merhaba .. az önce sahilden geldim . çekmece sahili yıllardır giderim. ancak bi davetle gürpınar tarafına geçtim sahilden. şuan yapım aşamasında olmasına rağmen gördüğüm harika bir manzaraydı. yani hava kararmasına rağmen hala deniz tıklım tıklım .. barınağa giden toprak yol asfaltlanıyor üstüne büyük bir çimlendirilmek üzre göbek yapılıyor üstü piknik masası dolu. herkes mangallar cümbür cemaat orda. normalde zeytinburnu taraflarında deniz kenarında mangal kanat et yapanlar bazen sırıtırdı pek eğreti dururdu.. ama burası olmuş yani. hem aile fazlalığı var .. yani heryer erkek grubu dolu değil. tam tepeden masalar dizilmiş belediye tarafından gün batımına karşı sofralar... hele aşağısı .. normalde olta atanların mekanı olan alt kayalıklar .. düz bir zemin .. kayalık. evden getirilien katlanır masalar denize sıfır kurulmuş.. en çok bu hoşuma gitti .. yanaştır arabanı denize sıfır koy sandalyeni masanı.. herkes çıkarttığı fazlalığı çöpü kabuğu poşeti toplayıp götürüyor diyecek laf yok. şimdi birde çekmeceye bakıyorum.. eskiden harika bir kumsalı vardı ..geniş uzun.. onu daralttı ve kısalttı yürüyüş yolu yaptı. her tarafa beton döktü bi sürü restourant .. bide deniz kenarlarınıda parsellemişler masa konmuş hep denize sıfır olan yerlere. kötümü. çok kötü değil buda ihtiyaç herzaman masayla gezilmez ya.. gidip öyle çay bahçesinde oturmakda ister insan .. ama bari %50 side eski usul kalsaydı. %90 ı parsellenmiş resmen . kumsal cafelere gitmiş beton yer balık lokantalarına.. çekmece yürüp cafelere oturulan kumpir yenen bi yer olarak kalmış. gürpınar ise şuan tıklım tıkış durum hafta içide böyleymiş. heryer semaver dolu . ramazanda harika bir iftar yeri ..denize sıfır bi ayak mesafesi kendi masan ..kendi yemeklerin .. feshanedeki gibi otopark derdi trafik derdi otopark ücreti derdi yok . yakın oturan herkesin bi görmesini isterim. umarım bu atmosferi korurlar fazladan para için cafelere lokantalara peşkeş çekilmez yazık olur.