçe heveslenip gidiyorum. ekimin başında 1 adet lüfer aldım, gerisi boş. * bu lüfergiller hiç mi kıyılamaz? * avlandığım hava esintisiz, deniz sakin.. bu mu yanlış olan? * merada balık yok diyeceğim.. kıyıdan (boğaz hariç) hiç haber/rapor görmedim..(varsa duyan bilen sadece söylesin kıyıdan şuradan balık alan var diye. avlak istemiyorum sadece merakımı gidermek için) başka yermi denemeliyim? * "balık işi kısmet işidir her zaman" diyen ben, sende kısmet yok oğlum diyip kendimi mi avutmalıyım..?
Ben 2 yıldır değişik zamanlarda gidiyorum hem gürpınar tarafına hem de Büyükçekmece, Mimar Sinan tarafına ama lüfer tutamadım. Gürpınar'da tulduğunu duydum ama hiç denk gelmedim. Herhalde çok nadiren denk geliyor. Bir de sabırla gece boyu beklemek gerekiyor herhalde çünkü ben 23:00'e kadar bekliyorum ama vuruş bile yok! Siz Ekim'de tuttuğunuz lüferi saat kaçta tuttunuz?
21:30 / 23:00 gibi .. 33cm lik güzel bir balıktı..raporlarımda var. ekim ayında ara sıra balık alanlarıda gördüm. ama şimdi tam zamanı değil mi? 1 aydan beri tek tük bile yok.[/QUOTE] Mesajı yazdıktan sonra gördüm av raporunuzu, hatta daha önce okuduğumu hatırlıyorum. Evet güzel bir avmış. Yenilerini de diliyorum size. Umarım bundan sonra bir bereket olur. Ben de bu hafta içinde Perşembe çıkmayı düşünüyorum, birşeyler tutarsam paylaşırım.
bende o taraflarda oturmama rağmen maalesef dogru düzgün balık alamıyorum. ya emirgan yada kalendere gidiyorum adam gibi bişeyler alabilmek için. Ama mezgit yada kırlangıç almak istersen mimarsinan iskelede atıyorlar vede bayağı aldıklarını da biliyorum. Ben bile yalandan yemli atayım dedim geçen gün, mezgitle kırlangıç takıldı oltama. Bende acaba mimarsinan taraflarında mırmır yada levrek alabilirmiyim, onu bilmiyorum işte. Onuda deneyerek öğreneceğiz sanırım. Yada konuda bilgisi olan var ve paylaşırsa sevinirim. selamlar,
Utku Bey ben Mimar Sinan'dan atıyorum sık sık. 2 hafta önce mezgit boldu (şimdiki durumu bilmiyorum). Mırmır ara sıra geliyor ama 15 cm üstü hiç denk gelmedi bana, tabii ki hepsini geri saldım. Levrek ise hiç denk gelmedim. Bir ara değişik zamanlarda orta boy bir dil balığı (sanırım öyleydi) ve büyükçe bir mırlan aldım ama tek oldukları için geri saldım. Aslında uzun süre kalınabilirse verimsiz bir mera değil orası. Özellikle akşam üzeri ve gece daha iyi oluyor.
İhsan Bey dediğinize katılıyorum, oraları biraz kurcalansa bir çok yere nazaran aslında verimsiz sayılmaz. Sinanobaya doğru geniş bir avlak alanı mevcut fakat kimselere avlanırken rastlamadığım için bu durum tereddüte düşürüyor beni. Mimarsinandan zargana filanda aldıklarını biliyorum ama işte uğraşmak lazım biraz. Ve yine mezgitin halen bol olduğunu biliyorum. Bildiğimiz tavuğun göğsü ile avlanıyor millet oradan. Ben bile sadece bir iki atış yapayım dedim öylesine fazla zamanım olmadığından anında kırlangıçla mezgit takılıverdi oltama. Ben yinede diyorum ki şayet güzel bir av durumu ortaya çıkarsa muhakkak bilgilendirelim birbirimizi ltf.
Bence de iyi olur. Ben illa balık tutayım kaygısı taşımadığım için değişik yerleri deniyorum, şimdiye kadar elle tutulur bir başarı yok ama zamanla öğreneceğiz ) Avlakları da deneme yanılma bulmaya çalışıyorum. Bu arada şu anda şantiye olan Büyükçekmece limanının kayalıklarından Haziranda güzel eşkina çektim. Bazen günde 2-3 balık geliyordu. En az 5-6 tane iri iskorpit de aldım ama hepsini geri saldım pek ilgimi çekmiyor iskorpit. Bir de zehirli ya. İstavrit zamanı istavrit de iyi geliyordu oradan. Ama şimdi şantiye olduğu için giremiyorum. Orası güzel av veriyordu.
iskorpiti bende sevmem, maksat stres atıp keyif almak yoksa hepimiz iyi - kötü balığı zaten yiyoruz. ama benim yinede bizim o taraflardan umudum var. Ne diyelim rastgele; bakarsınız bir gün denk gelirde aynı yerde aynı zamanda atarız . kısmet artık.
Beyler benim açtığım konuda muhabbeti koyulaştırmışsınız Güzel en azından bir işe yaradı bu rapor.. :thumb: Gürpınar böyle giderse bende o taraflara kayacağım heralde..mezgit hiç tutmadım. nasıl bir takım ve yem gerekiyor?
Erol Bey merhabalar evet muhabbet iyi oldu bence de Benim gördüğüm kadarıyla mezgit herşeye atlayabilen bir balık. Ben yazın istavrit çaparisiyle bile tuttum hem de 1-2 değil bir sürü. 2 hafta önce bayağı büyük iğne ile (No:3) de tuttum. Genellikle tavuk göğsü kullanılıyor. Ama istavrit etine de iyi geldiği söyleniyor (ben denedim onaylıyorum). Karidese de iyi geliyor. Genellikle 3 veya 4 iğneli dip takımları ile tutuluyor. İstavrit çaparisinin tüylerini kesip tavuk göğsü takıp avlananları da gördüm. Avlakta mezgit varsa mutlaka geliyor yani. Çekmek size kalıyor Arada düşüyor tabii.
Utku Bey inşallah denk gelir. Hatta bir gün belki denk getiririz müsait olduğumuz bir zamanda. Ben hep tek avlanıyorum ama arada birileri olsa fena olmaz tabii
Erol bey yeni gördüm mesajınızı zaten ihsan bey cevap atmış benden önce. tavuk göğsüne hemen atlıyor mezgit. hiç yoktan iyidir derim, deneyin bence.
bende aynı şekilde genelde tek çıkarım fakat planlı bir hareket olursa vede aynı şekilde müsaitsek hayır demem. bir kaç kez batı garden'ın ordan sahteyle denemem oldu levrek için ve hatta sağlam bir vuruş almıştım ama alamadığım için ne olduğunu kestirememiştim.