Merhaba arkadaşlar 18 agustos pazar sabahı gürpınar pekmez mekisinde bi deneme yapıcam istavrit,zargana,mırmır,levrek,akşama eşkina kayalık kısımda bi bölge var orda olucam beklerim
Merhaba arkadaşlar cumartesi pazar gitme fırsatı bulduk hanımla birlikte gürpınar dereagzı ve pekmez civarında 15-20 saat av yaptık 2 ispari 2 karagöz 6 zargana 15-20 istavrit 1 gelincik ve 1 adet kırlangıç aldık mırmır eşkina levrek kısmet olmadı bölgenin dibi çok yosunlu tekne ile avlanan balıkçılar gürpınardan palamut almışlardı bu bölgede ilk defa gördüm şaşırdım...
zargana ve karagöz boyları merak ettim fotoğraf var mı? Sahil şeridinde herkez yüzüyor siz nerede avlandınız?
Gürpınar balıkçı barınagından limandan kavaklı yönüne dogru bi uç kısım var uca varmadan 15-20 metre mesafeden atış yaptım ilk atışta 5 gibi 2 tane karagöz geldi 10 15 cm zarganalarda 30 35 cm kalınlık olarak daha kalınlarını gördüm zarganaların gene idare ediyor boyutları foto çekme imkanım evde oldu 3 tane facebook adresimde göre bilirsiniz... Yem olarak canlı karides kullandım zarganayada aslında zarganaya kendi kuyrugundan flotada oluyor hanım yakaladı zaten zarganaları:
Gürpınar kısımları oldukca kısır geçiyor karagöz çıkması aıkcası şaşırtı beni. Resim çekdiyseniz görmek isterdik açıkcası.Sürekli o bölgede avlanan birisiyim bu sene güzel eşkinada yapmadı.. Ufak,ufak balıkları aldıkları sürece gürpınar kısımlarında eşkinaya hasret kalıcaz gibi geliyor.. Ufak tefek ispariler geldiğini biliyorum rastgele
https://www.facebook.com/photo.php?...pe=1&theater841.100005750860290&type=1&theate https://www.facebook.com/photo.php?...714.1073741841.100005750860290&type=1&theater
merhaba arkadaşlar bunları dün saat 5 ten sonra avladık gürpınar civarında balık yapan sayılı noktalar var 12 senedir bu civarda olta atıyoruz kıyı şeridi ile oynadıklarından balık gece geç kıyılıyor sessizlik ve canlı yem işin olmazsa olmazı... rastgele
Bülent Bey Manşallah.. Deniz oldukca cömert davranmış size.. Uzun zamandır bende avlandığınız yerde olta salladım fakat son 15-20 gündür eşkina alan ne gördüm ne duydum. Mırmırı sülünezle almışsınız belli.. Tahmini kaç metre ilerden aldınız .? Eşkinayı kaç sularında aldınız ve neyle aldınız detaylı açıklama yaparsanız daha sağlıklı olur..
:thumb: :thumb: :thumb: evet takım iğne mesafe saat konularında bilgi verebilirmisiniz. hayırlı avlar
Selamlar gecen akşam gürpınar kısımlarından sıkıldım avcılar kısımlarında olta salldım fakat oralarda durgundu... Zeytinburnu ve bahsettiğimiz kısımlar çok kısır
sedat mimaroba güzelce taarflarını denemek lazım . eğer oralarda yakın tarihde kıyı düzenlemesi deniz doldurması yapılmamış yerler varsa kıyı balıkları taş balıkları oralarda bulunabilir. tabi ordaki kıyılar kurcalanmışmı onu öğrenmek yada gidip bakmak lazım .
Merhaba arkadaşlar cumartesı pazar toplam 15 saat av yaptım malum avlakta yem canlı karides ve sülünez kullandım 4-5-6 numara mustad igneler 1.40 dip oltası 35 cm bedenden uzak olmalı her bir igne mırmır için mesafe fark etmez eşkina için cok sabırlı ve bol zaman gerekli akşam 19:30 ile sabah 05:00 e kadar her mevsim yakalaman normal karşılanır...
Aslında bir organizasyon düzenlemek gerek diye düşünüyorum... Ben geçenlerde çok adı geçen bababurun denilen yere gittim fakat öle berbat bir yer daha önce görmedim..
Organızasyon şart arkadaşlar benim gözlemim böyle balık fışkıran bi yer olucak ki biz bi araya gelelimbirinin burdan balık çıkıyor koşun demesi gerek sanırım
Vallahi balık cıksada cıkmasada maksat kafa dinlemek diye düşünüyorum balık gelirsede şahane olur tabi Ben bu hafta gürpınar kısımlarına gidicem büyük ihtimal mimaobalı volkan kardeşimde gelir. Başka gelmek isteyen olursa hep birlikte sallarız oltalarımızı 0534 288 51 52 Numaradan haberleşip birşeyler yapalım..reeling