herkese selamlar uzunca bir süredir merak ettiğim lakin hiç denemediğim eşkina avı dün akşam kulaktan dolma ve forumdan edindiğim bilgilerle gerçekleşti akşam saat 8 gibi meraya oltalarımızı bıraktık haftasonu olması hasebiyle birde eşkina çıktığını duyan insanlarla kadın çoluk çocuk kim varsa duyan gelmiş halbuki bu işi bilenler eşkina avcılığının karanlık ve sessiz bir yerde olması gerektiğini söylerler hep gelgörki ne sessizlik,nede karanlığı sağlamak bu kalabalıkta mümkün değildi acemiliğimize ve bunca insana rağmen yinede 3 adet eşkina bir tane de iri istavrit almayı becerebildik herhalde acemi şansıydı avımız toplam 3 saat sürdü yanlız faydası oldumu bilmiyorum kullandığım iğneler tıpkı boru kurtları gibi fosforluydu duyduğuma göre eşkinanın boru kurdunu tercih etmesinin sebebi gece fosfor gibi parlıyormuş madem öyle bizde iğneyide fosforlu neden kullanmayalım dedik ve takımı öyle hazırladık sonuç fena değildi en azından ilk av için en büyük balığı yakalamanız temennisiyle herkese saygı ve sevgiler http://imageshack.us/photo/my-images/203/ekina.jpg/
abi maşşallah tebrik eder devamını dilerim... eşkina ses ve ışık disiplini ile avlansa da aç kaldığında fazla nazlanmaz.demekki size oldukça aç olanları denk gelmişfosforundan mıdır yoksa kokusundan mıdır bilmiyorum ama eşkinanın en çok sevdiği yem birinci sırada kaya kurdu sonra boru kurdu sonra dere kurdu sonra canlı ve birazcık iri teke(karides)tir.takımın kopmasın yemin düşmesin boool bol rast gelsin
metin bey, verilen tavsiyeler ve araştırmalırınızın sonucunda, emeklerinizin karşılığını almanız çok sevindirici. afiyet olsun
bilmiyordum abi eşkina hakkında bir bilgiye sahip değilim,fotoğrafın forum kodu ile eklenmemiş halde olduğunu gördüğümde fotoğrafı düzelteyim dedim,düzeltirken altına bir şey yazmamak olmaz diye düşündüğümden yazdım,kusurum için affola abi
arkadaşlar bu zamanda eşkina avı yasak mı gerçekten bilmiyorum bildiğim tek şey sadece mayıs başı hazirana kadar kıyıdan av verdiği en azından bizim avlandığımız yerde öyle biliniyor balıkları bizzat ben temizledim içinde hiç havyara rastlamadım ama uyarıları dikkate alıcam
Yasal olarak sıkıntı yok dostum , Kıyılamasının sebebi yumurtlamak , Eylül'e kadar kalır kıyıda . Haziran da yumurta işi biter hem daha lezzetli olur hem daha iri. O bölgede birkaç arkadaş çay kahve satma derdi ile herkesi oraya topluyor.
Şuan yumurtlama zaman eşkinanın ,bende Avcılar'da yakalıyorum bu güzel balığı. Hazirandan sonra avına başlıyorum, bilinen aksine gürültüden, ve ışıktan Karagöz gibi çok kaçmaz bu balık. Fazlasından kaçar ama, avlak kalabalık olduğunda bile iyi avlarım olmuştur.. Avınız için tebrikler, önerim haziran ilk haftasından sonra avlarınıza devam edin. Duyarlılığınız için teşekkür ederim. Saygılar